Ухвала
від 03.09.2010 по справі 10-306
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Іменем України

03 вересня 2010 року

Колегія суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Житомирської області

в складі:

головуючого Захарчука С.В

суддів: Завязуна С.М., Михайловського В.І.

прокурора Чуприна А.В.

адвоката ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Житомирі кримінальну справу за апеляцією державного обвинувача на постанову Корольовського районного суду м. Житомира від 12 серпня 2010 року , якою скасувані постанови про порушення кримінальної справи проти ОСОБА_2 за ст. ст. 209 ч.2, 191 ч.5 КК України,

встановила:

ОСОБА_2 звернувся до суду зі скаргою на постанови заступника начальника СВ УБОЗ УМВС України в Житомирській області від 25.02. 2010 року та постанову слідчого начальника СВ УБОЗ УМВС України в Житомирській області від 07. 04.2010 року про порушення проти нього за фактом заволодіння службовими особами ТОВ "АГРІКОН-КИЇВ" державними коштами в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем та легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч.2 ст. 209 КК України.

Справа судами розглядалась неодноразово.

Справа № 10-306 Головуючий у суді 1-ї інстанції Покатілова О.Б.

Категорія Суддя-доповідач Захарчук С.В.

Постановою Корольовського районного суду м. Житомира від 12 серпня 2010 року задоволено скаргу ОСОБА_2

Постанову заступника начальника СВ УБОЗ УМВС України в Житомирській області від 25.02.2010 року і постанову слідчого СВ УБОЗ УМВС України в Житомирській області від 07. 04.2010 року про порушення проти нього за фактом заволодіння службовими особами ТОВ "АГРІКОН-КИЇВ" державними коштами в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем та легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч.2 ст. 209 КК України скасовано.

В поданій апеляції державний обвинувач просить скасувати постанову Корольовського районного суду м. Житомира від 12 серпня 2010 року.

Вважає, що для порушення кримінальної справи були приводи і підстави, передбачені ст. 94 КПК України.

Заслухавши доповідача, прокурора, який підтримав апеляцію, думку адвоката про залишення постанови без зміни, перевіривши матеріали кримінальної справи, колегія суддів, вважає, що апеляція державного обвинувача, підлягає до задоволення з таких підстав.

Відповідно до ст. 236-8 КПК України розглядаючи скаргу на постанову про порушення кримінальної справи, суд має перевірити наявність приводів і підстав для винесення зазначеної постанови, законність джерел отримання даних, які стали підставою для винесення постанови про порушення справи, і не вправі розглядати ті питання, які вирішуються судом при розгляді справи по суті.

Згідно з ч.2 ст. 94 КПК України справа може бути порушена тільки в тих випадках, коли є достатні дані, які вказують на наявність ознак злочину.

На даній стадії перевіряється лише наявність обєктивних ознак, що характеризують подію злочину. При цьому закон не вимагає щоб органи дізнання, досудового слідства при вирішенні питання про порушення кримінальної справи надавали докази або вважали встановленими будь - які обставини.

При порушенні кримінальної справи дотриманні вимоги зазначених норм закону, перевірено наявність приводів і підстав для порушення кримінальної справи, законність джерел отримання даних, які стали підставою для винесення постанови про порушення справи і наявність ознак злочину.

Як убачається з матеріалів справи, підставою для порушення кримінальної справи виявилось те, що 19 лютого 2010 року органами дізнання було виявлено ознаки злочину, про що свідчить рапорт, а підставами - матеріали перевірки.

Місцевий суд замість перевірки наявності приводів і підстав для порушення кримінальної справи, вдався до аналізу та оцінки зібраних досудовим слідством доказів, скасував постанову про порушення кримінальної.

За таких обставин постанова суду підлягає скасуванню, а справа направленню на новий розгляд.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст.365,366 КПК України, колегія суддів,-

ухвалила:

апеляцію державного обвинувача задовольнити.

Постанову Корольовського районного суду м. Житомира від 12 серпня 2010 року про скасування постанов про порушення кримінальної справи щодо ОСОБА_2 за ст. ст. 209 ч.2, 191 ч.5 КК України - скасувати , а справу направити на новий судовий розгляд до того ж суду.

Судді

Дата ухвалення рішення03.09.2010
Оприлюднено15.12.2022
Номер документу11861981
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —10-306

Ухвала від 02.12.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Київської області

Загоруйко В. В.

Ухвала від 03.09.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Житомирської області

Захарчук Степан Васильович

Ухвала від 23.09.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Нікітін Олексій Семенович

Ухвала від 03.09.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Житомирської області

Захарчук Степан Васильович

Ухвала від 19.10.2009

Кримінальне

Апеляційний суд Житомирської області

Романов О.В.

Ухвала від 19.10.2009

Кримінальне

Апеляційний суд Житомирської області

Романов О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні