Ухвала
від 02.11.2022 по справі 147/364/22
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 147/364/22

Провадження № 2/147/213/22

У Х В А Л А

02 листопада 2022 року смт Тростянець

Тростянецький районний суд Вінницької області у складі:

головуючого судді Борейко О. Г.,

із секретарем Подолян Т. І.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні у залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Україна-Т»про усуненняперешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом витребування з чужого незаконного володіння таскасування реєстраціїдоговору орендиземлі, -

в с т ан о в и в :

06 травня 2022 року до Тростянецького районного суду Вінницької області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ТОВ «Україна-Т» про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом витребування з чужого незаконного володіння та скасування реєстрації договору оренди землі.

Ухвалою Тростянецького районного суду Вінницької області від 10.05.2022 позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження та призначено справу до підготовчого судового засідання.

Ухвалою суду від 16 серпня 2022 року у даній справі призначено судову почеркознавчу експертизу, виконання якої доручено експертам Хмельницького відділення Київського науково-дослідногоінституту судових експертиз, провадження у справі зупинено.

04 жовтня 2022 року до суду від завідувача Хмельницького відділення КНДІСЕ надійшло клопотання про надання матеріалів, необхідних для проведення експертизи, зокрема достовірних вільних зразків підпису та почерку ОСОБА_2 у будь-яких документах, не менше ніж на 10-15 (які можуть знаходитись в різних відомостях, заявах листах, наказах, договорах, тощо), у тому числі співставних за часом виконання з досліджуваним документом (тобто за 2008 рік). Також надійшов лист про направлення рахунку позивачу.

Ухвалою суду від 14 жовтня 2022 року поновлено провадження у справі та призначено підготовче засідання.

24 жовтня 2022 року від представника позивача - адвоката Олійника А. М. надійшло клопотання про приєднання до матеріалів справи документів: трудової книжки ОСОБА_2 де на першій сторінці міститься підпис ОСОБА_2 , договір №155685 із ПАТ Державний ощадний банк України, де міститься підпис ОСОБА_2 в нижній частині договору, зокрема у реквізитах сторін; екзаменаційну картку водія на якій зазначено особистий підпис ОСОБА_2 .

Крім того, 24.10.2022 надійшло клопотання представника позивача - адвоката Олійника А. М. про витребування з архіву Тростянецького районного суду Вінницької області матеріалів кримінальної справи №1-180 про притягнення ОСОБА_2 до кримінальної відповідальності за ч.1 ст. 309 КК України, оскільки у вказаній справі наявні підписи та інші письмові записи ОСОБА_2 які можуть бути використані експертами при проведенні експертизи.

В підготовче засідання сторони не з`явилися.

Від представника позивача - адвоката Олійника А. М. надійшло клопотання, в якому просить витребувати з Тростянецького відділення поліції (вул. Соборна, 102, смт Тростянець) матеріали кримінального провадження про обвинувачення ОСОБА_2 за ч.1 ст. 307 КК України, по якому проводились слідчі дії у 2008-2009 роках. Просить підготовче засідання проводити за відсутності позивача та його представника.

Також 02.11.2022 через канцелярвю суду від адвоката Олійника А. М. надійшло клопотання про долучення до матеріалів справи для проведення почеркознавчої експертизи оригіналу довіреності, на якій наявний підпис ОСОБА_2 .

Від представника відповідача - адвоката Дудіна Л. В. надійшла заява про проведедення судового засідання о 13 год. 00 хв. 02.11.2022 за його відсутності.

Дослідивши подані клопотання та матеріали справи, суд дійшов такого висновку.

Відповідно до ч. 1ст. 5 ЦПК Україниздійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Згідно з п. 4 ч. 5ст. 12 ЦПК Українисуд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Частиною 4 ст. 83 ЦПК Українивизначено, якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Відповідно до ч. 1, ч. 2, ч. 3, ч. 6, ч. 7, ч. 8, ч. 9 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до положень абзацу першого пункту 1.6 глави 1 розділу I Науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 08.10.1998 року №53/5, з метою проведення почеркознавчої експертизи необхідні вільні та/або умовно-вільні зразки почерку та (або) підпису.

Виходячи з характеру та предмету спірних правовідносин, змісту заявлених позовних вимог, конкретних обставин справи, суд вважає, що заявлені представником позивача клопотання варто задовольнити, та для належного проведення експертизи витребувати зазначені позивачем документи, що містять вільні зразки підпису ОСОБА_2 .

Відповідно до вимог п.1 ч.2 ст.198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу.

За таких обставин, суд дійшов висновку про відкладення підготовчого засідання.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.5,12,76,83,84, 198 ЦПК України, суд-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача - задовольнити.

Витребувати з архіву Тростянецького районногосуду Вінницькоїобласті (вул. Соборна, 21, смт Тростянець, Гайсинський район, Вінницька область, 24300) матеріали кримінальної справи №1-180 про притягнення ОСОБА_2 до кримінальної відповідальності за ч.1 ст. 309 КК України.

Витребувати з Відділення поліції№2Гайсинського РУПГУНП уВінницькій області (вул. Соборна, 102, смт Тростянець, Гайсинський район, Вінницька область, 24300) матеріали кримінального провадження про обвинувачення ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до кримінальної відповідальності за ч.1 ст. 309 КК України.

Одночасно роз`яснюємо, що відповідно до вимог ч.ч.7-9ст. 84 ЦПК Україниособи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали; у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом; притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Відкласти підготовче засідання у справі на 08 год. 30 хв. 14 листопада 2022 року, про що повідомити учасників справи.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади Україниhttps://tr.vn.court.gov.ua/sud0225/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. Г. Борейко

СудТростянецький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення02.11.2022
Оприлюднено03.11.2022
Номер документу107074027
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —147/364/22

Рішення від 26.04.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Рішення від 26.04.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 17.04.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 14.11.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 09.11.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 02.11.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 04.10.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 15.08.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 12.07.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні