Ухвала
від 06.12.2023 по справі 464/5540/23
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №464/5540/23

пр № 2/464/1549/23

УХВАЛА

про проведення судового засідання в

режимі відеоконференції

06 грудня 2023 року м. Львів

Сихівський районний суд м. Львова

у складі: головуючої судді Сабари Л.В.,

секретаря судового засідання Андрушко Н.М.,

розглянувши клопотання відповідача ОСОБА_1 про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції,

встановив:

в провадженні Сихівського районного суду м. Львова перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до Комунальної установи «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Рідні» Львівської міської ради, ОСОБА_1 , за участі третьої особи Сихівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Львові Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про визнання батьківства, внесення змін до актового запису про народження дитини в частині відомостей про батька.

06.12.2023 на електронну адресу суду надійшло клопотання від відповідача ОСОБА_1 , в якому зазначає про те, що на даний час відбуває покарання в «НВК-65», однак зацікавлена в тому, щоб бути присутньою в розгляді вказаної цивільної справи, у зв`язку із чим просить суд здійснювати розгляд справи, зокрема судове засідання, призначене на 12.10 год. 07.12.2023, в режимі відеоконференції з ДУ «Надержинщинська виправна колонія (№65)» за її участі.

Оглянувши матеріали справи та клопотання, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Частиною 2 ст. 212 ЦПК України передбачено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Відповідно до ч. 13 ст. 212 ЦПК України суд за власною ініціативою або за клопотанням учасника судового процесу, який тримається в установі попереднього ув`язнення або в установі виконання покарань, може постановити ухвалу про його участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні такої установи.

Враховуючи наведене та те, що відповідач ОСОБА_1 відбуває покарання в ДУ «Надержинщинська виправна колонія (№65)», беручи до уваги подане нею клопотання, суд приходить до висновку про те, що з метою забезпечення оперативності судового провадження та розгляду справи у розумний строк, розгляд такої слід проводити в режимі відеоконференції з ДУ «Надержинщинська виправна колонія (№65)» за участі відповідача ОСОБА_1 , у зв`язку із чим клопотання слід задовольнити.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд,

постановив:

клопотання задовольнити.

Розгляд цивільної справи за позовом ОСОБА_2 до Комунальної установи «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Рідні» Львівської міської ради, ОСОБА_1 , за участі третьої особи Сихівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Львові Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про визнання батьківства, внесення змін до актового запису про народження дитини відомостей про батька проводити в режимі відеоконференції з Державною установою «Надержинщинська виправна колонія (№65)».

Доручити Державній установі «Надержинщинська виправна колонія (№65)» забезпечити проведення судового засідання, яке призначене на 12.10 год. 07 грудня 2023 року, та, за необхідності, інших судових засідань (дату та час яких буде повідомлено додатково), за участі відповідача ОСОБА_1 в режимі відеоконференції з Сихівським районним судом м. Львова (м. Львів, вул. Чоловського, 2).

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити електронною поштою на офіційну електронну адресу Державної установи «Надержинщинська виправна колонія (№65)», яка зобов`язана організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

У разі неможливості забезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції необхідно завчасно повідомити Сихівський районний суд м. Львова.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуюча Сабара Л.В.

СудСихівський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення06.12.2023
Оприлюднено07.12.2023
Номер документу115437954
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —464/5540/23

Рішення від 26.03.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Рішення від 19.03.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 08.09.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 22.08.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні