Ухвала
від 27.04.2023 по справі 492/109/23
АРЦИЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 492/109/23

УХВАЛА

про здійснення судового провадження

у режимі відеоконференції

27 квітня 2023 року м.Арциз

Суддя Арцизького районного суду Одеської області ОСОБА_1 ,

розглянувши клопотання захисника-адвоката ОСОБА_2 про здійснення дистанційного судового провадження у кримінальному провадженні № 12022160000000782,внесеного 08листопада 2022 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за обвинуваченням ОСОБА_3 , у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 КК України, -

встановив:

В провадженні Арцизького районного суду Одеської області перебуває кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_3 , у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 КК України.

Судове засідання призначено на 27 квітня 2023 року о 15-30 год., в яке викликані учасники судового провадження.

До суду від захисника ОСОБА_3 адвоката ОСОБА_2 надійшло клопотання про здійснення дистанційного судового провадження, а саме судового засідання, призначеного на 27 квітня 2023 року о 15-30 год. по наявномукримінальному провадженню дистанційно у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу «Електронний суд» за його участю.

Розглянувши клопотання про здійснення дистанційного судового провадження, дослідивши матеріали кримінального провадження, приходжу до висновку, що заявлене клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно зі ст. 28 КПК України під час кримінального провадження кожна процесуальна дія або процесуальне рішення повинні бути виконані або прийняті в розумні строки.

Як вбачається з обвинувального акту, захисником обвинуваченого ОСОБА_3 зазначено адвоката ОСОБА_2 , який на підтвердження своїх повноважень додав до клопотання про здійснення дистанційного судового провадження копію ордера, копію свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться за межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), зокрема, у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження у судовому провадженні з інших поважних причин, необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження; наявності інших підстав, визначених судом достатніми.

Згідно ч. 2 ст. 336 КПК України суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження зокрема за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

Враховуючи викладене, беручи до уваги, що в Арцизькому районному суді Одеської області є технічна можливість для проведення судових засідань в режимі відеоконференції за допомогою сервісу відеоконференцзв`язку ЄСІТС (далі ВКЗ), а саме: наявність обладнання та можливість його використання, з метою забезпечення оперативності судового провадження та розумних строківпроведення підготовчогопровадження понаявному кримінальномупровадженню,суддя прийшовдо висновкупро здійсненнясудового провадження дистанційно в режимі відеоконференції за участю адвоката ОСОБА_2 з використанням власних технічних засобів, у зв`язку з чим клопотання адвоката ОСОБА_2 про здійснення дистанційного судового провадження підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 28, 336, 369-372 КПК України, -

постановив:

Клопотання захисника-адвоката ОСОБА_2 про здійснення дистанційного судового провадження задовольнити.

Здійснити судове засідання, призначене на 27 квітня 2023 року о 15-30 год. у кримінальному провадженні № 12022160000000782,внесеного 08листопада 2022 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за обвинуваченням ОСОБА_3 , у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 КК України, за участю захисника ОСОБА_3 адвоката ОСОБА_2 , у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням їх власних технічних засобів за допомогою свого Електронного кабінету та власних технічних засобів згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Відеоконференція буде проведена за допомогою сервісу відеоконференцзв`язку ЄСІТС (ВКЗ), розміщеного за посиланням vkz.court.gov.ua.

Роз`яснити заявнику, що для участі у судовому провадженні в режимі відеоконференції він зобов`язаний: використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення; зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити заявнику, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідне клопотання.

Попередити заявника про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму), а також, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису та Система не дає можливості участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції неавторизованим учасникам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Арцизького районного суду ОСОБА_1

СудАрцизький районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення27.04.2023
Оприлюднено28.04.2023
Номер документу110464813
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти безпеки руху та експлуатації транспорту Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння

Судовий реєстр по справі —492/109/23

Ухвала від 27.04.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 27.04.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 11.04.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 08.02.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні