Ухвала
від 02.06.2023 по справі 352/1827/17
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 352/1827/17

Провадження № 22-ц/4808/810/23

Головуючий у 1 інстанції Струтинський Р.Р.

Суддя-доповідач Луганська

У Х В А Л А

02 червня 2023 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати у цивільних справах: Луганської В.М. (суддя-доповідач), Бойчука І.В., Максюти І.О.,

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження у цивільній справі

за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник ОСОБА_2

на рішення Тисменицького районного суду Івано-Франківської області від 24 квітня 2023 року у справі

за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , ОСОБА_1 , Єзупільської селищної ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області про визнання права власності у порядку спадкування за законом, визнання недійсними та скасування заповіту і свідоцтва про право на спадщину за заповітом, та зустрічним позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_1 , Єзупільської селищної ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, ОСОБА_3 про визнання права власності,

в с т а н о в и в:

Рішенням Тисменицького районного суду від 24 квітня 2023 року Івано-Франківської області у справі позов ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , ОСОБА_1 , Єзупільської селищної ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області про визнання права власності у порядку спадкування за законом, визнання недійсними та скасування заповіту і свідоцтва про право на спадщину за заповітом задоволено.

Позов ОСОБА_4 до ОСОБА_1 , Єзупільської селищної ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, ОСОБА_3 про визнання права власності задоволено частково.

Не погодившись з вказаним рішенням суду, ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник ОСОБА_2 звернулась до суду з апеляційною скаргою.

Відповідно до ст.354ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Рішення Тисменицького районного суду Івано-Франківської області ухвалено 24 квітня 2023 року, повний текст рішення складено 27.04.2023 року. Апеляційну скаргу подано 29 травня 2023 року, в перший робочий день після вихідного на який припало закінчення строку на апеляційне оскарження, тобто в межах строку, передбаченого ч. 1 ст. 354 ЦПК України.

Судовий збір, передбачений Законом України «Про судовий збір», сплачено в повному обсязі.

Форма і зміст апеляційної скарги відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України.

Підстав для повернення апеляційної скарги, залишення її без руху, відмови у відкритті провадження або повернення справи до суду першої інстанції не вбачається.

В апеляційній скарзі скаржницею заявлено клопотання про витребування у ОСОБА_4 копії трудової книжки на підтвердження того, що вона у 80-90 роки працювала у селі Ружин.

Відповідно до ч.3 ст.359 ЦПК України, якщо разом з апеляційною скаргою подано заяви чи клопотання, суд в ухвалі про відкриття апеляційного провадження встановлює строк, протягом якого учасники справи мають подати свої заперечення щодо поданих заяв чи клопотань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Керуючись ст. ст. 354, 359 ЦПК України,

у х в а л и в:

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник ОСОБА_2 на рішення Тисменицького районного суду Івано-Франківської області від 24 квітня 2023 року у справі.

Надіслати ОСОБА_1 та її представнику ОСОБА_2 копію ухвали про відкриття апеляційного провадження.

Надіслати ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Єзупільській селищній раді Івано-Франківського району Івано-Франківської області копію ухвали про відкриття апеляційного провадження та апеляційну скаргу.

Роз`яснити ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Єзупільській селищній раді Івано-Франківського району Івано-Франківської області право подати до Івано-Франківського апеляційного суду відзив на апеляційну скаргу у письмовій формі у десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали та апеляційної скарги, який за формою і змістом має відповідати ст. 360 ЦПК України, із одночасним наданням доказів надсилання (надання) копії цього відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції (ч. 3 ст. 360 ЦПК України).

Встановити відповідачам строк для подання у письмовій формі у десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали заперечень щодо заявленого скаржником клопотання.

Витребувати з Тисменицького районного суду Івано-Франківської області матеріали цивільної справи №352/1827/17 за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , ОСОБА_1 , Єзупільської селищної ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області про визнання права власності у порядку спадкування за законом, визнання недійсними та скасування заповіту і свідоцтва про право на спадщину за заповітом, та зустрічним позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_1 , Єзупільської селищної ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, ОСОБА_3 про визнання права власності.

Копію ухвали направити Тисменицькому районному суду Івано-Франківської області для виконання в межах компетенції.

Звертаємо увагу учасників процесу, що з 05 жовтня 2021 року почали офіційно функціонувати три підсистеми (модулі) ЄСІТС «Електронний кабінет», «Електронний суд», підсистема відеоконференцзв`язку. З початком функціонування підсистем (модулів) ЄСІТС відповідно до п. 6ст.14ЦПКУкраїни адвокати,нотаріуси,приватні виконавці,арбітражні керуючі,судові експерти, державні органи,органи місцевого самоврядування та суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку. Підсистема «Електроннийсуд» забезпечує можливість користувачам створювати та надсилати в електронному вигляді процесуальні чи інші документи до суду,а також отримувати інформацію про стані результати розгляду таких документів чи інші документи. З інструкціями та рекомендаціями з приводу реєстрації в ЄСІТС можна ознайомитися за веб-посиланням https://wiki.court.gov.ua.

Колегія суддів вважає необхідним роз`яснити, що всі документи (заяви, відзив на апеляційну скаргу, відповідь на відзив, клопотання, тощо) можливо подавати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду (е-mail: inbox@ifa.court.gov.ua) з використанням власного електронного цифрового підпису; через особистий кабінет в системі «Електронний суд» (https://cabinet.court.gov.ua/login); поштою (76018, м. Івано-Франківськ, вул. Грюнвальдська, 11).

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет - https://ifa.court.gov.ua/sud4808/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді: В.М. Луганська

І.В. Бойчук

І.О. Максюта

Дата ухвалення рішення02.06.2023
Оприлюднено05.06.2023
Номер документу111269221
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —352/1827/17

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Постанова від 01.08.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Луганська В. М.

Постанова від 01.08.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 16.06.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 02.06.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 31.05.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Фединяк В. Д.

Рішення від 24.04.2023

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

СТРУТИНСЬКИЙ Р. Р.

Рішення від 24.04.2023

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

СТРУТИНСЬКИЙ Р. Р.

Ухвала від 19.04.2023

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

СТРУТИНСЬКИЙ Р. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні