Рішення
від 17.02.2010 по справі 2-640-2010
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №2-640/10

З А О Ч Н Е Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 лютого 2010 року Слов'янськ ий міськрайонний суд Донецьк ої області в складі:

Голову ючого судді Мірошні ченко Л.Є.

при секрет арі Колоколової Т.С.

за участю предс тавника позивача Кудряшової Н.Р.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду міста Слов'янська цивіль ну справу за позовом Від критого акціонерного товари ства “Донбасенерго” в особі Структурної одиниці ВАТ “Дон басенерго” Словянської тепл ової електричної станції (ТЕ С) до ОСОБ А_2 про стягнення заборгова ності, суд, -

В С Т А Н О В И В:

14.01.2010 року ВАТ “Донба сенерго” в особі Структурної одиниці ВАТ “Донбасенерго” Слов' янської теплової елек тричної станції (ТЕС) звернул ося до суду з позовною заявою до ОСОБА_2 про стягнення з аборгованості за користуван ня житловим приміщенням, вод опостачання та водовідведен ня, обґрунтувавши свої вимог и тим, що відповідач мешкає в АДРЕСА_1, користується жит ловим приміщенням, водопоста чанням та водовідведенням, а ле в порушення вимог ст. ст. 67, 68 Ж К України не регулярно і не в п овному обсязі оплачує надані послуги, має заборгованість у сумі 2014 грн. 39 коп.

Представник позивача Ку дряшова Н.Р., що діє на підста ві довіреності №19-192 від 25.12.2009 рок у (а.с.12) у судовому засіданні по зовні вимоги підтримала та п ідтвердила доводи позовної з аяви, не заперечувала проти у хвалення заочного рішення.

Відповідач у судове засіда ння не з' явилась, про час і мі сце судового розгляду справи повідомлялась належним чино м, що підтверджується актом (а .с.14), у відповідності до вимог с т. 76 ЦПК України. Зі згоди позив ача суд ухвалює рішення при з аочному розгляді справи, що в ідповідає положенням ст. 224 ЦП К України.

Суд, дослідивши матеріали с прави, вважає, що позовні вимо ги ВАТ “Донбасенерго” підляг ають задоволенню з наступних підстав

Як встановлено в судовому з асіданні відповідач прожива є у АДРЕСА_1 і користуєтьс я житловим приміщенням, водо постачанням та водовідведен ням (а.с.5). Між позивачем і відпо відачем встановилися фактич ні договірні відносини з при воду надання житлово-комунал ьної послуги, оскільки позив ач фактично надавав відповід ачу послуги з користування ж итловим приміщенням, водопос тачання та водовідведення, а відповідач використовувала дані послуги для задоволенн я власних потреб та не відмов лялась від неї.

Відповідач несвоєчасно оп лачує спожиті комунальні пос луги, оскільки відповідно до Правил (п.18) розрахунковим пер іодом для сплати послуг є кал ендарний місяць. Сплата за по слуги вноситься не пізніше 20 ч исла місяця, що настає за розр ахунковим. Відповідач за вка заною адресою має особовий р ахунок НОМЕР_1 в СО ВАТ „До нбасенерго” Слов”янській ТЕ С, однак порушує строки сплат и за надані послуги.

Відповідно до ст. 68 ЖК Україн и, наймач зобов' язаний своє часно вносити квартирну плат у та плату за комунальні посл уги.

Те, що між відповідачем і по зивачем виникло зобов' язан ня підтверджують наступні но рми законодавства:

Відповідно до ст. 509 ЦК Україн и, зобов'язанням є правов ідношення, в якому одна сторо на (боржник) зобов'язана вчини ти на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передат и майно, виконати роботу, нада ти послугу, сплатити гроші то що) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вима гати від боржника виконання його обов'язку. Зобов' язанн я виникають з підстав, встано влених ст. 11 ЦК України, а саме Ц ивільні права та обов'язки ви никають із дій осіб, що передб ачені актами цивільного зако нодавства, а також із дій осіб , що не передбачені цими актам и, але за аналогією породжуют ь цивільні права та обов'язки . Таким чином, між позивачем та відповідачем виникли віднос ини, що породжують права та об ов' язки, оскільки позивач н адає житлово-комунальні посл уги, відповідач ними користу ється.

Згідно до ст. 525 ЦК України, од ностороння відмова від зобов ' язання або одностороння зм іна його умов не допускаєтьс я, одностороння відмова не зв ільняє винну сторону від від повідальності за порушення з обов' язання.

Оскільки у порушення ст.ст. 67,68 ЖК України відповідач не зд ійснює оплату за користуванн я житловим приміщенням, водо постачання та водовідведенн я і має заборгованість у розм ірі 2014 грн. 39 коп., за період з 01.01.2007 року по 31.12.2008 року (а.с.4), суд прихо дить до висновку, що позов обґ рунтований і підлягає задово ленню.

Крім того, суд вважає за нео бхідне стягнути з відповідач а на користь позивача судови й збір в сумі 51 грн., та оплату в итрат на інформаційно-техніч не забезпечення розгляду ци вільної справи у розмірі 30 грн ., на підставі ст. 88 ЦПК України.

На підставі викладе ного і керуючись ст.ст. 509,525 ЦК Ук раїни ст.ст. 10, 11,88, 209, 212, 214-215, 218, 224-226 ЦПК У країни, ст.ст. 67, 68 ЖК України , су д -

В И Р І Ш И В :

Позовні вимоги Ві дкритого акціонерного товар иства “Донбасенерго” в особі Структурної одиниці ВАТ “До нбасенерго” Словянської теп лової електричної станції (Т ЕС) до ОСОБА_2 пр о стягнення заборгованості - задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2, що народила сь в м. Миколаївка, Слов' янсь кого району, проживає за адре сою: АДРЕСА_1 на користь Ві дкритого акціонерного товар иства “Донбасенерго” в особі Структурної одиниці ВАТ “До нбасенерго” Словянської теп лової електричної станції (Т ЕС) на р/р № 260003018529 у Слов'янському відділенні 2868 ВАТ “Державний Ощадбанк України”, МФО 394318, код 131104 заборгованість за корист ування житловим приміщенням , водопостачання та водовідв едення у сумі 2014 (дві тисячі чот ирнадцять) грн. 39 коп., оплату в итрат на інформаційно-техніч не забезпечення розгляду цив ільної справі у розмірі 30 грн. 00 коп. та судовий збір у сумі 51 грн. 00 коп.

Рішення може бути оскарж ено в апеляційному порядку ч ерез суд першої інстанції шл яхом подачі в 10-денний строк з дня проголошення рішення за яви про апеляційне оскарженн я рішення і подання після цьо го протягом 20 днів апеляційно ї скарги, з подачею копії до ап еляційної інстанції або в по рядку ч. 4 ст. 295 ЦПК України.

Заочне рішення суду може бути переглянуте судом, що йо го ухвалив, за письмовою заяв ою відповідача про перегляд заочного рішення, яка може бу ти подана до суду протягом де сяти днів з дня отримання йог о копії.

Рішення постановлене т а підписано у нарадчій кімна ті в одному екземплярі.

Суддя Слов' янського

міськрайонного суду Л.Є. Мі рошніченко

СудСлов'янський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення17.02.2010
Оприлюднено18.03.2011
Номер документу9741857
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-640-2010

Рішення від 28.12.2010

Цивільне

Новоушицький районний суд Хмельницької області

Шуригіна Оксана Вікторівна

Рішення від 26.10.2010

Цивільне

Христинівський районний суд Черкаської області

Вітер Леся Анатоліївна

Рішення від 15.09.2010

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Стрілець Ярослав Степанович

Рішення від 19.07.2010

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Чонка Володимир Васильович

Рішення від 14.05.2010

Цивільне

Ленінський районний суд Автономної Республіки Крим

Шувалов Максим Валерійович

Рішення від 17.02.2010

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Мірошніченко Любов Євгенівна

Рішення від 17.02.2010

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Руденко Вікторія Василівна

Рішення від 14.04.2010

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Чохонелідзе Людмила Миколаївна

Рішення від 12.02.2010

Цивільне

Замостянський районний суд м.Вінниці

Чезганова Алла Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні