Ухвала
від 22.08.2023 по справі 464/5540/23
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №464/5540/23

пр № 2/464/1549/23

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

22 серпня 2023 року м. Львів

Суддя Сихівського районного суду м. Львова Сабара Л.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Комунальної установи «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Рідні» Львівської міської ради, за участі третьої особи Сихівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Львові Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про визнання батьківства, внесення змін до актового запису про народження дитини,

встановила:

на розгляд Сихівського районного суду м. Львова надійшла позовна заява ОСОБА_1 , подана представником ОСОБА_2 , до відповідача Комунальної установи «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Рідні» Львівської міської ради, в якій просить призначити проведення судово-медичної експертизи для проведення генетичної ідентифікації та, у разі позитивного результату експертизи, визнати позивача батьком ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та зобов`язати Сихівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Львові Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, внести відповідні зміни до актового запису №19 від 14.03.2009 про народження ОСОБА_3 .

Перевіривши позовну заяву на предмет дотримання вимог встановлених ст. 175, 177 ЦПК України, суд зазначає наступне.

Вимоги до оформлення позовної заяви викладені в статті 175 ЦПК України.

Відповідно до п. 4 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити, зокрема, зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них.

Відповідно до п. 10 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Однак, при вивченні матеріалів справи, судом встановлено, що позивачем не дотримано зазначених вимог цивільного процесуального законодавства.

Так, позовна заява не містить підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову до цього ж відповідача з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Також, з позовної заяви не можливо встановити чіткий зміст позовних вимог, зокрема яким чином має бути поновлено право, яке оспорюється, не визнається або порушується відповідачем, оскільки така містить позовну вимогу за певної умови.

Крім того, нормами ч. 3 ст. 177 ЦПК України визначено, що у разі необхідності до позовної заяви додаються клопотання та заяви позивача, зокрема, про призначення експертизи, витребування доказів тощо.

Разом з тим, всупереч вимогам ст. 177 ЦПК України, до позовної заяви не додано клопотання про призначення експертизи у вигляді окремого процесуального документа з дотриманням вимог ст. ст. 102-103, 183 ЦПК України, а заявила як вимогу в позовній заяві, що не відповідає положенням ст. 175 ЦПК України. Клопотання про призначення експертизи не може бути заявлене як вимога у позовній заяві, оскільки за правовою природою призначене для збирання доказів у справі.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до ч. 2 ст. 185 ЦПК України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищенаведене, приходжу до переконання, що вищезазначену позовну заяву слід залишити без руху та надати позивачу строк для усунення недоліків протягом десяти днів з дня отримання нею копії ухвали.

При цьому, суд зазначає, що недоліки вказаної позовної заяви можуть бути усунуті шляхом подання до суду позовної заяви в новій редакції, яка міститиме зміст позовних вимог, зокрема яким чином має бути поновлено право позивача, яке оспорюється, не визнається або порушується вказаним відповідачем та міститиме підтвердження про те, що позивачем не подано іншого позову до цього ж відповідача з тим самим предметом та з тих самих підстав, а також подання клопотання про призначення експертизи, подане у спосіб та порядок, визначений ЦПК України.

Керуючись ст. ст. 175, 177, 187, 260 ЦПК України, суддя,

постановила:

позовну заяву ОСОБА_1 до Комунальної установи «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Рідні» Львівської міської ради, за участі третьої особи Сихівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Львові Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про визнання батьківства, внесення змін до актового запису про народження дитини залишити без руху.

Надати позивачу десятиденний строк з дня отримання копії ухвали, для усунення недоліків позовної заяви, вказаних у мотивувальній частині ухвали.

Роз`яснити позивачу, що у випадку невиконання вимог цієї ухвали, позовна заява вважатиметься неподаною та буде повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Повний текст ухвали складено та підписано суддею 22 серпня 2023 року.

Суддя Сабара Л.В.

СудСихівський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення22.08.2023
Оприлюднено25.08.2023
Номер документу113001801
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —464/5540/23

Рішення від 26.03.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Рішення від 19.03.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 08.09.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 22.08.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні