Ухвала
від 01.03.2023 по справі 492/109/23
АРЦИЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 492/109/23

УХВАЛА

про призначення судового розгляду

01 березня 2023 року м.Арциз

Арцизький районний суд Одеської області у складі: головуючого судді ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , захисника-адвоката ОСОБА_4 , представника персоналу органу пробації ОСОБА_5 , потерпілої ОСОБА_6 , представника потерпілої адвоката ОСОБА_7 , обвинуваченого ОСОБА_8 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні обвинувальний акт у кримінальному провадженні № 12022160000000782, внесеному 08 листопада 2022 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за обвинуваченням ОСОБА_8 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 КК України, -

встановив:

Ухвалою від 08 лютого 2023 року призначено підготовче судове засідання за обвинувальним актом у кримінальному провадженні відносно ОСОБА_8 , обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 КК України.

Під час підготовчого судового засідання прокурор висловив свою думку, яку підтримали представник потерпілої адвокат, потерпіла, захисник-адвокат, обвинувачений, про необхідність призначення судового розгляду на підставі обвинувального акту, доручення представнику персоналу органу пробації скласти та надати суду досудову доповідь відносно обвинуваченого, розглянути цивільний позов потерпілої до обвинуваченого про відшкодування матеріальної, моральної шкоди, завданої злочином за правилами, встановленими КПК України.

Представник персоналу органу пробації в судовому засіданні вважала за можливе скласти та надати суду досудову доповідь відносно обвинуваченого.

Суд, заслухавши думку учасників судового провадження, ознайомившись зцивільним позовом потерпілої та додані до нього документи, дослідивши матеріали кримінального провадження, приходить до наступного висновку.

Під час проведення підготовчого судового засідання судом не встановлено підстав для прийняття рішень, передбачених п. п. 1-4 ч. 3 ст. 314 КПК України.

Згідно з наданим до суду обвинувальним актом, складеним відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України, прокурором дотримані вимоги територіальної підсудності та підстав для закриття провадження або повернення обвинувального акту прокуророві, не встановлено.

У підготовчому судовому засіданні будь-яких клопотань, які перешкоджають призначенню судового розгляду, не заявлено.

Зазначене судове засідання з урахуванням принципу гласності та відкритості судового провадження слід проводити відкрито, обмеження щодо цього, передбачені ч. 2 ст. 27 КПК України, відсутні.

Заслухавши думку учасників судового провадження, які вважали за можливе призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акту, розглянути цивільний позов потерпілої до обвинуваченого про відшкодування матеріальної, моральної шкоди, завданої злочином за правилами, встановленими КПК України, дослідивши матеріали кримінального провадження, суд вважає за можливе закінчити підготовче провадження та призначити судовий розгляд.

Враховуючи, що обвинувачений ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 КК України, який відноситься до тяжких злочинів, нижня межа санкції якого не перевищує п`яти років позбавлення волі, відповідно до вимог ч. 1, ч. 2 ст. 314-1 КПК України, з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, а також прийняття судового рішення про міру покарання, суд вважає за необхідне доручити Болградському районному відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області скласти та надати суду досудову доповідь щодо обвинуваченого в порядку, визначеному законодавством.

Відповідно до ч. 2 ст. 127 КПК України шкода, завдана кримінальним правопорушенням може бути стягнута судовим рішенням за результатами розгляду цивільного позову в кримінальному провадженні.

Згідно ч. 1 ст. 128 КПК України особа, якій кримінальним правопорушенням завдано майнової та/або моральної шкоди, має право під час кримінального провадження до початку судового розгляду пред`явити цивільний позов до обвинуваченого.

Судом встановлено, що цивільний позов пред`явлений до початку судового розгляду, у зв`язку з чим суд прийшов до висновку про розгляд пред`явленого представником потерпілого цивільного позову до ОСОБА_8 , Приватного акціонерного товариства «Страхова група «ТАС» про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої злочином за правилами, встановленими КПК України, внаслідок чого ОСОБА_6 , яка діє у власних інтересах та в інтересах неповнолітніх дітей: ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 набуває статусу цивільного позивача, представник потерпілого ОСОБА_7 набуває статусу представника цивільного позивача, обвинувачений ОСОБА_8 , Приватне акціонерне товариство «Страхова група «ТАС» набувають статусу цивільних відповідачів, адвокат ОСОБА_4 , адвокат ОСОБА_12 набуває статусу представника цивільного відповідача ОСОБА_8 .

Керуючись ст. ст. 127, 128, 314-316, 369-372 КПК України, суд, -

постановив:

Призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акту відносно ОСОБА_8 обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 КК України, в залі судового засідання Арцизького районного суду Одеської області на 09 березня 2023 року о 10 год. 00 хв.

Справу розглянути одноособово у відкритому судовому засіданні.

В судове засідання викликати учасників кримінального провадження.

Обраний обвинуваченому ОСОБА_8 запобіжний захід у вигляді домашнього арешту не змінювати.

Доручити Болградському районному відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській областіскласти та надати суду досудову доповідь ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Стара Богданівка Чімішлійського району Республіки Молдова, громадянина України, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 .

Цивільний позов ОСОБА_6 , яка діє у власних інтересах та в інтересах неповнолітніх дітей: ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 до ОСОБА_8 , Приватного акціонерного товариства «Страхова група «ТАС» про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої злочином, розглянути в кримінальному провадженні.

Визнати потерпілу ОСОБА_6 цивільним позивачем, адвоката ОСОБА_7 представником цивільного позивача, обвинуваченого ОСОБА_8 , Приватне акціонерне товариство «Страхова група «ТАС» цивільними відповідачами, адвоката ОСОБА_4 , адвоката ОСОБА_12 представниками цивільного відповідача ОСОБА_8 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Арцизького районного суду ОСОБА_1

СудАрцизький районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення01.03.2023
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу109291549
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти безпеки руху та експлуатації транспорту Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння

Судовий реєстр по справі —492/109/23

Ухвала від 27.04.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 27.04.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 11.04.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 08.02.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні