Ухвала
від 23.01.2023 по справі 375/7/23
РОКИТНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 375/7/23

Провадження № 2/375/40/23

УХВАЛА

про відкриття провадження

23 січня 2023 року смт Рокитне

Рокитнянський районний суд Київської області у складі головуючої судді Чорненької О.І., перевіривши на відповідність вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України позовну заяву ОСОБА_1 до Акціонерне товариства "Укрпошта" про зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

До Рокитнянського районного суду Київської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Акціонерне товариства "Укрпошта" про зобов`язання вчинити певні дії.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподялу судової справи між суддями зазначена справа передана у провадження судді Чорненької О.І.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі судом встановлено, що позивачем заявлено одну позовну вимогу немайнового характеру.

Крім того у позовній заяві заявлено вимогу про стягнення з відповідача сплаченого при поданні позовної заяви судового збору.

Однак, до матеріалів позовної заяви позивачем не додано квитанції про сплату судового збору.

З огляду на викладене, Ухвалою Рокитнянського районного суду Київської області від 13 січня 2023 року позовну заяву залишено без руху та позивачеві надано термін для усунення виявлених недоліків, а саме сплатити судовий збір та надати суду квитанцію про його сплату.

20 січня 2023 року на електронну адресу суду надійшла заява представника позивачки - адвоката Ілілнського О.В. про усунення недоліків позовної заяви та долучення до матеріалів справи квитанції про сплату судового збору.

Відповідно до пункту 4 частини 8 статті 28 ЦПК України вказана цивільна справа підсудна Рокитнянському районному суду Київської області.

За формою та змістом позовна заява відповідає вимогам статті 175-177 ЦПК України.

До позовної заяви додані її копії та копії всіх документів, відповідно до кількості відповідачів.

Судовий збір сплачено.

Відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, які передбачені ст.ст. 185, 186 ЦПК України.

Частиною 2 статті 19 ЦПК України передбачено, що цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: наказного провадження, позовного провадження (загального або спрощеного) та окремого провадження.

Згідно з вимогами пункту 2 частини 4 статті 19 ЦПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ, що виникають з трудових відносин.

Пунктом 4 частини 2 статті 187 ЦПК України передбачено, що при постановленні ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, суд зазначає, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатись справа.

Відповідно до пункту 2 частини 1 статті 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи, що виникають з трудових відносин.

З огляду на викладене, відповідно до вимог статті 274 ЦПК України, вважаю за необхідне розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Керуючись ст.ст.19, 175-177, 187 ЦПК України ст. 1177 ЦК України, ст.127 КПК України, п.6 ч.1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір`суд -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Акціонерне товариства "Укрпошта" про зобов`язання вчинити певні дії.

Призначити справу до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з викликом учасників справи на 10 годину 00 хвилин 20 лютого 2023 року, в приміщенні Рокитнянського районного суду Київської області в залі судових засідань № 2 за адресою: вул. Заводська, 11, смт Рокитне Білоцерківського району Київської області.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі протягом двох днів з дня її складення.

Відповідачу разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Відповідач може подати протягом п`яти днів з моменту отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження письмову заяву із запереченнями проти розгляду справи у порядку спрощеного провадження.

Запропонувати відповідачу подати до суду у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали про відкриття провадження у справі відзив на позовну заяву (відзив) та докази, які підтверджують обставину на яких ґрунтуються заперечення відповідача, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи, відповідно до статті 178 ЦПК України.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин справа буде вирішена за наявними матеріалами.

Запропонувати позивачу подати до суду у п`ятиденний строк з дня отримання відзиву на позовну заяву відповідь на відзив, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи, відповідно до статті 179 ЦПК України.

Запропонувати відповідачу подати до суду у п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив заперечення, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і доданих до нього доказів іншим учасникам справи, відповідно до статті 180 ЦПК України.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору мають процесуальні права і обов`язки, встановлені ст. 43 ЦПК України.

Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору строк для подання пояснення щодо позову десять днів з дня вручення даної ухвали, роз`яснивши, що дані пояснення повинні відповідати вимогам, встановленим частинами третьою - шостою статті 178 цього Кодексу, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана позивачу та відповідачу.

Особи, які беруть участь у справі, зобов`язані добросовісно здійснювати свої процесуальні права і виконувати процесуальні обов`язки. Зловживання процесуальними правами не допускається.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається за веб-адресою на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://rk.ko.court.gov.ua.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, відповідно до частини 1 статті 212 ЦПК України, звернувшись до суду із клопотанням не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання, відповідно до частини 2 статті 212 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Повне найменування сторін

позивач: ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ;

представник позивача: адвокат Іллінський Олександр Васильович, свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю серії КС № 903/10 від 19.12.2016, ордер на надання правничої (правової) допомоги серії АІ № 1322427 від 30.12.2022, місце здійснення діяльності: АДРЕСА_2 , електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

відповідач: Акціонерне товариства "Укрпошта", акод ЄРДПОУ 01189979, адреса місцезнаходження: 01001, м. Ккиїв, вул. Хрещатик, 22, ел. пошта: ukrposhta@ukrposhta.ua;

третя особа: Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області, код ЄРДПОУ 22933548, юридична адреса: 08500, м. Фастів Київської області, вул. Саєнка Андрія, 10, адреса електронної пошти: gu@ko.pfu.gov.ua.

Головуюча суддя Олена ЧОРНЕНЬКА

Дата ухвалення рішення23.01.2023
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу108611403
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —375/7/23

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Верланов Сергій Миколайович

Рішення від 06.12.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 12.04.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 23.03.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 13.01.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні