Ухвала
від 28.04.2023 по справі 135/911/21
ЛАДИЖИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 135/911/21

Провадження № 2/135/4/23

У Х В А Л А

іменем України

28.04.2023 м. Ладижин Вінницька область

Ладижинський міський суд Вінницької області у складі:

головуючого судді Волошиної Т.В.,

з участі секретаря судових засідань Глушко І.В.,

позивачів ОСОБА_1 та ОСОБА_2

представника відповідачів ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Ладижині Вінницької області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до ОСОБА_6 , ОСОБА_7 про стягнення матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок залиття квартири,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Ладижинського міського суду Вінницької області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до ОСОБА_6 , ОСОБА_7 про стягнення матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок залиття квартири.

11.10.2021 представник відповідачів ОСОБА_3 подав до суду клопотання про залучення до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні відповідача - Публічне акціонерне товариство «ДТЕК Західенерго» (юридична адреса м. Львів, вул. Козелинцька, 15, ЄРДПО 23269555).

Клопотання обґрунтоване тим, що залиття квартири сталося внаслідок того, що прогнила різьба на трубопроводі холодної води, який знаходиться у квартирі відповідачів. Даний трубопровід належать до мережі централізованого водопостачання і знаходиться до приладу обліку, який встановлений у квартирі відповідачів, а тому згідно з вимогами Закону «Про водопостачання» відповідачі не мають права самостійно втручатися в його роботу. Виконавцем послуг з центрального водопостачання до квартири відповідачів згідно з договором №2408 про надання послуг з центрального опалення, постачання холодної та гарячої води і водопостачання від 28.11.2014 є Публічне акціонерне товариство «ДТЕК Західенерго». Враховуючи зазначене, особа, яка здійснює обслуговування мережі водопостачання, з якої стався витік, є Публічне акціонерне товариство «ДТЕК Західенерго», а відтак і особою, яка винна в заподіянні шкоди позивачам.

В судовому засіданні представник відповідачів ОСОБА_3 клопотання підтримав, вважав, що залучення Публічного акціонерного товариства «ДТЕК Західенерго» вплине на права та обов`язки сторін у даній справі, оскільки вважає, що саме зазначене товариство є належним відповідачем у даній справі та з його вини сталося залиття квартири позивачів.

Позивачі ОСОБА_1 та ОСОБА_2 не заперечували щодо задоволення даного клопотання.

За змістом ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороніпозивача або відповідача у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін; їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи; якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору; про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі; вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

З`ясувавши думку учасників судового розгляду, враховуючи те, Публічне акціонерне товариство «ДТЕК Західенерго» є виконавцем послуг з центрального водопостачання до квартири відповідачів згідно з договором №2408 про надання послуг з центрального опалення, постачання холодної та гарячої води і водопостачання від 28.11.2014, а також з огляду на позицію представника відповідачів з приводу того, що належним відповідачем у даній справі має бути Публічне акціонерне товариство «ДТЕК Західенерго», то суд вважає за необхідне залучити до участі в справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, Публічне акціонерне товариство «ДТЕК Західенерго».

Керуючись ст.ст. 187,191,274 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Залучити до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до ОСОБА_6 , ОСОБА_7 про стягнення матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок залиття квартири, як третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні відповідача ПАТ «ДТЕК Західенерго» (юридична адреса м. Львів, вул. Козелинцька, 15, ЄРДПО 23269555).

Роз`яснити ПАТ «ДТЕК Західенерго», що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 Цивільного процесуального Кодексу.

Запропонувати представнику третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні відповідача ПАТ «ДТЕК Західенерго» протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення цієї ухвали надіслати:

1) суду пояснення третьої особи щодо позову або відзиву в порядку визначеному ст. 181 ЦПК України;

2) позивачу та відповідачу, - копію пояснення третьої особи щодо позову або відзиву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення28.04.2023
Оприлюднено26.09.2023
Номер документу113667933
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої майну фізичних або юридичних осіб

Судовий реєстр по справі —135/911/21

Постанова від 08.01.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Панасюк О. С.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Панасюк О. С.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Панасюк О. С.

Рішення від 14.09.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Волошина Т. В.

Рішення від 14.09.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Волошина Т. В.

Ухвала від 28.04.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Волошина Т. В.

Ухвала від 22.03.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Волошина Т. В.

Ухвала від 07.06.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Волошина Т. В.

Ухвала від 17.04.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Волошина Т. В.

Ухвала від 17.04.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Волошина Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні