Ухвала
від 03.05.2023 по справі 344/1118/23
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/1118/23

Провадження № 2/344/1231/23

У Х В А Л А

про залучення третьої особи,

яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору

03 травня 2023 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський міський суду Івано-Франківської області в складі

головуючого судді Атаманюка Б.М.,

секретаря Стефанець Г.Я.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом адвоката Палюги Івана Васильовича, який діє в інтересах ОСОБА_1 , до ТзОВ «Імперія ІФ», ТзДВ громадського харчування «Перлина» про усунення перешкод в користуванні проїздом (дорогою) до нежитлових приміщень та земельної ділянки,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області перебуває цивільна справа за позовом адвоката Палюги Івана Васильовича, який діє в інтересах ОСОБА_1 , до ТзОВ «Імперія ІФ», ТзДВ громадського харчування «Перлина» про усунення перешкод в користуванні проїздом (дорогою) до нежитлових приміщень та земельної ділянки.

27 січня 2023 р. ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області відкрито провадження по даній справі та призначено до розгляду в порядку загального позовного провадження.

03 травня 2023 року представник позивача подав до суду заяву про залучення до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Івано-Франківську міську раду, оскільки рішення по даній справі може вплинути на права та обов`язки Івано-Франківської міської ради.

Представник позивача у підготовче судове засідання 03.05.2023 р. не прибув, просив суд заяву про залучення третьої особи розглядати без участі позивача та представника.

Представники відповідачів у підготовче судове засідання 03.05.2023 р. не прибули, були належним чином повідомлені.

Відповідно до положень ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ч. 1, ч. 6, ч. 7 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Згідно приписів ч. 3 ст. 53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені ст. 43 цього Кодексу.

Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Враховуючи, що предметом спору в даній справі є усунення перешкод в користуванні проїздом (дорогою) до нежитлових приміщень та земельної ділянки, суд дійшов до висновку, що рішення суду в даній справі може вплинути на права та інтереси Івано-Франківської міської ради.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне залучити Івано-Франківську міську раду до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Керуючись ст.49, 53, 258-260 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання про залучення третьої особи без самостійних вимог на предмет спору - задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовом адвоката Палюги Івана Васильовича, який діє в інтересах ОСОБА_1 , до ТзОВ «Імперія ІФ», ТзДВ громадського харчування «Перлина» про усунення перешкод в користуванні проїздом (дорогою) до нежитлових приміщень та земельної ділянки, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Івано-Франківську міську раду (ЄДОПОУО 33644700).

Роз`яснити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, що згідно з ч. 6 ст. 53 ЦПК України, вона має права та обов`язки, визначені у статті 43 цього Кодексу.

Запропонувати Івано-Франківській міській раді, як залученій третій особі без самостійних вимог на предмет спору, надати свої письмові пояснення щодо позову.

Підготовче судове засідання з розгляду даної цивільної справи відкласти на 10 годину 00 хвилин 30 травня 2023 року.

Про час та місце розгляду даної цивільної справи повідомити сторони у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Богдан АТАМАНЮК

Дата ухвалення рішення03.05.2023
Оприлюднено10.05.2023
Номер документу110691246
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: усунення перешкод у користуванні майном

Судовий реєстр по справі —344/1118/23

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Атаманюк Б. М.

Рішення від 05.10.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Атаманюк Б. М.

Рішення від 05.10.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Атаманюк Б. М.

Ухвала від 23.06.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Атаманюк Б. М.

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Атаманюк Б. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні