Ухвала
від 14.11.2023 по справі 464/5540/23
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №464/5540/23

пр № 2/464/1549/23

УХВАЛА

14 листопада 2023 року м. Львів

Сихівський районний суд м. Львова

вскладі: головуючої судді Сабари Л.В.,

секретаря судового засідання Андрушко Н.М.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Львові клопотання представника позивача про залучення співвідповідача в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунальної установи «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Рідні» Львівської міської ради, за участі третьої особи Сихівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Львові Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про визнання батьківства, внесення змін до актового запису про народження дитини відомостей про батька,

встановив:

в провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом позовом ОСОБА_1 до Комунальної установи «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Рідні» Львівської міської ради, за участі третьої особи Сихівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Львові Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про визнання батьківства, внесення змін до актового запису про народження дитини відомостей про батька.

14.11.2023 на адресу суду надійшло клопотання представника позивача ОСОБА_2 про залучення до участі у справі ОСОБА_3 як співвідповідача.

Позивач, представник позивача в судове засідання не з`явилися, звернулися до суду з заявою про проведення судового засідання за їх відсутності.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, звернувся до суду з заявою про розгляд справи без його участі, відповідно до якої не заперечив щодо задоволення клопотання сторони позивача про залучення співвідповідача.

Представник третьої особи в судове засідання не з`явився, від останнього на електронну адресу суду надійшло клопотання про проведення розгляду справи за його відсутності.

Враховуючи неявку учасників справи, на підставі ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Оглянувши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 3 ст. 13 ЦПК України учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд. Таке право мають також особи, в інтересах яких заявлено вимоги, за винятком тих осіб, які не мають процесуальної дієздатності.

Відповідно до ч. 1 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше

Беручи до уваги викладене та те, що з копії свідоцтва про народження серії НОМЕР_1 від 14.03.2009 вбачається, що матір`ю ОСОБА_4 , встановити факт батьківства щодо якої прохає позивач, є ОСОБА_3 , а тому суд приходить до висновку, що клопотання відповідає вимогам ст. 51 ЦПК України та підлягає до задоволення.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 13, 51, 189-200, 247, 258, 259 ЦПК України, суд,

постановив:

клопотання задовольнити.

Залучити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ( АДРЕСА_1 ) як співвідповідача до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунальної установи «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Рідні» Львівської міської ради, за участі третьої особи Сихівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Львові Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про визнання батьківства, внесення змін до актового запису про народження дитини відомостей про батька.

Зобов`язати позивача в п`ятиденний строк з дня отримання копії ухвали направити відповідачу ОСОБА_3 копію позовної заяви з доданими до неї копіями документів та надати суду докази такого направлення.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов з дотриманням вимог ст. 194 ЦПК України.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Підготовче засідання з розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Комунальної установи «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Рідні» Львівської міської ради, ОСОБА_3 , за участі третьої особи Сихівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Львові Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про визнання батьківства, внесення змін до актового запису про народження дитини відомостей про батька відкласти на 13.55 год. 04 грудня 2023 року.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://shi.lv.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Повний текст ухвали складено та підписано суддею 14 листопада 2023 року.

Головуюча Сабара Л.В.

СудСихівський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення14.11.2023
Оприлюднено17.11.2023
Номер документу114926422
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —464/5540/23

Рішення від 26.03.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Рішення від 19.03.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 08.09.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 22.08.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні