Ухвала
від 17.04.2023 по справі 147/364/22
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 147/364/22

Провадження № 2/147/30/23

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до розгляду по суті

17 квітня 2023 року смт Тростянець

Тростянецький районний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Борейко О. Г.,

із секретарем Подолян Т. І.,

за участю :

представника позивача - адвоката Олійника А. М.,

представника відповідача - адвоката Дудіна Л. В.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні у залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Україна-Т" про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою шляхом повернення земельної ділянки з чужого незаконного володіння та скасування реєстрації договору оренди землі,

в с т а н о в и в:

06 травня 2022 року до Тростянецького районного суду Вінницької області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ТОВ "Україна-Т" про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою шляхом повернення земельної ділянки з чужого незаконного володіння та скасування реєстрації договору оренди землі.

Ухвалою Тростянецького районного суду Вінницької області від 10 травня 2022 року позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження та призначено справу до підготовчого засідання.

30.05.2022 від ТОВ "Україна-Т" надійшов відзив на позовну заяву, а також клопотання про виклик свідків: головного бухгалтера ТОВ «Україна-Т» ОСОБА_2 та економіста ТОВ «Україна-Т» ОСОБА_3 .

Ухвалою суду від 17.06.2022 задоволено клопотання представника позивача про витребування доказів та відкладено підготовче засідання у справі.

16.08.2022 на виконання ухвали суду від 17.06.2022 надійшли витребувані документи.

Ухвалою суду від 16.08.2022 задоволено клопотання представника позивача - адвоката Олійника А. М. про призначення судової почеркознавчої експертизи; призначено у справі судову почеркознавчу експертизу; провадження у справі зупинено.

Ухвалою від 04.10.2022, з урахуванням клопотання завідувача Хмельницького відділення КНДІСЕ про надання матеріалів, необхідних для проведення експертизи, поновлено провадження у справі і призначено підготовче засідання.

Ухвалою суду від 02.11.2022 клопотання представника позивача про витребування документів, необхідних для проведення експертизи, задоволено та відкладено підготовче засідання у справі.

Ухвалою суду від 14.11.2022 направлено справу для проведення судової почеркознавчої експертизи, провадження у справі на час проведення експертизи зупинено.

31 березня 2023 року до суду від заступника завідувача Хмельницького відділення КНДІСЕ надійшов висновок експерта за результатами проведення судово-почеркознавчої експертизи та матеріали цивільної справи №147/364/22.

Ухвалою суду від 03 квітня 2023 року поновлено провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Україна-Т" про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою шляхом повернення земельної ділянки з чужого незаконного володіння та скасування реєстрації договору оренди землі та призначено її до розгляду у підготовчому засіданні в порядку загального позовного провадження на 13 годину 00 хвилин 17 квітня 2023 року.

В підготовчому засіданні представник позивача - адвокат Олійник А.М. не заперечував проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду. При вирішенні клопотання про виклик свідків, поклався на розсуд суду.

Представник відповідача - адвокат Дудін Л. В. у підготовчому засіданні не заперечував проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до розгляду по суті. Підтримав клопотання про виклик свідків.

Заслухавши представників сторін, суд дійшов таких висновків.

Положеннями ст. 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно з п.10 ч.2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує заяви та клопотання учасників справи.

Відповідно до ч. 1, 4 ст. 91 ЦПК України, виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

З урахуванням викладеного суд дійшов висновку про необхідність задоволення клопотання представника відповідача про виклик свідків ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , оскільки останні можуть повідомити про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Заяв про бажання укласти мирову угоду, передачу справи на розгляд третейського суду або врегулювання спору за участю судді, уточнення позовних вимог та заперечень проти них, вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, зустрічного позову до суду не надходило.

Інших заяв чи клопотань від сторін не надходило.

Згідно з п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Враховуючи думку представників сторін щодо встановлення загального порядку з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядку дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне встановити загальний порядок з`ясування обставин справи та дослідження доказів - вступні виступи сторін, дослідження письмових доказів, висновку експерта, допит свідків, закінчення з`ясування обставин справи та дослідження доказів.

Відповідно до ч. 3 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

З урахуванням наведеного, суд дійшов висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначенні справи до розгляду по суті, оскільки вимоги ст.189 ЦПК України виконанні.

З урахуванням наведеного, керуючись ст.ст.196-198, 200,209,210 ЦПК України,-

п о с т а н о в и в:

Закрити підготовче провадження та призначити до розгляду по суті цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Україна -Т" про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою шляхом повернення земельної ділянки з чужого незаконного володіння та скасування реєстрації договору оренди землі, на 15годину 00хвилин 26квітня 2023року в приміщенні Тростянецького районного суду Вінницької області (вул. Соборна, 21, смт Тростянець, Вінницька область).

Встановити загальний порядок дослідження доказів.

У судове засідання для розгляду справи по суті викликати учасників справи та попередити про наслідки неявки до суду, які передбачені ст.223 ЦПК України.

Клопотання про виклик свідків - задовольнити.

Викликати та допитати в судовому засіданні свідків:

- ОСОБА_2 , службова адреса: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_3 , службова адреса: АДРЕСА_1 .

Свідки зобов`язані з`явитися до Тростянецького районного суду Вінницької області (вул. Соборна, 21, смт Тростянець, Гайсинський район, Вінницька область), за його викликом у визначений час і дати правдиві показання про відомі їм обставини.

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи за відмову від давання показань на вимогу суду, згідно зі ст. ст. 384, 385 Кримінального кодексу України.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за вебадресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України https://tr.vn.court.gov.ua/sud0225/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О. Г. Борейко

Дата ухвалення рішення17.04.2023
Оприлюднено18.04.2023
Номер документу110251294
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод в користуванні земельною ділянкою шляхом повернення земельної ділянки з чужого незаконного володіння та скасування реєстрації договору оренди землі

Судовий реєстр по справі —147/364/22

Рішення від 26.04.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Рішення від 26.04.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 17.04.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 14.11.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 09.11.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 02.11.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 04.10.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 15.08.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 12.07.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні