Рішення
від 29.07.2009 по справі 2-1860/09
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЛУГАНСЬК

Справа № 2-1860/09

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 липня 2009 року Ленінський р айонний суд м. Луганська у скл аді:

Головуючого: судді Лугансь кого В.І.

при секретарі: Бірюкової О.О .

розглянувши в відкритому с удовому засіданні цивільну с праву за позовом ОСОБА_1 д о ОСОБА_2, про визнання втр атившим право користування ж итловим приміщенням, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 зверну лася до суду з зазначеними ви могами в обґрунтування яких вказує, що в 1989 році на підставі сумісного рішення адміністр ації і профспілкового коміте ту луганського трамвайно-тро лейбусного управління її сім ' ї, що складалася у той час з трьох чоловік - позивальниці , відповідача і їх сина, було н адано для постійного мешканн я ізольоване житлове приміще ння, що складається з двох кім нат за АДРЕСА_1. Займане ни ми житлове приміщення в 1989 роц і мало статус сімейного гурт ожитку.

В жовтні - листопаді 1996 року н а підставі Рішення виконавчо го комітету Луганської міськ ої Ради народних депутатів, б удинок змінив правовий стату с і придбав статус житлового багатоквартирного будинку і був переданий на баланс в ком унальну власність територіа льної громади міста Луганськ а. Відповідно і займане ними ж итлове приміщення змінило пр авове положення і придбало с татус квартири.

В даний час будинок знаходи ться на балансі в комунально му підприємстві «Стандарту-Л уганська» і обслуговується д омоуправлінням № 6.

Позивальниця і всі члени сі м' ї були в установленому по рядку прописані (зареєстрова ні) і постійно проживали в над аній їм квартирі.

До теперішнього часу кварт ира АДРЕСА_1 не приватизов ана і знаходиться в комуналь ній власності.

06 квітня 2006 року в Ленінськом у районному відділі реєстрац ії актів цивільного стану Лу ганського міського управлін ня юстиції було зареєстрован о розірвання шлюбу між позив альницею і відповідачем по с праві - ОСОБА_3, про що в кни зі реєстрацій актів про розі рвання шлюбу зроблений запис за № 90.

Після припинення між позив альницею і відповідачем шлюб них відносин, в березні 2006 р. ві дповідач виїхав з квартири н а інше постійне місце прожив ання і припинив проживати в к вартирі, в якій зареєстрован ий.

Позивальниці доводиться п латити за відповідача ряд ко мунальних послуг, які розрах овуються від числа зареєстро ваних мешканців.

Оскільки відповідач залиш ається зареєстрованим (пропи саним) в квартирі АДРЕСА_1 , позивальниця вимушена опла чувати за нього всі комуналь ні платежі, нести інші витрат и.

Відповідно до вимог ст. 71 ЖК У країни житлове приміщення зб ерігається за тимчасово відс утніми громадянами протягом 6 місяців. Проте, порушуючи ви моги вказаної норми, відпові дач вже більш 3-х років відсутн ій без поважних причин у вказ аній квартирі, не проплачува в за комунальні послуги.

Позивач ОСОБА_1 в судово му засіданні підтримала заяв лені вимоги.

29.07.2009 року постановлено ухвал у про заочний розгляд справи

У судовому засіданні позив ач підтримав заявлені вимоги , давши суду аналогічні поясн ення, проти винесення заочно го рішення не заперечував.

Відповідач у судове засіда ння не з' явився, причин неяв ки суду не повідомив, про дату , час та місце розгляду справи був належним чином повідомл ений, заяви про розгляд справ и за його відсутністю до суду не надходило.

Заслухавши осіб, які з' яви лись в судове засідання, досл ідивши матеріали справи, оці нивши все в сукупності, суд пр иходить до наступного.

Згідно з вимогами ч. 1 ст. 3 ЦПК України, кожна особа має прав о в порядку, встановленому ци м Кодексом, звернутися до суд у за захистом своїх порушени х, невизнаних або оспорювани х прав, свобод чи інтересів.

Згідно ст. 10 ЦПК України циві льне судочинство здійснюєть ся на засадах змагальності с торін. Сторони та інші особи, я кі беруть участь у справі, маю ть рівні права щодо подання д оказів, їх дослідження та дов едення перед судом їх переко нливості. Кожна сторона пови нна довести ті обставини, на я кі вона посилається як на під ставу своїх вимог, або запере чень.

Згідно ст. 11 ЦПК України, суд розглядає цивільні справи в межах заявлених вимог і на пі дставі наданих сторонами док азів. Крім того, згідно ст. 60 ЦПК України, кожна сторона повин на довести ті обставини, на як і вона посилається як на підс таву своїх вимог і заперечен ь.

Судом встановлено, що в квар тирі за адресою: АДРЕСА_1, в ідповідач ОСОБА_2 не мешка є за цією адресою, а лише тільк и зареєстрований.

Згідно положень ст. 71 ЖК Укра їни та роз' яснень, наданих у п. 10 постанови Пленуму Верхов ного Суду від 12.04.85 № 2 «Про деякі питання, що виникли в практиц і застосування судами Житлов ого кодексу», право користув ання житловим приміщенням за тимчасової відсутності найм ача або членів його сім' ї зб ерігається протягом шести мі сяців або інших строків, пере дбачених цією статтею.

У разі відсутності цих осіб понад встановлені строки з п оважних причин - перебуванн я у відрядженні, в осіб, які по требують догляду, внаслідок неправомірної поведінки інш их членів сім' ї, цей строк мо же бути продовжений судом.

В судовому засіданні встан овлено, що відповідач в кварт ирі за адресою: АДРЕСА_1 не проживає понад шість місяці в. Відповідно до акту, завірен ого начальником ДУ Сахань В .Г., відповідач в даний час не проживає за адресою: АДРЕС А_1.

Суд приходить до висновку, щ о відповідач ОСОБА_2 без п оважних причин була відсутні й понад шість місяців.

За таких обставин, суд прихо дить до висновку, що заявлені вимоги ОСОБА_1 обґрунтова ні та підлягають задоволенню оскільки ОСОБА_2 не прожи ває в квартирі більше шести м ісяців без поважних причин.

Керуючись статтями 71,72 Житло вого Кодексу України, стаття ми 10,11,60,88,213-215 ЦПК України, суд, -

ВИРІШИВ:

Заявлені вимоги ОСОБА_1 - задовольнити.

Визнати ОСОБА_2 таким, що втратив право користування житловим приміщенням в кварт ирі АДРЕСА_1 з 2006 р.

Скасувати державну реєстр ацію ОСОБА_2 в квартирі А ДРЕСА_1

Заочне рішення може бути пе реглянуто судом, що його ухва лив, за письмовою заявою відп овідача, яку може бути подано протягом десяти днів з дня от римання його копії.

У разі залишення заяви про п ерегляд заочного рішення без задоволення, рішення може бу ти оскаржене в апеляційному порядку до апеляційного суду Луганської області через су д Ленінського району м. Луган ська шляхом подачі протягом 10 днів з дня проголошення ріше ння заяви про апеляційне оск арження, та поданням після ць ого протягом 20 днів апеляційн ої скарги.

Дата ухвалення рішення29.07.2009
Оприлюднено14.10.2010

Судовий реєстр по справі —2-1860/09

Ухвала від 21.08.2022

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Прижигалінська Т. В.

Ухвала від 15.09.2017

Цивільне

Енергодарський міський суд Запорізької області

Вільямовська Н. О.

Рішення від 23.06.2009

Цивільне

Стахановський міський суд Луганської області

Євтіфієв В. М.

Рішення від 11.06.2009

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Рішення від 29.07.2009

Цивільне

Ленінський районний суд м. Луганськ

Луганський В.І.

Рішення від 29.12.2009

Цивільне

Будьоннівський районний суд м.Донецька

Ребров Сергій Олексійович

Рішення від 07.08.2009

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Коробенко С.В.

Рішення від 21.08.2009

Цивільне

Куйбишевський районний суд м.Донецька

Черткова Наталія Іванівна

Рішення від 22.04.2009

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Юрдига О.С.

Ухвала від 24.12.2009

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Таранкова Ірина Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні