Вирок
від 29.07.2009 по справі 1-61/09
ГРЕБІНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-61 /09р.

ВИРОК

ІМ' ЯМ УКРАЇНИ

29 липня 2009 року м. Гребінка

Гребінківський районний с уд Полтавської області у скл аді:

Головуючої судді: Кривчун Т .О.,

при секретарі-. Сапі А.М.,

за участю прокурорів Юрчен ка С.Л., Мандро-Апродова А.В.,

підсудної ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в м. Гребінка, кримінальну сп раву по обвинуваченню:

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, ур одженки АДРЕСА_1 громадян ки України, українки, освіт а середня технічна, не одру женої, не працюючої, утриманц ів не має, мешкає по АДРЕСА_2 в силу ст. 89 КК України раніш е не судимої,

- у скоєнні злочинів, передб ачених ч.ч.1,3 ст. 358 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 скоїла злочини за таких обставин.

На початку квітня місяця 2009 р оку, слідуючи в приміському п отязі сполученням «Гребінка -Ніжин» під одним із сидінь, на підлозі, знайшла пенсійне по свідчення серії НОМЕР_1, в идане на ім' я ОСОБА_3 Дос товірно знаючи про те, що маюч и таке посвідчення, можна без коштовно їздити у приміськом у залізничному транспорті во на, маючи на меті отримати док умент, який надає право безко штовного проїзду в примісько му залізничному транспорті, діючи з прямим умислом, маючи намір, спрямований на підроб лення документу, який видаєт ься державною установою і на дає певні права, керуючись ко рисливими мотивами, вона заб рала знайдене пенсійне посві дчення серії НОМЕР_1 на ім ' я ОСОБА_3 собі. За місцем свого проживання-по АДРЕСА _3 на початку квітня місяця 20 09 року, ОСОБА_2 власноручно внесла в дане посвідчення не правдиві відомості, а саме - вк леїла у посвідчення свою фот окартку, на місце фотокартки ОСОБА_3, домалювала кульк овою ручкою, на своїй фотогра фії контури відтиску печатки , яка була проставлена в посві дченні та виправила рік наро дження - з "1942" року на "1982" рік, щоб в икористовувати посвідчення для безкоштовного проїзду у залізничному транспорті.

Окрім цього, ОСОБА_2, 14 кві тня 2009 року, маючи на меті поїха ти потягом приміського сполу чення до м. Гребінка, діючи з п рямим умислом, маючи намір, сп рямований на використання до кументу, який видається держ авною установою, керуючись к орисливим мотивом, маючи під роблене пенсійне посвідченн я серії НОМЕР_1 на ім' я ОСОБА_3, яке надає право на бе зоплатний проїзд у пасажирсь кому міському транспорті, у м етро, а також всіма видами при міського транспорту, що пере дбачено Законом України «Про основи соціальної захищенос ті інвалідів в Україні» від 21. 03.1991 року та Постановою КМУ від 16.08.1994 року № 354, близько 18 год. 00 хв. п ред' явила його до квиткової каси, касиру залізничного во кзалу ст. Прилуки Південної з алізниці та отримала, на підс таві нього безкоштовний квит ок № 996775 на проїзд від ст. Прилук и Південної залізниці до ст. Г ребінка Південної залізниці . О 19 год. 35 хв. 14 квітня 2009 року, слі дуючи у приміському потязі с полученням «Прилуки-Гребінк а", вона пред' явила талон без коштовного проїзду та підроб лене пенсійне посвідчення пр овіднику вагону, яка виявила факт підробки і повідомила п рацівників міліції, які супр оводжували вказаний потяг. Н а ст. Гребінка підроблене пен сійне посвідчення та талон б езкоштовного проїзду провід ник вагону видала працівника м міліції.

Згідно висновку експерта № ЕК-110 від 06.05 2009р. за результатами техніко-криміналістичної ек спертизи документа, в пенсій ному посвідченні серії НОМ ЕР_1, рукописно заповненому на ім' я ОСОБА_3, маються з міни початкового змісту рекв ізитів: початково вклеєна фо тографія замінена іншою фото графією. Зображення фрагмент у відтиску печатки на вклеєн ій фотографії виконано пишуч им прибором. На першій сторін ці документу у графі «Рік нар одження» в місці розміщення цифри «8» рукописного цифров ого запису «1982», що означає рік народження, початково була в иконана інша цифра, змінена н а ту, яка читається способом п ідчистки та дописки. На другі й сторінці документу у графі «Вид пенсії» в місці розташу вання рукописного запису « 2 г р інв. з дитинства» початково був виконаний інший запис, зм інений на інший способом під чистки і дописки

Допитана у судовому засіда нні підсудна ОСОБА_2 свого вину визнала повністю та пок азала, що, в кінці березня 2009 ро ку вона, слідуючи в примісько му потязі сполученням «Гребі нка-Ніжин», під одним із сидін ь, на підлозі, знайшла пенсійн е посвідчення, видане на ім' я ОСОБА_3 та, забравши його , за місцем свого проживання в ласноручно внесла у нього не правдиві відомості, а саме вк леїла у посвідчення свою фот окартку, на місце фотокартки ОСОБА_3, виправила рік нар одження з «1942» року на «1982» рік, виправила групу інвалідност і із першої на другу, з тим, щоб використовувати дане посвід чення для безкоштовного прої зду у залізничному транспорт і.

14 квітня 2009 року, їдучи в м. Гре бінку до друзів, вона придбал а у квитковій касі залізничн ого вокзалу ст. Прилуки талон обліку безкоштовного проїзд у від ст. Прилуки до ст. Гребін ка, пред' явивши касиру підр облене пенсійне посвідчення , після чого вона США до приміс ького потягу, перед прибуття м якого на ст. Гребінка, у ваго н зайшла провідник, яка, при пе ревірці проїзних документів , оглянувши посвідчення, вияв ила в ньому підроблення.

Зважаючи на те, що підсудна ОСОБА_2 свою вину у скоєном у злочині визнала повністю, т а не заперечувала щодо визна ння недоцільним дослідження доказів стосовно фактичних обставин справи, які нею визн аються, суд, за згодою підсудн ої, прокурора, на підставі ст. 299 КПК України не досліджував інші докази по справі, обмежи вшись дослідженням матеріал ів, які характеризують особу підсудної.

Показання ОСОБА_2, зібра ні по справі докази перекону ють суд у тому, що дії підсудно ї органами досудового слідст ва правильно кваліфіковані з а ч.ч. 1,3 ст. 358 КК України, оскільк и вона підробила посвідчення , яке видається установою, яка має право видавати та посвід чувати такі документи і яке н адає певні права, з метою його використання та використала завідомо підроблений докуме нт.

При призначенні покарання суд враховує ступінь тяжкос ті вчинених злочинів, те, що пі дсудна вчинила злочини невел икої тяжкості, дані про особу винної, обставини справи, що п ом' якшують і обтяжують пока рання.

Судом установлено, що ОСО БА_2, в силу ст. 89 КК України, ра ніше не судима (а. с. 76,78-80), до адмі ністративної відповідально сті не притягувалася (а. с. 72).

За місцем проживання харак теризується позитивно (а. с. 85).

Згідно довідок від 08.05.2009р. №№275 ,114 Прилуцького наркологічног о диспансера та Психоневроло гічного відділення Прилуцьк ої центральної міської лікар ні відповідно, Висновку ЛКК П рилуцької ЦРЛ від 14.05.2009р., ОСОБ А_2 на диспансерному обліку у лікарів нарколога та психі атра не перебуває примусовог о лікування від наркоманії т а алкоголізму не потребує (а. с . 82,84,86).

Обставинами, які пом' якшу ють покарання підсудної, суд визнає щире каяття, активне с прияння розкриттю злочину.

Обставин, що обтяжують пока рання підсудної, судом не вст ановлено.

Враховуючи ступінь тяжкос ті вчинених злочинів, вищена ведені дані про особу підсуд ної, наявність декількох, вка заних вище обставин, що пом' якшують покарання, суд вважа є за можливе призначити пока рання у виді штрафу, яке, на ду мку суду, буде необхідним і до статнім для її виправлення т а попередження вчинення нею нових злочинів.

Долю речових доказів суд ви рішує у відповідності з вимо гами ст. ст. 80,81 КПК України.

Питання про судові витрати суд вирішує у відповідності до ст. 93 КПК України.

На підставі викладеного, ке руючись ст. ст. 323-324,332-335 КПК Україн и,

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1 , визнати винною у вчиненні зл очинів, передбачених ч.ч.1,3 ст. 3 58 КК України та призначити їй покарання: за ч. 1 ст. 358 КК Україн и - штраф у розмірі 510 грн.;

за ч. 3 ст. 358 КК України - штраф у розмірі 510 грн.

На підставі ч. 1 ст. 70 КК Україн и, за скупністю злочинів, шлях ом часткового складання приз начених покарань, визначити ОСОБА_5 остаточне покаран ня у виді штрафу в розмірі 550 (п' ятсот п' ятдесят) грн..

Запобіжний захід ОСОБА_5 , до набрання вироком законно ї сили, залишити підписку про невиїзд.

Речові докази - підроблене п енсійне посвідчення і талон обліку безкоштовного проїзд у, приєднані до матеріалів сп рави, - зберігати весь час при справі.

Стягнути з засудженої ОС ОБА_5 на користь НДЕКЦ з обсл уговування ЛУ на ПЗ при УМВС У країни на залізничному транс порті (код 35973367, р/р 35223002004769, МФО 851011, Ба нк: ГУДКУ у Харківській облас ті, за експертизу № ЕК-110 676,08 (шіст сот сімдесят шість гривень 08 к оп.) грн. судових витрат за про ведення техніко-криміналіст ичної експертизи документа.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційного суду Полтав ської області через Гребінкі вський районний суд Полтавсь кої області протягом 15 (п' ятн адцяти) діб з моменту його про голошення.

СудГребінківський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення29.07.2009
Оприлюднено16.08.2010
Номер документу10665175
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-61/09

Ухвала від 27.01.2016

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Безсмолий Є. Б.

Ухвала від 15.01.2016

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Безсмолий Є. Б.

Постанова від 22.04.2015

Кримінальне

Апеляційний суд Миколаївської області

Войтовський С. А.

Вирок від 22.06.2009

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Якутюк B.C.

Постанова від 01.06.2009

Кримінальне

Макарівський районний суд Київської області

Тюхтій П.М.

Постанова від 01.06.2009

Кримінальне

Макарівський районний суд Київської області

Тюхтій П.М.

Вирок від 29.07.2009

Кримінальне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Кривчун Т.О.

Вирок від 14.07.2009

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Корой В.Д.

Вирок від 29.07.2009

Кримінальне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Кривчун Т.О.

Вирок від 14.07.2009

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Корой В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні