Ухвала
від 23.03.2023 по справі 375/7/23
РОКИТНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 375/7/23

Провадження № 2/375/40/23

УХВАЛА

про витребування доказів

23 березня 2023 року смт. Рокитне

Рокитнянський районний суд Київської області у складі:

головуючої судді Чорненької О.І.,

при секретарі судового засідання Юрченко Л.В.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження, в залі суду в смт Рокитне, клопотання представника відповідача - Акціонерного товариства "Укрпошта", про витребування доказів та участь представника відповідача у судовому засіданні в режимі відеоконференції, у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства "Укрпошта" про зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ :

Представник позивачки - адвокат Іллінський О.В. звернувся до суду з позовом в інтересах ОСОБА_3 до Акціонерного товариства "Укрпошта" про зобов`язання вчинити певні дії, а саме зобов`язати відповідача подати до Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області корегуючі дані до системи персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб відносно застрахованої особи - ОСОБА_1 за період її роботи в АТ "Укрпошта" з 01 січня 2004 року по 08 січня 2013 року та з 05 листопада 2014 року по 15 грудня 2014 року.

Ухвалою Рокитнянського районного суду Київської області від 23 січня 2023 року відкрите провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження.

09 березня 2023 року представником відповідача подано відзив на позовну заяву.

Крім того, представником відповідача заявлено клопотання про витребування доказів у справі, а саме: витребувати у Васильківській ДПІ ГУ ДПС у Київській області відомості про реєстраційний номер облікової картки платника податків, який станом на 01 січня 2004 року належав ОСОБА_4 та у Головному управлінні Пенсійного фонду України у Київській області відомості, які були внесені до реєстру застрахованих осіб стосовно реєстраційного номеру облікової картки платника податків ОСОБА_4 та чи було підтверджено органами ДПС України реєстраційний номер облікової картки платника податків останньої відповідно до даних Державного реєстру фізичних осіб - платників податків.

Також представником відповідача заявлено клопотання про її участь у наступному судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду із зали Печерського районного суду міста Києва.

У судове засідання, призначене на 23 березня 2023 року представник відповідача - Акціонерного товариства "Укрпошта" Копчук О.С. не прибула, та участь у судовому засіданні в реживі відеокоференції з приміщення Шевченківського районного суду міста Києва не приймала.

Позивачка ОСОБА_1 у судовому засідання заявлене представником відповідача клопотання про витребування доказів підтримала та просила його задоволити.

Представник позивачки - адвокат Іллінський О.В. також підтримав клопотання, заявлене представником відповідача про витребування доказів та просив його задоволити.

Третя особа - Головне управлінні Пенсійного фонду України у Київській області, будучи належним чином повідомленою про дату, час та місце розгляду справи, у судове засідання свого представника не направила та про причини його неприбуття суд не повідомила.

З`ясувавши думку учасників провадження, що з`явилися у засідання, суд на місці ухвалив проводити судовий розгляд справи у відсутності осіб, які не прибули у судове засідання.

Частиною першою статті 76 ЦПК України передбачено, що доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до статті 77 ЦПК України, належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування.

Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Статтею 80 ЦПК України передбачено, що достатніми є докази, які у своїй сукупності дають змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин справи, які входять до предмета доказування.

Питання про достатність доказів для встановлення обставин, що мають значення для справи, суд вирішує відповідно до свого внутрішнього переконання.

Згідно з положеннями статті 84 ЦПК України особи, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані протягом п`яти днів з дня вручення ухвали повідомити про це суд із зазначенням причин неможливості надати такі докази.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Як убачається зі змісту клопотання представника відповідача, ним виконані вимоги статті 84 ЦПК України щодо змісту клопотання про витребування доказів та вказано причини неможливості надати такі докази.

На підставі викладеного суд вважає, що клопотання представника відповідача директора Київської міської дирекції Акціонерного товариства "Укрпошта" Копчук О.С. про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Акціонерне товариства "Укрпошта" про зобов`язання вчинити певні дії, підлягає задоволенню.

Статтею 212 ЦПК України передбачено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Відповідно до частини 6 статті 212 ЦПК України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Відповідно до частини 9 вищевказаної статті копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Відеоконференція, у якій беруть участь учасники справи, фіксується судом, який розглядає справу, за допомогою технічних засобів відео- та звукозапису. Відео- та звукозапис відеоконференції зберігається в матеріалах справи.

Зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, з метою забезпечення швидкого та ефективного відправлення правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, суд, вважає за можливе провести судове засідання по справі, призначене на 13 годину 00 хвилин 20 квітня 2023 року, за участю представника відповідача - ОСОБА_5 у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду із зали Печерського районного суду міста Києва.

Статтею 223 ЦПК України передбачено підстави відкладення розгляду справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку.

Відповідно до частини 9 статті 223 ЦПК України про відкладення розгляду справи постановляється ухвала.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що судове засідання слід відкласти про що повідомити сторони.

З урахуванням викладеного та керуючись ст.ст. 84, 212, 258-260, 353 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ :

Клопотання представника відповідача Акціонерного товариства "Укрпошта" про витребування доказів та участь представника відповідача у судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства "Укрпошта" про зобов`язання вчинити певні дії- задовольнити.

Витребувати від Васильківської Державної податкової інспекції Головного управління Державної податкової служби у Київській області відомості про реєстраційний номер облікової картки платника податків, який належав ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , станом на 01 січня 2004 року.

Витребувати від Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області відомості, які були внесені до реєстру застрахованих осіб стосовно реєстраційного номеру облікової картки платника податків ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , та інформацію про його підтвердження органами Державної податкової служби з даними Державного реєстру фізичних осіб - платників податків.

Копію ухвали направити до Васильківської Державної податкової інспекції Головного управління Державної податкової служби у Київській області (08600, м. Васильків Київської області, вул. Декабристів, 45, ел. адреса: kyivobl.official@tax.gov.ua) та до Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області (08500, м. Фастів Київської області, вул.Саєнка Андрія, 10, адреса для листування: 04071, м. Київ -71, вул. Ярославська, 40, ел. адреса: kiеv_gu@kv.pfu.gov.ua) для виконання.

Роз`яснити особам, яким направлено ухвалу на виконання, норми статті 84 ЦПК України, за якими будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані протягом п`яти днів з дня вручення ухвали повідомити про це суд із зазначенням причин неможливості виконання.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Судовий розгляд цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства "Укрпошта" про зобов`язання вчинити певні дії, відкласти до 13 години 20 квітня 2023 року.

Провести судове засідання по справі, призначене на 13 годину 00 хвилин 20 квітня 2023 року, за участю представника відповідача - ОСОБА_5 у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду із зали Печерського районного суду міста Києва, який розташований за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 42-А.

Працівнику Печерського районного суду міста Києва забезпечити на 13 годину 00 хвилин 20 квітня 2023 року відеоконференцзв`язок з представником відповідача - Гуцаловою Тетяною Олександрівною.

Представнику відповідача - ОСОБА_5 прибути до Печерського районного суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 42-А на 13 годину 00 хвилин 20 квітня 2023 року для участі у проведенні судового засідання в режимі відеоконференції.

Рокитнянський районний суд Київської області доручає відповідальній службовій особі Печерського районного суду міста Києва перевірити документи, що посвідчують особу представника відповідача - ОСОБА_5 та перебувати поряд з нею до закінчення судового засідання.

Копію ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду негайно надіслати до Печерського районного суду міста Києва та представнику відповідача - Гуцаловій Тетяні Олександрівні, яка братиме участть у судовому засіданні в режимі відеоконференції із зали Печерського районного суду міста Києва.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб - адресою сторінки на офіційному веб - порталі судової влади України http://rk.ko.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Повне найменування сторін

позивач: ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 ;

представник позивача: адвокат Іллінський Олександр Васильович, свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю серії КС № 903/10 від 19.12.2016, ордер на надання правничої (правової) допомоги серії АІ № 1322427 від 30.12.2022, місце здійснення діяльності: АДРЕСА_3 , електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

відповідач: Акціонерне товариства "Укрпошта", акод ЄРДПОУ 01189979, адреса місцезнаходження: 01001, м. Ккиїв, вул. Хрещатик, 22, ел. пошта: ukrposhta@ukrposhta.ua;

представник відповідача: Директор Київської міської дирекції Акціонерного товариства "Укрпошта" Копчук Олеся Степанівна, яка діє на підставі довіреності, виданої Акціонерним товариством "Укрпошта" від 02 листопада 2022 року, адреса для листування: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 22, тел. моб. НОМЕР_2;

третя особа: Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області, код ЄРДПОУ 22933548, юридична адреса: 08500, м. Фастів Київської області, вул. Саєнка Андрія, 10, адреса електронної пошти: gu@ko.pfu.gov.ua.

Головуюча суддя Олена ЧОРНЕНЬКА

Дата ухвалення рішення23.03.2023
Оприлюднено29.03.2023
Номер документу109824247
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —375/7/23

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Верланов Сергій Миколайович

Рішення від 06.12.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 12.04.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 23.03.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 13.01.2023

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні