Рішення
від 03.06.2010 по справі 2-1473-10
ЗАМОСТЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ВІННИЦІ

справа № 2-1473- 2010 рік

РІШЕННЯ

Іменем України

(заочне)

03 червня 2010 року Замос тянський районний суд м. Вінн иці

в складі головуючої суд ді Медяної Ю.В.,

при секретарі Кононенко О.Б.,

за участю представника поз ивача Мадюді Н.Є.,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду в м. Вінниці цивільну спра ву за позовом Товариства з об меженою відповідальністю «Ш анс-два» до ОСОБА_2 про виз нання таким, що втратив право на користування жилим примі щенням,-

Встановив:

В березні 2010 року до суду із позовною заявою звернулось Товариство з обмеженою відпо відальністю «Шанс-два» до О СОБА_2 про визнання таким, що втратив право на користуван ня жилим приміщенням у якому просив суд визнати ОСОБА_2 такою, що втратила право кори стування житловим приміщенн ям гуртожитку по АДРЕСА_1.

Свої позовні вимоги позива ч мотивує тим, що на балансі по зивача знаходиться будівля п о АДРЕСА_1, яка належить по зивачу на праві приватної вл асності, що підтверджується свідоцтвом про право власнос ті № 239 від 12 липня 2002 року.

Відповідач ОСОБА_2 у 1993 ро ці була зареєстрована у дану будівлю, як до гуртожитку для тимчасового проживання. Одн ак, в цьому гуртожитку ОСОБ А_2 не проживає понад шість м ісяців, але з реєстрації в доб ровільному порядку не знялас я.

Також, у трудових відносина х з позивачем відповідач не п еребуває, гуртожиток залишил а добровільно і проживає в ін шому місці.

Відповідач не проживає в гу ртожитку з початку 2003 року і по цей час. Факт не проживання ст верджується актами, показами свідків.

В зв' язку із чим позивач зв ернувся до суду із даною позо вною заявою.

В судовому засіданні предс тавник позивача вимоги позов ної заяви підтримала в повно му обсязі, просила суд їх задо вольнити, не заперечувала, що до ухвалення заочного рішенн я.

Відповідач до судового зас ідання повторно не з'явилась , хоча про час, день та місце ро згляду справи була належним чином повідомлена, про причи ну своєї неявки суд не повідо мила.

З урахуванням того, що предс тавник позивача не заперечув ала, щодо розгляду даної циві льної справи у відсутність в ідповідача та ухвалення заоч ного рішення по справі, суд, на підставі ст. 224 ЦПК України, роз глядає справу у відсутність відповідача, оскільки наявни х в справі доказів достатньо для встановлення прав та вза ємовідносин сторін.

Вислухавши думку представ ника позивача, дослідивши ма теріали справи суд дійшов ви сновку про задоволення вимог позовної заяви.

Як було встановлено в судов ому засіданні та матеріалами справи, на балансі позивача з находиться будівля по АДРЕ СА_1, яка належить позивачу н а праві приватної власності, що підтверджується свідоцтв ом про право власності № 239 від 12 липня 2002 року.

Відповідач ОСОБА_2 у 1993 ро ці була зареєстрована у дану будівлю, як до гуртожитку для тимчасового проживання. Одн ак, в цьому гуртожитку ОСОБ А_2 не проживає понад шість м ісяців, але з реєстрації в доб ровільному порядку не знялас я.

Також, у трудових відносина х з позивачем відповідач не п еребуває, гуртожиток залишил а добровільно і проживає в ін шому місці.

Відповідно до п.13 «Примірно го Положення про гуртожитки» , жиле приміщення в гуртожитк у при тимчасовій відсутності особи може зберігатися лише за вибувшими із гуртожитку у зв'язку з призовом на дійсну в ійськову службу на строк до 3-х років, що не відноситься до ві дповідачки, яка вибула на інш е місце проживання і фактичн о втратила право користуванн я спірним житлом в гуртожитк у позивача.

Факт не проживання відпові дача ОСОБА_2 в гуртожитку по АДРЕСА_1 стверджується наступними актами: акт від 11 л ютого 2008 року (а.с. 12.), акт від 20 жов тня 2008 року (а.с. 9), акт від 26 берез ня 2009 року (а.с. 13), акт від 29 вересн я 2009 року (а.с. 11), акт від 21 січня 2010 р оку (а.с. 7).

Згідно Закону України «Про свободу пересування та віль ний вибір місця проживання в Україні» зняття з реєстраці йного обліку місця проживанн я особи може здійснюватися н а підставі заяви особи, а тако ж і на підставі остаточного р ішення суду про позбавлення права користування житловим приміщенням.

Відповідно до вимог ст. 317 ЦК України власникові належить право володіння, користуван ня та розпорядження своїм ма йном.

Відповідно до ч. 1 ст. 319 ЦК Укра їни передбачено право власни ка володіти, користуватись т а розпоряджатись своїм майно м на власний розсуд.

Відповідно до ст. 391 ЦК Україн и власник має право вимагати усунення перешкод у здійсне нні ним права користування т а розпорядження своїм майном , а ч. 2 ст. 386 ЦК України передбаче но, що власник, який має підста ви передбачити можливість по рушення свого права власност і іншою особою, може звернути сь до суду з вимогою про забор ону вчинення нею дій , які можу ть порушити його право, або з в имогою про вчинення певних д ій для запобігання такому по рушенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 ЖК Укра їнської РСР, при тимчасовій в ідсутності наймача або члені в сім' ї за ними зберігаєтьс я жиле приміщення протягом ш ести місяців.

Відповідно до ч. 2 ст. 72 ЖК Укра їнської РСР, визнання особи т акою, що втратила право корис тування жилим приміщенням вн аслідок відсутності цієї осо би понад встановленої строки , провадиться в судовому поря дку.

Відповідач за зареєстрова ною адресою: м. Вінниця, вул. Ст аніславського 19, як було встан овлено в судовому засіданні, не проживає понад 6 місяців, н е оплачує плату за користува ння жилим приміщенням і кому нальні послуги, які нарахову ються на нею, як на особу яка з ареєстрована за вказаною адр есою, не несе інших витрат по у триманню приміщення.

За таких обставин суд прихо дить до висновку, що у даному в ипадку порушується права поз ивача, як власників, володіти , користуватися і розпоряджа тися належною їм на праві при ватної власності будівлею, н а власний розсуд.

З огляду на вищевикладене, п озовні вимоги підлягають зад оволенню в повному обсязі як такі, що знайшли своє підтвер дження під час судового розг ляду справи.

На підставі викладеного, ке руючись ст. ст. 10, 60, 212 - 217, 224-226 ЦПК Укр аїни, ст.ст. 71, 72, 131 ЖК Української РСР

Вирішив:

Позов Товариства з обм еженою відповідальністю «Ша нс-два» до ОСОБА_2 про визн ання таким, що втратив право н а користування жилим приміще нням - задовольнити.

Визнати ОСОБА_2 такою, що втратила право користування житловим приміщенням гуртож итку по АДРЕСА_1.

Стягнути з ОСОБА_2 на кор исть Товариства з обмеже ною відповідальністю «Шанс-д ва» судовий збір в розмірі 08 г рн. 50 коп. та витрати на інформа ційно-технічне забезпечення розгляду цивільної справи в розмірі 37 грн. 00 коп..

Рішення може бути оскаржен о відповідачем в апеляційном у порядку до апеляційного су ду Вінницької області через Замостянський районний суд м . Вінниці шляхом подачі в 10-ден ний строк з дня проголошення рішення заяви про апеляційн е оскарження і поданням післ я цього протягом 20-ти днів апе ляційного скарги, або в поряд ку ч. 4 ст. 295 ЦПК України.

Заочне рішення може бути пе реглянуте судом, що його ухва лив, за письмовою заявою відп овідача, поданою протягом де сяти днів з дня отримання йог о копії.

Суддя:

З АМОСТЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ВІННИЦІ

21050, м. Вінниця, вул. Грушевсько го,17.

ОСОБА_2

АДРЕСА_1

08.06.2010 року

Замостянський районний суд м. Вінниці в порядку ст. 227 Ц ПК України направляє на Вашу адресу копію заочного рішен ня по справі за позовом Т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Шанс-два» до ОС ОБА_2 про визнання таким, що в тратив право на користування жилим приміщенням.

Додаток : копія рішення на 1 а ркуші.

Суддя Замостянського ра йонного суду

м. Вінниці Ю.В. М едяна

ЗАМОСТЯНСЬКИЙ РАЙО ННИЙ СУД М.ВІННИЦІ

21050, м. Вінниця, вул. Грушевсько го,17.

ОСОБА_2

АДРЕСА_1

08.06.2010 року

Замостянський районний суд м. Вінниці в порядку ст. 227 Ц ПК України направляє на Вашу адресу копію заочного рішен ня по справі за позовом Т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Шанс-два» до ОС ОБА_2 про визнання таким, що в тратив право на користування жилим приміщенням.

Додаток : копія рішення на 1 а ркуші.

Суддя Замостянського ра йонного суду

м. Вінниці Ю.В. М едяна

СудЗамостянський районний суд м.Вінниці
Дата ухвалення рішення03.06.2010
Оприлюднено11.08.2010
Номер документу10673364
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1473-10

Рішення від 14.09.2010

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Вілюк М. П.

Рішення від 20.09.2010

Цивільне

Голопристанський районний суд Херсонської області

Охтень Аліна Андріївна

Рішення від 05.10.2010

Цивільне

Веселівський районний суд Запорізької області

Нагорний Анатолій Олександрович

Рішення від 10.08.2010

Цивільне

Першотравневий районний суд Донецької області

Бутенко Анатолій Петрович

Рішення від 07.09.2010

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Ломейко Віталій Валерійович

Рішення від 03.09.2010

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Плечищева Оксана Валентинівна

Рішення від 09.09.2010

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Розман Михайло Михайлович

Рішення від 03.06.2010

Цивільне

Замостянський районний суд м.Вінниці

Медяна Юлія Валеріївна

Рішення від 30.06.2010

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Прокулевич Володимир Степанович

Рішення від 15.06.2010

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Свиненко Михайло Дмитрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні