Ухвала
від 03.09.2010 по справі 10-306
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЖИТОМИРСЬ КОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Іменем України

03 вересня 2010 року

Колегія суддів судової пал ати у кримінальних справах а пеляційного суду Житомирськ ої області

в складі:

головуючого Захарчук а С.В

суддів: Зав' язу на С.М., Михайловського В.І.

прокурора Чуприна А .В.

адвоката ОСОБА_1

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в м. Житомирі кримінальну сп раву за апеляцією державного обвинувача на постанову Кор ольовського районного суду м . Житомира від 12 серпня 2010 року , якою скасувані постанови пр о порушення кримінальної спр ави проти ОСОБА_2 за ст. ст . 209 ч.2, 191 ч.5 КК України,

встановила:

ОСОБА_2 звернувся до суду зі скаргою на постанови заступника начальника СВ УБ ОЗ УМВС України в Житомирськ ій області від 25.02. 2010 року та пос танову слідчого начальника СВ УБОЗ УМВС України в Житом ирській області від 07. 04.2010 року про порушення проти нього за фактом заволодіння службов ими особами ТОВ "АГРІКОН-КИЇВ " державними коштами в особли во великих розмірах, шляхом з ловживання службовим станов ищем та легалізації (відмива ння) доходів, одержаних злочи нним шляхом за ознаками злоч инів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч.2 с т. 209 КК України.

Справа судами розгляда лась неодноразово.

Справа № 10-306 Головуючий у суді 1-ї інстан ції Покатілова О.Б.

Категорія Суддя-доповідач Захарчук С .В.

Постановою Корольовськог о районного суду м. Житомира від 12 серпня 2010 року задоволено скаргу ОСОБА_2

Постанову заступника нача льника СВ УБОЗ УМВС України в Житомирській області від 25.02. 2010 року і постанову слідчого СВ УБОЗ УМВС України в Житоми рській області від 07. 04.2010 року п ро порушення проти нього за ф актом заволодіння службови ми особами ТОВ "АГРІКОН-КИЇВ" д ержавними коштами в особливо великих розмірах, шляхом зло вживання службовим становищ ем та легалізації (відмиванн я) доходів, одержаних злочинн им шляхом за ознаками злочин ів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч.2 ст. 2 09 КК України - скасовано.

В поданій апеляції держав ний обвинувач просить скасув ати постанову Корольовськог о районного суду м. Житомира від 12 серпня 2010 року.

Вважає, що для порушення кр имінальної справи були приво ди і підстави, передбачені ст . 94 КПК України.

Заслухавши доповідача, про курора, який підтримав апеля цію, думку адвоката пр о залишення постанови без зм іни, перевіривши матеріали к римінальної справи, колегія суддів, вважає, що апеляція д ержавного обвинувача, підляг ає до задоволення з таких під став.

Відповідно до ст. 236-8 КПК Укра їни розглядаючи скаргу на по станову про порушення кримін альної справи, суд має переві рити наявність приводів і пі дстав для винесення зазначен ої постанови, законність дже рел отримання даних, які стал и підставою для винесення по станови про порушення справи , і не вправі розглядати ті пит ання, які вирішуються судом п ри розгляді справи по суті.

Згідно з ч.2 ст. 94 КПК України с права може бути порушена тіл ьки в тих випадках, коли є дост атні дані, які вказують на ная вність ознак злочину.

На даній стадії перевіряєт ься лише наявність об' єкти вних ознак, що характеризуют ь подію злочину. При цьому зак он не вимагає щоб органи дізн ання, досудового слідства пр и вирішенні питання про пору шення кримінальної справи на давали докази або вважали вс тановленими будь - які обстав ини.

При порушенні кримінально ї справи дотриманні вимоги з азначених норм закону, перев ірено наявність приводів і п ідстав для порушення криміна льної справи, законність дже рел отримання даних, які стал и підставою для винесення по станови про порушення справи і наявність ознак злочину.

Як убачається з матеріалів справи, підставою для поруше ння кримінальної справи вияв илось те, що 19 лютого 2010 року ор ганами дізнання було виявле но ознаки злочину, про що сві дчить рапорт, а підставами - м атеріали перевірки.

Місцевий суд замість перев ірки наявності приводів і пі дстав для порушення кримінал ьної справи, вдався до аналіз у та оцінки зібраних досудов им слідством доказів, скасув ав постанову про порушення к римінальної.

За таких обставин постанов а суду підлягає скасуванню, а справа направленню на нови й розгляд.

На підставі наведеного та к еруючись ст.ст.365,366 КПК України , колегія суддів,-

ухвалила:

апеляцію державного обв инувача задовольнити.

Постанову Корольовського районного суду м. Житомира в ід 12 серпня 2010 року про скасув ання постанов про порушення кримінальної справи щодо ОСОБА_2 за ст. ст. 209 ч.2, 191 ч.5 КК У країни - скасувати , а справу направити на новий судовий р озгляд до того ж суду.

Судді

СудАпеляційний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення03.09.2010
Оприлюднено07.09.2010
Номер документу10999956
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —10-306

Ухвала від 02.12.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Київської області

Загоруйко В. В.

Ухвала від 03.09.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Житомирської області

Захарчук Степан Васильович

Ухвала від 23.09.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Нікітін Олексій Семенович

Ухвала від 03.09.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Житомирської області

Захарчук Степан Васильович

Ухвала від 19.10.2009

Кримінальне

Апеляційний суд Житомирської області

Романов О.В.

Ухвала від 19.10.2009

Кримінальне

Апеляційний суд Житомирської області

Романов О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні