Рішення
від 15.09.2010 по справі 2-640-2010
ЗАСТАВНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-640/10

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 вересня 2010 року . Заставнівський районний с уд Чернівецької області в ск ладі:

голову ючого судді - Стрільця Я .С.

при сек ретарі - Задорожняк О.М.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в м. Заставна справу за позов ом ОСОБА_1 до управління П енсійного фонду України в За ставнівському районі Чернів ецької області про визнання неправомірними дій Управлін ня Пенсійного фонду України в Заставнівському районі Чер нівецької області щодо не до нарахування та невиплати щом ісячної соціальної допомоги як Дитині війни за 2006-2009 роки, -

В С Т А Н О В И В :

В серпні 2010 року позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до відповідача упра вління Пенсійного фонду Укра їни в Заставнівському районі Чернівецької області про ви знання неправомірними дій Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Заставнівському райо ні Чернівецької області щодо не донарахування та невипла ти щомісячної соціальної доп омоги як Дитині війни та зобо в' язання вчинити певні дії.

Посилалася на те, що вона народилася 1942 року і відповід но до ст. 1 Закону України "Про с оціальний захист дітей війни " від 18 листопада 2004 року є дитин ою війни. Згідно ст. 6 даного За кону з 01 січня 2006 року їй повинн а виплачуватись щомісячна со ціальна державна допомога у розмірі 30 відсотків мінімаль ної пенсії за віком, однак так а допомога не виплачувалась.

Відповідно до п.2.1 Постанови правління Пенсійного фонду України «Про затвердження По ложення про управління Пенсі йного фонду України…» від 30 кв ітня 2002 року №82, основним завда нням органів Пенсійного фонд у України є забезпечення сво єчасного і в повному обсязі ф інансування та виплати пенсі й, допомоги на поховання та ін ших виплат, які згідно із зако нодавством здійснюються за р ахунок коштів фонду та інших джерел, визначених законода вством. Таким чином, виплата н адбавки до пенсії у вигляді щ омісячної соціальної допомо ги мала здійснюватися відпов ідачем.

В порядку досудового врегу лювання спору вона звернулас я до Управління Пенсійного ф онду України в Заставнівсько му районі Чернівецької облас ті, проте їй було відмовлено д орахувати недоплачену, як ди тині війни, щомісячну держав ну соціальну допомогу та заб езпечити її виплати у повном у обсязі, за період 2006-2009 років.

Вважає, що дії по ненарахува нню та невиплаті допомоги є н езаконними та необґрунтован ими, оскільки рішенням Конст итуційного Суду України по с праві № 6-рп/2007 від 09 липня 2007 року та № 10-рп/2008 від 22 травня 2008 року по ложення, що призупинили дію с т. 6 Закону України "Про соціал ьний захист дітей війни" були визнані неконституційними т а втратили свою чинність з дн я їх ухвалення. В зв'язку з цим відповідач був зобов'язаний здійснити нарахування та ви плату належної їй допомоги в розмірі 30% мінімальної пенсії за віком.

Згідно ст. 92 Конституції Укр аїни виключно законами Украї ни визначаються основи соціа льного захисту, форми і види п енсійного забезпечення. Відп овідно до ст. 3 ч.2 Закону Україн и "Про соціальний захист діте й війни" державні соціальні г арантії дітям війни, встанов лені цим законом, не можуть бу ти обмежені або скасовані ін шими нормативно-правовими ак тами. Статтею 22 Конституції Ук раїни передбачено, що при при йнятті нових законів або вне сенні зміни до чинних законі в не допускається звуження з місту та обсягу існуючих пра в і свобод. Органи державної в лади та органи місцевого сам оврядування, їх посадові осо би відповідно до ст. 19 Констит уції України зобов'язані дія ти лише на підставі, в межах на даних повноважень та у спосі б, що передбачені Конституці єю та законами України.

Тому вважає дії відповідач а по не здійсненню перерахун ку та виплаті їй соціальної д ержавної допомоги, передбаче ної ст. 6 Закону України "Про со ціальний захист дітей війни" в розмірі 30% мінімальної пенс ії за віком такими, що супереч ать Конституції та законам У країни.

Мінімальна пенсія за віком відповідно до ст. 28 Закону Укр аїни "Про загальнообов'язков е державне пенсійне страхува ння" встановлюється у розмір і прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездат ність.

Просить визнати неправомі рними дії відповідача та зоб ов'язати управління Пенсійно го фонду України в Заставнів ському районі Чернівецької о бласті нарахувати недорахов ану щомісячну державну соціа льну допомогу, як дитині війн и, та забезпечити її виплату у повному обсязі за період 2006-2009 р оки і виплачувати в подальшо му, стягнути понесені судові витрати.

В судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримав повністю, проси в позов задовольнити в повно му обсязі.

Представник відповідача у правління Пенсійного фонду У країни в Заставнівському рай оні Чернівецької області в с удовому засіданні позовні ви моги не визнала і пояснила, що відповідно до ст. 256, 257 ЦК Україн и для звернення до суду з вимо гою про захист свого цивільн ого права (інтересу) особи вст ановлюється трьохрічний стр ок позовної давності, позива ч звернувся до суду за захист ом своїх прав лише в серпні 2010 р оку, тому вважає вимоги позив ача за період з 01 січня 2006 року п о 02 серпня 2007 року не можуть бут и задоволені, оскільки позив ачем пропущено строк позовно ї давності без поважних прич ин.

Що стосується недоплачено ї соціальної допомоги як дит ині війни за 2008 рік, то у відпов ідності до п. 41 розділу ІІ Зако ну України "Про Державний бюд жет України на 2008 рік та про вне сення змін до деяких законод авчих актів України" ст. 6 Зако ну України "Про соціальний за хист дітей війни" викладена в новій редакції: "дітям війни д о пенсії або щомісячного дов ічного грошового утримання ч и державної соціальної допом оги, що виплачується замість пенсії, виплачується підвищ ення у розмірі надбавки, вста новленої для учасників війни ", тобто 10% від прожиткового мін імуму для осіб, які втратили п рацездатність. З 01 січня 2008 рок у підвищення дітям війни скл адає 47 грн. (470-00 грн. х 10% = 47-00 грн.), з 01 к вітня 2008 року складає 48 грн. 10 ко п., ця сума з 01 січня 2008 року випл ачується відповідачу щоміся чно до даного часу. В зв'язку з тим, що положення п.41 розділу І І Закону України "Про Державн ий бюджет України на 2008 рік та п ро внесення змін до деяких за конодавчих актів України" вт ратили чинність як такі, що є н еконституційними, на підстав і рішення Конституційного Су ду України № 10-рп/2008 від 22 травня 2008 року, обчислення та виплата даного підвищення до пенсії дітям війни, крім тих, на яких поширюється дія Законів Укр аїни "Про статус ветеранів ві йни, гарантії їх соціального захисту" та "Про жертви нацист ських переслідувань", виплач ується відповідно до постано ви Кабінету Міністрів Україн и № 530 від 28 травня 2008 року в насту пних розмірах: з 22 травня в сум і 48 грн. 10 коп., з 01 липня в сумі 48 гр н. 20 коп., з 01 жовтня в сумі 49 грн. 80 к оп.

Таким чином, в 2008 році ними ві дповідно до норм чинного зак онодавства правомірно здійс нювалось нарахування та випл ата підвищення до пенсії поз ивачу як особі, що має статус д итини війни, згідно вимог дію чого законодавства і не пору шило її законних прав та інте ресів.

Конституційний Суд Україн и за поданням Пенсійного фон ду України дійшов висновку, щ о у ч.3 ст. 28 Закону України № 1058-IV з акладено однозначну вимогу щ одо застосування мінімально го розміру пенсії за віком, ус тановленого в абзаці першому частини першої цієї статті, в иключно для визначення розмі рів пенсій, призначених згід но з цим Законом.

Непоширення мінімального розміру пенсії за віком, вста новленого у абзаці першому ч астини першої ст. 28 Закону Укр аїни № 1058-IV, на правовідносини, щ о виникають на підставі інши х законів, крім цього Закону, д ає підстави стверджувати про наявність прогалин в законо давчому регулюванні виплат д ітям війни, передбаченої ст. 6 Закону України "Про статус і с оціальний захист дітей війни ". У ст. 7 Закону України "Про ста тус і соціальний захист діте й війни" зазначено, що фінансо ве забезпечення державних со ціальних гарантій, передбаче них цим Законом, здійснюєтьс я тільки за рахунок коштів Де ржавного бюджету України. За рахунок інших джерел фінанс ування державна соціальна пі дтримка дітей війни не здійс нюється, отже для стягнення к оштів з Пенсійного фонду Укр аїни відсутні правові підста ви.

Ухвалою Конституційного С уду України № 27-у/2009 від 19 травня 2009 року відмовлено у відкритт і провадження у справі за кон ституційним поданням Пенсій ного фонду України щодо офіц ійного тлумачення терміна (с ловосполучення) "мінімальний розмір пенсії за віком", що мі ститься у ст. 6 Закону України "Про статус і соціальний захи ст дітей війни", тлумачення те рміна (словосполучення) "міні мальний розмір пенсії за вік ом", що міститься у ст. 28 ч.1 Закон у України "Про загальнообов'я зкове державне пенсійне стра хування", ст. 19 Закону України "П ро державні соціальні станда рти та державні соціальні га рантії".

Посилання позивача на те, що при обчисленні їй підвищенн я до пенсії відповідно до ст. 6 Закону України "Про статус і с оціальний захист дітей війни " необхідно застосовувати ро змір мінімальної пенсії за в іком, що визначений ч.1 ст. 28 Зак ону України "Про загальнообо в'язкове державне пенсійне с трахування" є безпідставним, оскільки ч.3 даної статті чітк о визначає, що мінімальний ро змір пенсії за віком, встанов лений абзацом першим частини першої цієї статті, застосов ується виключно для визнання розмірів пенсій, призначени х згідно з цим Законом, тому да ний розмір пенсії не може зас тосовуватись для обчислення підвищення до пенсій, що вста новлюється іншими Законами.

Що стосується допомоги за 20 09 рік, то згідно ст.ст. 6, 7 Закону України "Про статус і соціаль ний захист дітей війни" нарах ування щомісячної соціально ї допомоги у розмірі 30% мініма льної пенсії за віком повинн о здійснюватись за рахунок к оштів Державного бюджету Укр аїни. Закон України "Про Держа вний бюджет України на 2009 рік" № 835-VI від 26 грудня 2008 року не перед бачає в розділі IV "Видатки та к редитування Державного бюдж ету України" субвенцію з кошт ів Державного бюджету Україн и на виплату 30% доплати як щомі сячної соціальної допомоги д ітям війни. Натомість ст. 71 Зак ону України "Про Державний бю джет України на 2009 рік" надає пр аво Кабінету Міністрів Украї ни у 2009 році встановлювати роз міри соціальних виплат, які в ідповідно до законодавства, визначаються залежно від роз міру мінімальної заробітної плати, в абсолютних сумах в ме жах асигнувань, передбачених за відповідними бюджетними програмами. Тому за аналогіє ю закону можна стверджувати, що є законною виплата щоміся чного підвищення до пенсії у розмірі 49 грн. 80 коп. для осіб, що мають статус дітей війни, кот ра здійснюється на підставі п. 8 постанови Кабінету Мініст рів України "Деякі питання со ціального захисту окремих ка тегорій громадян" № 530 від 28 тра вня 2008 року, яка є чинною.

В зв'язку з тим, що позивачем пропущено строк позовної да вності для звернення до суду про виплату надбавки до пенс ії за період з 01 січня 2006 року по 02 серпня 2007 року, в цій частині п росить відмовити в задоволен ні позовних вимог за пропуск ом строку звернення до суду, в задоволенні решти позовних вимог просить відмовити за б езпідставністю.

Заслухавши пояснення стор ін, дослідивши письмові дока зи, суд вважає, що позовні вимо ги частково обґрунтовані і п ідлягають до часткового задо волення.

Відповідно до вимог ч.1 ст.46 К онституції України громадян и мають право на соціальний з ахист, що включає право на заб езпечення їх у разі повної, ча сткової або тимчасової втрат и працездатності, втрати год увальника, безробіття з неза лежних від них обставин, а та кож у старості та в інших випа дках, передбачених законом. З аконом України "Про соціальн ий захист дітей війни" визнач ені основні положення щодо р еалізації конституційного п рава громадян, які набули пра вового статусу дітей війни, о снови їх соціального захисту та гарантії їх соціальної за хищеності шляхом надання піл ьг і державної соціальної пі дтримки, зокрема, ст.6 передбач ено, що дітям війни пенсії або щомісячне довічне грошове у тримання чи державна соціаль на допомога, що виплачується замість пенсії, підвищуютьс я на 30% мінімальної пенсії за в іком.

Судом встановлено, що позив ач ОСОБА_1 є громадянкою У країни, народилася ІНФОРМА ЦІЯ_1, що підтверджується ко пією паспорту (а.с. 5), до 02 вересн я 1945 року їй було менше 18 років, т ому відповідно до ч.1 ст.1 Закон у України "Про соціальний зах ист дітей війни" є дитиною вій ни, знаходиться на обліку в уп равлінні Пенсійного фонду Ук раїни в Заставнівському райо ні Чернівецької області та о тримує пенсію, що підтверджу ється копією пенсійного посв ідчення (а.с. 7), ці обставини виз нані сторонами в судовому за сіданні, тому має право на отр имання державної соціальної підтримки, а саме: підвищення до пенсії в розмірі 30% мінімал ьної пенсії за віком.

Згідно п.12 ч.1 ст. 71 Закону Укра їни "Про державний бюджет Укр аїни на 2007 рік" призупинено на 2 007 рік дію ст. 6 Закону України "П ро соціальний захист дітей в ійни" з урахуванням ст. 111 Закон у України "Про державний бюдж ет України на 2007 рік", якою вста новлено, що у 2007 році підвищенн я до пенсії або щомісячного д овічного грошового утриманн я чи державної соціальної до помоги, яка виплачується зам ість пенсії, відповідно до ст . 6 Закону України "Про соціаль ний захист дітей війни" випла чується особам, які є інвалід ами (крім тих, на яких поширюєт ься дія Закону України "Про ст атус ветеранів війни, гарант ії їх соціального захисту"), в розмірі 50 відсотків від розмі ру надбавки, встановленої дл я учасників війни. Рішенням К онституційного Суду України від 09 липня 2007 року № 6-рп/2007 визна ні такими, що не відповідають Конституції України, зокрем а, положення ст. 71 Закону Украї ни "Про державний бюджет Укра їни на 2007 рік" щодо зупинення ді ї ст. 6 Закону України "Про соці альний захист дітей війни".

Пунктом 41 розділу 2 Закону Ук раїни від 28 грудня 2007 року «Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів Ук раїни» ст. 6 Закону України "Пр о соціальний захист дітей ві йни" викладена в новій редакц ії: "Дітям війни до пенсії або щомісячного довічного грошо вого утримання чи державної соціальної допомоги, що випл ачується замість пенсії, вип лачується підвищення у розмі рі надбавки, встановленої дл я учасників війни", тобто 10% від прожиткового мінімуму для о сіб, які втратили працездатн ість. Однак рішенням Констит уційного Суду України від 22 тр авня 2008 року № 10-рп/2008 положення п .41 розділу ІІ Закону України "П ро Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін д о деяких законодавчих актів України" визнані неконституц ійними.

Зазначені рішення Констит уційного Суду України є обов 'язковими до виконання на тер иторії України, остаточними і не можуть бути оскарженими , вони мають також преюдиціал ьне значення для судів загал ьної юрисдикції при розгляді ними позовів у зв'язку з право відносинами, які виникли вна слідок положень статей зазна чених законів, що визнані нек онституційними.

Згідно ч.2 ст.152 Конституції У країни закони, інші правові а кти або їх окремі положення, щ о визнані неконституційними , втрачають чинність з дня ухв алення Конституційним Судом України рішення про їх некон ституційність, тому з 09 липня по 31 грудня 2007 року та з 22 травня до 31 грудня 2008 року чинною є ст. 6 Закону України "Про соціальн ий захист дітей війни" в попер едній редакції, яка діяла до 01 січня 2007 року, в зв'язку з чим ві дповідач повинен був діяти в ідповідно до цієї норми зако ну, нараховувати та виплачув ати позивачу соціальну допом огу як дитині війни в розмірі 30% мінімальної пенсії за віко м, що ним зроблено не було. Одн ак в 2007 році відповідач позива чу ОСОБА_1 взагалі не нара ховував і не виплачував дане підвищення до пенсії, а в 2008 ро ці нараховував та виплачував їй дане підвищення до пенсії відповідно до постанови Каб інету Міністрів України № 530 в ід 28 травня 2008 року в наступних розмірах: з 22 травня в сумі 48 гр н. 10 коп., з 01 липня в сумі 48 грн. 20 ко п., з 01 жовтня в сумі 49 грн. 80 коп., а тому слід зобов'язати управл іння Пенсійного фонду Україн и в Заставнівському районі Ч ернівецької області, на який покладена функція з признач ення, нарахування та виплати пенсії, врахувавши строк поз овної давності, здійснити ро зрахунок та виплатити позива чу ОСОБА_1 за період з 11 сер пня по 31 грудня 2007 року державн у соціальну допомогу як дити ні війни у відповідності до в имог ст. 6 Закону України "Про с оціальний захист дітей війни " від 18 листопада 2004 року в розмі рі 30 % від мінімальної пенсії з а віком та з 22 травня по 31 грудн я 2008 року у розмірі 20% мінімальн ої пенсії за віком, визначено ї ст.28 Закону України "Про зага льнообов'язкове державне пен сійне страхування" від 09 липня 2003 року, оскільки іншими норма ми законодавства, крім цієї, н е встановлено мінімальної пе нсії за віком, і положення дан ої статті не є перешкодою для застосування розміру мініма льної пенсії за віком до обра хування цієї доплати. Достат ніх підстав чи застережень щ одо неможливості підвищення пенсії позивачу у передбаче ному ст. 6 Закону України "Про с оціальний захист дітей війни " розмірі суд не вбачає.

З таких же підстав суд вважа є, що належить зобов'язати упр авління Пенсійного фонду Укр аїни в Заставнівському район і Чернівецької області здійс нити розрахунок та виплатити позивачу ОСОБА_1 за періо д з 01 січня по 31 грудня 2009 року де ржавну соціальну допомогу як дитині війни у відповідност і до вимог ст. 6 Закону України "Про соціальний захист дітей війни" від 18 листопада 2004 року у розмірі 20% мінімальної пенсії за віком, визначеної ст.28 Зако ну України "Про загальнообов 'язкове державне пенсійне ст рахування" від 09 липня 2003 року, о скільки Законом України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" дія ст.6 зазначеного Зак ону не зупинялась, тому повин на була нараховуватись та ви плачуватись державна соціал ьна допомога в розмірі 30% міні мальної пенсії за віком, а фак тично за цей період нарахову валась та виплачувалась така допомога тільки в розмірі 10% в сумі 49 грн. 80 коп. в місяць.

Таким чином, суд вважає, що д ії відповідача не ґрунтуютьс я на законі, суперечать вимог ам Конституції України та по рушують право позивача ОСО БА_1 на пенсійне забезпечен ня, а тому необхідно відновит и ці її порушені права, частко во задовольнивши позовні вим оги в цій частині, а саме належ ить визнати відмову щодо нар ахування та виплати позивачу щомісячної державної соціал ьної допомоги, як дитині війн и неправомірною та зобов' яз ати здійснити розрахунок нед оплачених сум та виплатити у відповідності до вимог ст. 6 З акону України "Про соціальни й захист дітей війни" від 18 лис топада 2004 року державну соціа льну допомогу з 11 серпня по 31 гр удня 2007 року у розмірі 30%, з 22 трав ня 2008 року по 31 грудня 2009 року у ро змірі 20% мінімальної пенсії за віком, визначеної ч.1 ст.28 Закон у України "Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування" від 09 липня 2003 року.

У відповідності до вимог ст .ст. 256, 257, 267 ЦК України, позовна да вність - це строк, у межах яко го особа може звернутися до с уду з вимогою про захист свог о цивільного права або інтер есу. Загальна позовна давніс ть встановлюється триваліст ю у три роки. Позовна давність застосовується судом лише з а заявою сторони у спорі, зроб леною до винесення ним рішен ня. Сплив позовної давності, п ро застосування якої заявлен о стороною у спорі, є підставо ю для відмови у позові.

Позивач ОСОБА_1 звернул ася до суду із даним позовом 11 серпня 2010 року, а тому є підста ви для застосовування положе нь ст. 257 ЦК України і їй слід ві дмовити в задоволенні позовн их вимог з 2006 року по 10 серпня 2007 р оку за пропуском строку звер нення до суду.

Також суд вважає безпідста вними позовні вимоги в части ні зобов'язання відповідача надалі нараховувати державн у соціальну допомогу позивач у як дитині війни у відповідн ості до вимог ст. 6 Закону Укра їни "Про соціальний захист ді тей війни" і в їх задоволенні н алежить відмовити, оскільки суд не вправі зобов'язувати в ідповідача вчиняти якісь пев ні дії на майбутнє.

У відповідності до п.34 ст.4 Де крету КМУ «Про державне мито » від 21.09.1993 року органи Пенсійно го фонду України звільнені в ід сплати державного мита, а т ому вимога позивача про стяг нення судових витрат з відпо відача не підлягає задоволен ню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 8, 22, 46, 55, 95, 152 Конст итуції України, ст.ст. 1, 3, 6 Закон у України "Про соціальний зах ист дітей війни", ст. 28 Закону Ук раїни "Про загальнообов'язко ве державне пенсійне страхув ання", Закону України "Про Держ авний бюджет на 2007 рік", Закону України "Про Державний бюдже т України на 2008 рік та про внесе ння змін до деяких законодав чих актів України", Закону Укр аїни "Про Державний бюджет Ук раїни на 2009 рік", Закону України "Про Державний бюджет Україн и на 2010 рік", рішень Конституцій ного Суду України від 09 липня 2007 року № 6-рн/2007 та від 22 травня 2008 р оку № 10-рп/2008, п.34 ст.4 Декрету КМУ « Про державне мито», ст.ст. 256, 257, 267 ЦК України, ст.ст. 10, 11, 60, 208, 209, 212-215, 218 ЦП К України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Позовні вимоги задоволь нити частково.

Визнати відмову управлінн я Пенсійного фонду України в Заставнівському районі Черн івецької області щодо нараху вання і виплати ОСОБА_1 що місячної соціальної допомог и у розмірі 30 відсотків мініма льної пенсії за віком неправ омірною.

Зобов'язати управління Пен сійного фонду України в Заст авнівському районі Чернівец ької області здійснити розра хунок недоплачених сум та ви платити ОСОБА_1 за період з 11 серпня по 31 грудня 2007 року де ржавну соціальну допомогу як дитині війни у відповідност і до вимог ст. 6 Закону України "Про соціальний захист дітей війни" від 18 листопада 2004 року у розмірі 30% мінімальної пенсії за віком, визначеної ст. 28 Зако ну України "Про загальнообов 'язкове державне пенсійне ст рахування" від 09 липня 2003 року, з а період з 22 травня по 31 грудня 2008 року, з 01 січня по 31 грудня 2009 ро ку державну соціальну допомо гу як дитині війни у відповід ності до вимог ст. 6 Закону Укр аїни "Про соціальний захист д ітей війни" від 18 листопада 2004 р оку у розмірі 20% мінімальної п енсії за віком, визначеної ст . 28 Закону України "Про загальн ообов'язкове державне пенсій не страхування" від 09 липня 2003 р оку.

В іншій частині позовних ви мог відмовити.

Апеляційна скарга на рішен ня суду подається протягом д есяти днів з дня його проголо шення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішен ня, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього р ішення.

СУДДЯ Стрілець Я.С.

СудЗаставнівський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення15.09.2010
Оприлюднено16.09.2010
Номер документу11163492
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-640-2010

Рішення від 28.12.2010

Цивільне

Новоушицький районний суд Хмельницької області

Шуригіна Оксана Вікторівна

Рішення від 26.10.2010

Цивільне

Христинівський районний суд Черкаської області

Вітер Леся Анатоліївна

Рішення від 15.09.2010

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Стрілець Ярослав Степанович

Рішення від 19.07.2010

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Чонка Володимир Васильович

Рішення від 14.05.2010

Цивільне

Ленінський районний суд Автономної Республіки Крим

Шувалов Максим Валерійович

Рішення від 17.02.2010

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Мірошніченко Любов Євгенівна

Рішення від 17.02.2010

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Руденко Вікторія Василівна

Рішення від 14.04.2010

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Чохонелідзе Людмила Миколаївна

Рішення від 12.02.2010

Цивільне

Замостянський районний суд м.Вінниці

Чезганова Алла Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні