Вирок
від 27.08.2010 по справі 1-139-2010
ХРИСТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-139-2010

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 серпня 2010 року Христинівський районний суд Черкаської області

в складі :

головуючого судді Олійника М. Ф.,

при секретарі Рурі О.О.,

за участю прокурора Гіндик А.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Христинівці Черкаської області кримінальну справу по обвинуваченню

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с. Розсішки Христинівського району Черкаської області, українця, громадянина України, з середньою спеціальною освітою, який проживає в цивільному шлюбі та має трьох малолітніх дітей, підприємця, який проживає АДРЕСА_1, визнаного таким, що не має судимості,

у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.310 КК України,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 скоїв незаконне вирощування конопель у кількості від десяти до п'ятдесяти рослин за таких обставин.

ОСОБА_1 з квітня по червень 2010р. в с. Розсішки Христинівського району на присадибній ділянці домоволодіння АДРЕСА_1, діючи умисно, незаконно, без спеціального дозволу, вирощував самосіяні рослини коноплі, які доглядав шляхом просапування ґрунту та знищення бурянів.

17.06.2010р. в період часу з 16 год. 40 хв. до 17 год. 20 хв. в с. Розсішки Христинівського району працівниками міліції при огляді присадибної ділянки по АДРЕСА_1, були виявлені та вилучені 29 рослин коноплі, які згідно з висновком судово-хімічної експертизи № 2/1001 від 21.07.2010р. є рослинами, що містять наркотичні засоби та психотропні речовини і обіг яких допускається для промислових цілей рослинами роду коноплі.

Підсудний ОСОБА_1 у судовому засіданні визнав себе винним у пред'явленому йому обвинуваченні, факт і обставини скоєння злочину підтвердив, розкаявся у скоєному та просив суд про поблажливість до нього.

Він пояснив, що весною 2010р. на вказаній вище земельній ділянці посадив різну городину. Також на даній ділянці виросли самосівом рослини коноплі. Присадибну ділянку він декілька раз обсапував, але самосіяні рослини коноплі на ній не висапував, а залишив, оскільки в його господарстві є багато домашньої птиці, тому він вирішив залишити їх для корму птиці. Коли він обсапував овочеві культури, то обсапував і рослини коноплі. На присадибній земельній ділянці він обробляв все сам, без будь-якої сторонньої допомоги. 17.06.2010р. близько 16 год. 30 хв. до нього додому приїхали працівники міліції, які з його письмового дозволу оглянули домоволодіння, де він проживає. В процесі огляду на присадибній ділянці працівники міліції виявили ростучі рослини коноплі. Після цього виявлені рослини коноплі працівниками міліції в присутності двох понятих та в його присутності були вирвані із коренем та перераховані. Кількість вирваних рослин коноплі склала 29 рослин.

На підставі ч.3 ст.299 КПК України суд визнав недоцільним дослідження доказів стосовно тих обставин справи, які ніким не оспорюються, обмежившись допитом підсудного та дослідженням письмових доказів, які характеризують особу підсудного. Проти цього не заперечували учасники судового розгляду.

Допитавши підсудного, дослідивши письмові докази, які характеризують його особу, суд приходить до висновку, що вина ОСОБА_1 доведена і він повинен нести відповідальність за ч.2 ст. 310 КК України, тобто за незаконне вирощування конопель у кількості від десяти до п'ятдесяти рослин.

При призначенні покарання підсудному ОСОБА_1 суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного, обставину, що пом'якшує покарання, та відсутність

2

обставин, що обтяжують покарання.

Підсудний скоїв злочин невеликої тяжкості, визнаний таким, що не має судимості. За місцем проживання ОСОБА_1 характеризується позитивно, має на утриманні трьох малолітніх дітей, на диспансерному обліку у лікаря-психіатра та лікаря-нарколога не перебуває.

Обставиною, яка пом'якшує покарання, суд визнає щире каяття підсудного.

Враховуючи тяжкість злочину, особу винного та інші обставини справи, суд приходить до висновку про можливість виправлення засудженого без відбування покарання та застосування до нього ст. 75 КК України, тобто звільнення від відбування покарання з випробуванням.

Речові докази у справі: 29 рослин коноплі, які зберігаються в камері зберігання речових доказів Христинівського РВ ГУМВС України в Черкаській області, підлягають знищенню.

Цивільний позов у справі не заявлявся.

Керуючись ст.ст. 323, 324 КПК України, суд

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_1 визнати винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 310 КК України, та призначити йому покарання у виді 3 (трьох) років обмеження волі.

На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_1 від відбування покарання, якщо він протягом іспитового строку тривалістю один рік не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обовязки.

Відповідно до п. 2 ч.1 ст. 76 КК України покласти на ОСОБА_1 обовязок не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу органу кримінально виконавчої системи.

Запобіжний захід щодо ОСОБА_1 у вигляді підписки про невиїзд скасувати.

Речові докази у справі: 29 рослин коноплі, які зберігаються в камері зберігання речових доказів Христинівського РВ ГУМВС України в Черкаській області, - знищити.

На вирок може бути подана апеляція до апеляційного суду Черкаської області через Христинівський районний суд протягом п'ятнадцяти діб з моменту його проголошення.

Суддя М.Ф.Олійник

СудХристинівський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення27.08.2010
Оприлюднено21.12.2022
Номер документу11990525
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-139-2010

Вирок від 27.08.2010

Кримінальне

Христинівський районний суд Черкаської області

Олійник Микола Федорович

Вирок від 06.01.2010

Кримінальне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Дяченко Ірина Вікторівна

Постанова від 30.07.2010

Кримінальне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Григоренко Денис Юрійович

Постанова від 26.03.2010

Кримінальне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Григоренко Денис Юрійович

Вирок від 01.07.2010

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Лукінова Катерина Сергіївна

Вирок від 27.08.2010

Кримінальне

Христинівський районний суд Черкаської області

Олійник Микола Федорович

Вирок від 05.05.2010

Кримінальне

Ленінський районний суд Автономної Республіки Крим

Шувалов Максим Валерійович

Постанова від 30.07.2010

Кримінальне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Григоренко Денис Юрійович

Постанова від 30.05.2010

Кримінальне

Дебальцевський міський суд Донецької області

Попович Тамара Миколаївна

Вирок від 01.07.2010

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Лукінова Катерина Сергіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні