Вирок
від 27.08.2010 по справі 1-139-2010
ХРИСТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-139-2010

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 серпня 2010 року Христинівський районний суд Черкаської області

в складі :

головуючого - судді Олійника М. Ф.,

при секретарі Ру рі О.О.,

за участю прокурора Г індик А.М.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в м. Христинівці Черкаської області кримінальну справу по обвинуваченню

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, ур одженця с. Розсішки Христин івського району Черкаської о бласті, українця, громадяни на України, з середньою спе ціальною освітою, який прож иває в цивільному шлюбі та ма є трьох малолітніх дітей, під приємця, який проживає АДРЕ СА_1, визнаного таким, що не м ає судимості,

у скоєнні злочину, передбач еного ч.1 ст.310 КК України,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 скоїв незаконне в ирощування конопель у кілько сті від десяти до п'ятдесяти р ослин за таких обставин.

ОСОБА_1 з квітня по червень 2010р. в с. Розсішки Христинівськ ого району на присадибній ді лянці домоволодіння АДРЕС А_1, діючи умисно, незаконно, без спеціального дозволу, ви рощував самосіяні рослини ко ноплі, які доглядав шляхом пр осапування ґрунту та знищенн я бур' янів.

17.06.2010р. в період часу з 16 год. 40 хв . до 17 год. 20 хв. в с. Розсішки Хрис тинівського району працівни ками міліції при огляді прис адибної ділянки по АДРЕСА_1 , були виявлені та вилучені 29 рослин коноплі, які згідно з висновком судово-хімічної е кспертизи № 2/1001 від 21.07.2010р. є росли нами, що містять наркотичні з асоби та психотропні речовин и і обіг яких допускається дл я промислових цілей - росли нами роду коноплі.

Підсудний ОСОБА_1 у судо вому засіданні визнав себе в инним у пред'явленому йому об винуваченні, факт і обставин и скоєння злочину підтвердив , розкаявся у скоєному та прос ив суд про поблажливість до н ього.

Він пояснив, що весною 2010р. на вказаній вище земельній діл янці посадив різну городину. Також на даній ділянці вирос ли самосівом рослини коноплі . Присадибну ділянку він декі лька раз обсапував, але самос іяні рослини коноплі на ній н е висапував, а залишив, оскіль ки в його господарстві є бага то домашньої птиці, тому він в ирішив залишити їх для корму птиці. Коли він обсапував ово чеві культури, то обсапував і рослини коноплі. На присадиб ній земельній ділянці він об робляв все сам, без будь-якої с торонньої допомоги. 17.06.2010р. близ ько 16 год. 30 хв. до нього додому п риїхали працівники міліції, які з його письмового дозвол у оглянули домоволодіння, де він проживає. В процесі огляд у на присадибній ділянці пра цівники міліції виявили рост учі рослини коноплі. Після ць ого виявлені рослини коноплі працівниками міліції в прис утності двох понятих та в йог о присутності були вирвані і з коренем та перераховані. Кі лькість вирваних рослин коно плі склала 29 рослин.

На підставі ч.3 ст.299 КПК Украї ни суд визнав недоцільним до слідження доказів стосовно т их обставин справи, які ніким не оспорюються, обмежившись допитом підсудного та дослі дженням письмових доказів, я кі характеризують особу підс удного. Проти цього не запере чували учасники судового роз гляду.

Допитавши підсудного, досл ідивши письмові докази, які х арактеризують його особу, су д приходить до висновку, що ви на ОСОБА_1 доведена і він п овинен нести відповідальніс ть за ч.2 ст. 310 КК України, тобто з а незаконне вирощування коно пель у кількості від десяти д о п'ятдесяти рослин.

При призначенні покарання підсудному ОСОБА_1 суд вр аховує ступінь тяжкості вчин еного злочину, особу винного , обставину, що пом'якшує покар ання, та відсутність

2

обставин, що обтяжують пок арання.

Підсудний скоїв злочин нев еликої тяжкості, визнаний та ким, що не має судимості. За мі сцем проживання ОСОБА_1 ха рактеризується позитивно, ма є на утриманні трьох малоліт ніх дітей, на диспансерному о бліку у лікаря-психіатра та л ікаря-нарколога не перебуває .

Обставиною, яка пом'якшує п окарання, суд визнає щире кая ття підсудного.

Враховуючи тяжкість злочи ну, особу винного та інші обст авини справи, суд приходить д о висновку про можливість ви правлення засудженого без ві дбування покарання та застос ування до нього ст. 75 КК Україн и, тобто звільнення від відбу вання покарання з випробуван ням.

Речові докази у справі: 29 рос лин коноплі, які зберігаютьс я в камері зберігання речови х доказів Христинівського РВ ГУМВС України в Черкаській о бласті, підлягають знищенню.

Цивільний позов у справі не заявлявся.

Керуючись ст.ст. 323, 324 КПК Укра їни, суд

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_1 визнати винним у с коєнні злочину, передбаченог о ч. 1 ст. 310 КК України, та признач ити йому покарання у виді 3 (трьох) років обмеження вол і.

На підставі ст. 75 КК України з вільнити ОСОБА_1 від відбу вання покарання, якщо він про тягом іспитового строку трив алістю один рік не вчинить но вого злочину і виконає покла дені на нього обов' язки.

Відповідно до п. 2 ч.1 ст. 76 КК Ук раїни покласти на ОСОБА_1 обов' язок не виїжджати за м ежі України на постійне прож ивання без дозволу органу кр имінально - виконавчої сист еми.

Запобіжний захід щодо ОС ОБА_1 у вигляді підписки про невиїзд скасувати.

Речові докази у справі: 29 рос лин коноплі, які зберігаютьс я в камері зберігання речови х доказів Христинівського РВ ГУМВС України в Черкаській о бласті, - знищити.

На вирок може бути подана ап еляція до апеляційного суду Черкаської області через Хри стинівський районний суд пр отягом п'ятнадцяти діб з моме нту його проголошення.

Суддя М.Ф.Олійник

СудХристинівський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення27.08.2010
Оприлюднено14.09.2010
Номер документу11128500
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-139-2010

Вирок від 27.08.2010

Кримінальне

Христинівський районний суд Черкаської області

Олійник Микола Федорович

Вирок від 06.01.2010

Кримінальне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Дяченко Ірина Вікторівна

Постанова від 30.07.2010

Кримінальне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Григоренко Денис Юрійович

Постанова від 26.03.2010

Кримінальне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Григоренко Денис Юрійович

Вирок від 01.07.2010

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Лукінова Катерина Сергіївна

Вирок від 27.08.2010

Кримінальне

Христинівський районний суд Черкаської області

Олійник Микола Федорович

Вирок від 05.05.2010

Кримінальне

Ленінський районний суд Автономної Республіки Крим

Шувалов Максим Валерійович

Постанова від 30.07.2010

Кримінальне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Григоренко Денис Юрійович

Постанова від 30.05.2010

Кримінальне

Дебальцевський міський суд Донецької області

Попович Тамара Миколаївна

Вирок від 01.07.2010

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Лукінова Катерина Сергіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні