Ухвала
від 21.06.2023 по справі 375/7/23
РОКИТНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №375/7/23

Провадження №2/375/40/23

У Х В А Л А

21 червня 2023 року смт Рокитне

Рокитнянський районний суд Київської області в складі:

головуючої судді Чорненької О.І.,

за участі секретаря судового засідання Киричок В.В.

розглянувши у спрощеному позовному провадженні в залі суду в смт Рокитне, відповіднео до частини 2 статті 247 ЦПК України без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, клопотання представника позивачки ОСОБА_1 - адвоката Іллінського Олександра Васильовича, про залучення співвідповідача та заяву про уточнення позовних вимог, у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства "Укрпошта", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області про зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

Представник позивачки - адвокат Іллінський О.В. звернувся до суду з позовом в інтересах ОСОБА_1 до Акціонерного товариства "Укрпошта" про зобов`язання вчинити певні дії, а саме зобов`язати відповідача подати до Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області корегуючі дані до системи персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб відносно застрахованої особи - ОСОБА_1 за період її роботи в АТ "Укрпошта" з 01 січня 2004 року по 08 січня 2013 року та з 05 листопада 2014 року по 15 грудня 2014 року.

Ухвалою Рокитнянського районного суду Київської області від 23 січня 2023 року відкрите провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження.

19 червня 2023 року представником позивачки ОСОБА_1 - адвокатом Іллінським О.В. заявлено клопотання про залучення до участі у справі співвідповідача - Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області.

21 червня 2023 року представником позивачки - адвокатом Іллінським О.В. подано заяву про уточнення позовних вимог з урахуванням залучення співвідповідача у справі, відповідно до якої представник позивача просить прийняти до розгляду позовну вимогу до співвідповідача - Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про здійснення корегування на підставі спрямованих Акціонерним товариством "Укрпошта" корегуючих форм системи персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб відносно ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , за період її роботи в АТ "Уркпошта" з 01.04.2004 до 08.01.2013 та з 05.11.2014 до 15.12.2014.

У судове засідання, призначене на 21 червня 2023 року представник відповідача - Акціонерного товариства "Укрпошта" не прибула, та участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції із використанням власних технічних засобів не приймала. Натомість, через канцелярію суду надійшла її заява про підтримання заявленого представником позивачки клопотання про залучення співвідповідача у справі.

Позивачка ОСОБА_1 та її представник - адвокат Іллінський О.В. у судове засідання не прибули, натомість представником позивачки через канцелярію суду подано клопотання про проведення судового засідання, призначеного на 21 червня 2023 року у його відсутності та відсутності його довірительки. Заявлене клопотання про залучення співвідповідача у справі підтримує та просить задовольнити.

Третя особа - Головне управлінні Пенсійного фонду України у Київській області, будучи належним чином повідомленою про дату, час та місце розгляду справи, у судове засідання свого представника не направила та про причини його неприбуття суд не повідомила.

За таких обставин судовий розгляд справи проводиться у відсутності осіб, які не прибули у судове засідання за наявними матеріалами справи.

З огляду на викладене, відповідно до частини 2 статті 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється

Суд дослідивши матеріали справи приходить до наступного висновку.

Відповідно до пункту 2 частини 2 статті 49 ЦПК України позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Згідно з вимогами частини 3 вказаної статті, до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У справі, що розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, зміна предмета або підстав позову допускається не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі.

Статтею 50 ЦПК України передбачено, що позов може бути пред`явлений спільно кількома позивачами або до кількох відповідачів. Кожен із позивачів або відповідачів щодо другої сторони діє в цивільному процесі самостійно.

Участь у справі кількох позивачів і (або) відповідачів (процесуальна співучасть) допускається, якщо:

1) предметом спору є спільні права чи обов`язки кількох позивачів або відповідачів;

2) права та обов`язки кількох позивачів чи відповідачів виникли з однієї підстави;

3) предметом спору є однорідні права і обов`язки.

Згідно з положеннями частини 1 статті 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку (ч. 4 ст. 51 ЦПК України).

Враховуючи, що лише під час судового засідання 19.06.2023 позивачу стало відомо про звернення АТ "Укрпошти" до Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області з коригуючими відомостями, для врегулювання існуючого спору, натомість саме Головне управлінні Пенсійного фонду України у Київській області не приймає вказані коригуючі відомості, що унеможливлює іншим чином виправити помилку, суд вважає доведеними позивачем обставини, що вона не знала та не могла знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача.

З огляду на викладене, з метою забезпечення позивачу можливості реалізації своїх процесуальних прав, клопотання необхідно задовольнити та залучити співвідповідача по даній справі - Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області.

Крім того, оскільки подана представником заява про збільшення позовних вимог, відповідає вимогам статті 175 ЦПК України, суд вбачає підстави для її прийняття та зобов"язання позивача надати суду та іншим учасникам справи примірники позовної заяви, складеної з урахуванням залучення співвідповідача та збільшення позовних вимог.

З урахуванням викладеного та керуючись ст. 49-51, 127, 175, 178, 259, 260, 278 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивачки ОСОБА_1 - адвоката Іллінського Олександра Васильовича, про залучення співвідповідача у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства "Укрпошта", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області про зобов`язання вчинити певні дії - задовольнити.

Залучити у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства "Укрпошта", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області про зобов`язання вчинити певні дії, співвідповідача - Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області, код ЄРДПОУ 22933548, юридична адреса: 08500, м. Фастів Київської області, вул. Саєнка Андрія, 10, адреса електронної пошти: gu@ko.pfu.gov.ua.

Прийняти до розгляду заяву представника позивача про збільшення позовних вимог у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства "Укрпошта", Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області про зобов`язання вчинити певні дії.

Зобов`язати позивача в термін до 26.06.2023 надати суду та направити іншим учасникам справи примірники позовної заяви, складеної з урахуванням вимог до залученого співвідповідача, надавши суду підтвердження її відправки всім учасникам провадження.

Відкласти проведення судового засіданні по справі до 09 години 00 хвилин 02 серпня 2023 року.

Копію ухвали надіслати сторонам у справі.

Відповідач може подати протягом п`яти днів з дати отримання ухвали, відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України та відповідно до п.1 ч.5 ст.178 ЦПК України докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, водночас з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачам п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачам вимоги ч.1-3 ст.180 ЦПК України, відповідно до якої у запереченні відповідач викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення. Заперечення підписується відповідачем або його представником. До заперечення застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятою статті 178 цього кодексу. Заперечення подається в строк, встановлений судом.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається за веб-адресою на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://rk.ko.court.gov.ua.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України, звернувшись до суду із клопотанням не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання, відповідно до ч. 2 ст. 212 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає, але заперечення проти ухвали можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Повне найменування сторін

позивач: ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ;

представник позивача: адвокат Іллінський Олександр Васильович, свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю серії КС № 903/10 від 19.12.2016, ордер на надання правничої (правової) допомоги серії АІ № 1322427 від 30.12.2022, місце здійснення діяльності: АДРЕСА_2 , електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

відповідач 1: Акціонерне товариства "Укрпошта", акод ЄРДПОУ 01189979, адреса місцезнаходження: 01001, м. Ккиїв, вул. Хрещатик, 22, ел. пошта: ukrposhta@ukrposhta.ua;

представник відповідача: Директор Київської міської дирекції Акціонерного товариства "Укрпошта" Копчук Олеся Степанівна, яка діє на підставі довіреності, виданої Акціонерним товариством "Укрпошта" від 02 листопада 2022 року, адреса для листування: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 22, тел. моб. 093-307-54-98;

відповідач 2: Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області, код ЄРДПОУ 22933548, юридична адреса: 08500, м. Фастів Київської області, вул. Саєнка Андрія, 10, адреса електронної пошти: gu@ko.pfu.gov.ua.

Головуюча суддя Олена ЧОРНЕНЬКА

Дата ухвалення рішення21.06.2023
Оприлюднено27.06.2023
Номер документу111732047
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —375/7/23

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Верланов Сергій Миколайович

Рішення від 06.12.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 12.04.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 23.03.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 13.01.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні