Ухвала
від 30.11.2023 по справі 344/1118/23
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 344/1118/23

Провадження № 22-ц/4808/1440/23

Головуючий у 1 інстанції Атаманюк Б.М.

Суддя-доповідач Луганська

У Х В А Л А

30 листопада 2023 року м.Івано-Франківськ

Івано-Франківський апеляційний суд у складі судової палати з розгляду цивільних справ Луганської В.М. (суддя - доповідач), Баркова В.М., Мальцевої Є.Є.,

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження у цивільній справі

за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , в інтересах якого діє ОСОБА_2 ,

на рішення Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 05 жовтня 2023 року

за позовом ОСОБА_1 до ТзОВ «Імперія ІФ», ТзДВ громадського харчування «Перлина», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Івано-Франківська міська рада, про усунення перешкод в користуванні проїздом (дорогою) до нежитлових приміщень та земельної ділянки,

в с т а н о в и в:

Рішенням Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 05 жовтня 2023 року у задоволенні позову ОСОБА_1 до ТзОВ «Імперія ІФ», ТзДВ громадського харчування «Перлина», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Івано-Франківська міська рада, про усунення перешкод в користуванні проїздом (дорогою) до нежитлових приміщень та земельної ділянки відмовлено.

Не погодившись з вказаним рішенням суду, ОСОБА_1 , в інтересах якого діє ОСОБА_2 звернувся до суду з апеляційною скаргою.

Ухвалою Івано-Франківського апеляційного суду від 16 листопада 2023 року апеляційну скаргу ОСОБА_1 , в інтересах якого діє ОСОБА_2 на рішення Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 05 жовтня 2023 року було залишено без руху та роз`яснено необхідність надати уточнену редакцію апеляційної скарги.

На виконання вимог даної ухвали представником ОСОБА_1 - ОСОБА_2 надано уточнену апеляційну скаргу.

Форма і зміст апеляційної скарги відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України.

Відповідно до ст.354ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Рішення Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області ухвалено 05 жовтня 2023 року, повний текст рішення складено12 жовтня 2023 року.

Апеляційну скаргу подано засобами поштового зв`язку 10.11.2023 року, тобто строк на апеляційне оскарження.

Судовий збір сплачено відповідно до вимог Закону України «Про судовий збір».

Підстав для повернення апеляційної скарги, залишення її без руху, відмови у відкритті провадження або повернення справи до суду першої інстанції не вбачається.

В апеляційній скарзі скаржником заявлено клопотання про призначення судової будівельно-технічної експертизи, проведення якої просить доручити Івано-Франківському Державному Науково-дослідному експертно-криміналістичному центру.

Відповідно до ч.3 ст.359 ЦПК України, якщо разом з апеляційною скаргою подано заяви чи клопотання, суд в ухвалі про відкриття апеляційного провадження встановлює строк, протягом якого учасники справи мають подати свої заперечення щодо поданих заяв чи клопотань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Керуючись ст. ст. 354, 359 ЦПК України

у х в а л и в:

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , в інтересах якого діє ОСОБА_2 на рішення Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 05 жовтня 2023 року.

Надіслати ОСОБА_1 та його представнику ОСОБА_2 копію ухвали про відкриття апеляційного провадження.

Надіслати ТзОВ «Імперія ІФ», ТзДВ громадського харчування «Перлина», третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Івано-Франківській міській раді копію ухвали про відкриття апеляційного провадження та апеляційну скаргу з доданими до неї матеріалами.

Роз`яснити ТзОВ «Імперія ІФ», ТзДВ громадського харчування «Перлина», третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Івано-Франківській міській раді право подати до Івано-Франківського апеляційного суду відзив на апеляційну скаргу у письмовій формі у десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали та апеляційної скарги, який за формою і змістом має відповідати ст. 360 ЦПК України, із одночасним наданням доказів надсилання (надання) копії цього відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції (ч. 3 ст. 360 ЦПК України).

Встановити сторонам строк для подання у письмовій формі у десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали заперечень щодо заявленого скаржником клопотання.

Витребувати з Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області матеріали цивільної справи №344/1118/23 за позовом ОСОБА_1 до ТзОВ «Імперія ІФ», ТзДВ громадського харчування «Перлина», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Івано-Франківська міська рада, про усунення перешкод в користуванні проїздом (дорогою) до нежитлових приміщень та земельної ділянки.

Копію ухвали направити Івано-Франківському міському суду Івано-Франківської області для виконання в межах компетенції.

Звернути увагу, що Законом України«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами», який введено в дію з 18.10.2023 року, передбачено обов`язкову наявність електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі для адвокатів, нотаріусів, державних та приватних виконавців, арбітражних керуючих, судових експертів, органів державної влади та інших державних органів, органів місцевого самоврядування, інших юридичних осіб.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет - https://ifa.court.gov.ua/sud4808/.

Ухвала оскарженню не підлягає

Судді: В.М. Луганська

В.М. Барков

Є.Є. Мальцева

Дата ухвалення рішення30.11.2023
Оприлюднено04.12.2023
Номер документу115301348
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод в користуванні проїздом (дорогою) до нежитлових приміщень та земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —344/1118/23

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Атаманюк Б. М.

Рішення від 05.10.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Атаманюк Б. М.

Рішення від 05.10.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Атаманюк Б. М.

Ухвала від 23.06.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Атаманюк Б. М.

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Атаманюк Б. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні