Ухвала
від 27.04.2023 по справі 492/109/23
АРЦИЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 492/109/23

УХВАЛА

Іменем України

про продовження строку домашнього арешту

27 квітня 2023 року м.Арциз

Арцизький районний суд Одеської області у складі: головуючої судді ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , представника потерпілої адвоката ОСОБА_4 , захисника-адвоката ОСОБА_5 (дистанційно), потерпілої ОСОБА_6 , обвинуваченого ОСОБА_7 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в режимі відеоконференції клопотання прокурора про продовженнязапобіжного заходуу виглядідомашнього арештуу кримінальному провадженні № 12022160000000782, внесеному 08 листопада 2022 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за обвинуваченням:

ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Стара Богданівка Чімішлійського району Республіки Молдова, українця, громадянина України, з середньою спеціальною освітою, перебуваючого у фактичних шлюбних відносинах, маючого на утриманні одну неповнолітню дитину, працюючого слюсарем у виробничому підрозділі служби локомотивного господарства «Локомотивне депо Одеса-Сортувальна» Регіональної філії «Одеська залізниця» Акціонерного товариства «Укрзалізниця», зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , не судимого,

у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 КК України, -

встановив:

В провадженні Арцизького районного суду Одеської області знаходиться кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_7 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 КК України.

До суду від прокурора надійшло клопотання підтримане ним у судовому засіданні, про продовження строку запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту обвинуваченому ОСОБА_7 , яке обґрунтоване тим, що в наявний час ризики, що були підставою для обрання такого запобіжного заходу як домашній арешт не зникли та не перестали існувати, а судове провадження по розгляду обвинувального акта не завершено.

Потерпіла таїї представник,обвинувачений тайого захиснику судовомузасіданні незаперечували протизадоволення клопотанняпрокурора.

Суд, розглянувши клопотання про продовження строку запобіжного заходу у виді домашнього арешту обвинуваченому ОСОБА_7 , заслухавши обґрунтування прокурора, думку обвинуваченого та його захисника-адвоката, потерпілої та її представника, дослідивши матеріали кримінального провадження, приходить до наступного висновку.

Згідно з вимогами ст. 331 КПК України за наявності клопотань суд під час судового розгляду зобов`язаний розглянути питання доцільності продовження запобіжного заходу до закінчення двомісячного строку з дня його застосування. Вирішення питання судом щодо запобіжного заходу відбувається в порядку, передбаченому главою 18 цього Кодексу.

Судом, встановлено, що судове провадження по справі не закінчено, строк обраного запобіжного заходу у виді домашнього арешту відносно ОСОБА_7 , відповідно до ухвали Арцизького районного суду Одеської області від 01 березня 2023 року, закінчується 30 квітня 2023 року.

Відповідно до ч. 1, ч. 2 ст. 181 КПК України, домашній арешт полягає в забороні обвинуваченому залишати житло цілодобово або у певний період доби. Домашній арешт може бути застосовано до особи, яка обвинувачується у вчиненні злочину, за вчинення якого законом передбачено покарання у виді позбавлення волі.

Суд також, при вирішенні питання про продовження строку запобіжного заходу у виді домашнього арешту, крім наявності ризиків, зазначених у ст. 177 КПК України, на підставі наданих сторонами кримінального провадження матеріалів оцінює в сукупності всі обставини, передбачені ч. 1 ст. 178 КПК України.

Відповідно до ч. 6ст. 181 КПК Україниу разі необхідності строк тримання особи під домашнім арештом може бути продовжений за клопотанням прокурора в порядку, передбаченому статтею 199 цього Кодексу.

Вирішуючи питання про продовження запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту відносно обвинуваченого ОСОБА_7 , суд враховує вимоги п. 3, п. 4 ст. 5 Конвенції про захист прав людини та практику Європейського суду з прав людини, згідно з якими обмеження права особи на свободу і особисту недоторканість можливе лише в передбачених законом випадках за встановленою процедурою. При цьому, ризик переховування обвинуваченого від правосуддя не може оцінюватися виключно на підставі суворості можливого судового рішення, а це слід робити з урахуванням низки відповідних фактів, які можуть підтверджувати існування такого ризику, або свідчити про такий його незначний ступінь, який не може служити підставою для запобіжного ув`язнення.

Оцінивши обставини, визначені ст. 178 КПК України, враховуючи, що ОСОБА_7 ,обвинувачується у вчиненні тяжкого злочину, за яке передбачено покарання у виді позбавлення волі понад п`яти років, застосований донього ранішезапобіжний захід у виді домашнього арешту не порушував, проживає однією сім`єю без укладення шлюбу, має на утриманні одну неповнолітню дитину, здоровий, працює слюсарем у виробничому підрозділі служби локомотивного господарства «Локомотивне депо Одеса-Сортувальна» Регіональної філії «Одеська залізниця» Акціонерного товариства «Укрзалізниця», характеризується за місцем проживання, роботи лише з позитивної сторони; має міцні соціальні зв`язки; на психіатричному диспансерному обліку, наркологічному обліку КНП «Арцизька центральна опорна лікарня» Арцизької міської ради не перебуває, раніше не судимий, проте може незаконно впливати на потерпілу, свідків у наявному кримінальному провадженні; перешкоджати здійсненню правосуддю іншим чином, що не надасть можливості забезпечити виконання процесуальних рішень, суд прийшов до висновку, що клопотання прокурора, яке надійшло до суду, є обґрунтованим і підлягає задоволенню та обраний відносно ОСОБА_7 запобіжний захід у виді домашнього арешту слід продовжити на строк два місяці з моменту постановлення наявної ухвали, тобто з 27 квітня 2023 року, поклавши на нього обов`язки, передбачені п. 1, п. 2, п. 3, п. 4 ч. 5 ст. 194 КПК України.

Керуючись ст. ст. 177, 178, 181, 193, 194, 196, 199, 331, 369-372, 376, 395, 400 КПК України, суд, -

постановив:

Клопотання про продовження строку домашнього арештувідносно ОСОБА_7 - задовольнити.

Продовжити запобіжний захід у виді домашнього арешту ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 КК України, заборонивши йому залишати своє житло, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_2 в період часу з 22-00 год. до 06-00 год. кожного дня на строк два місяці терміном до 26 червня 2023 року, за винятком випадків офіційного повідомлення про необхідність евакуації у передбачених законодавством випадках, та покласти на нього наступні обов`язки, передбачені п. 1, п. 2, п. 3, п. 4 ч. 5 ст. 194 КПК України, а саме:

1) прибувати до прокурора, суду за першою вимогою;

2) не відлучатися за межі Болградського району Одеської області, без дозволу прокурора чи суду;

3) повідомляти прокурора та суд про зміну свого місця реєстрації, проживання та роботи, контактних номерів мобільного телефону;

4) утримуватися від спілкування з потерпілою, свідками у наявному кримінальному провадженні.

Термін дії обов`язків, покладених судом, визначити на два місяці до 26 червня 2023 року, але в межах судового провадження.

Попередити обвинуваченого ОСОБА_7 , що у разі невиконання покладених на нього обов`язків, до нього може бути застосований більш жорсткий запобіжний захід і на нього може бути накладено грошове стягнення в розмірі від 0,25 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб до 2 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Ухвалу пропродовження запобіжногозаходу увиді домашньогоарешту направитиза місцемпроживання обвинуваченого ОСОБА_7 для виконання до Відділення поліції № 1 Болградського РВП ГУНП в Одеській області.

Контроль за виконанням ухвали суду покласти на прокурора.

Копію ухвали про продовження запобіжного заходу у виді домашнього арешту вручити обвинуваченому ОСОБА_7 негайно після її оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Арцизького районного суду ОСОБА_1

СудАрцизький районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення27.04.2023
Оприлюднено01.05.2023
Номер документу110479942
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про інші клопотання

Судовий реєстр по справі —492/109/23

Ухвала від 27.04.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 27.04.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 11.04.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 08.02.2023

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні