Ухвала
від 28.09.2023 по справі 177/802/23
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 177/802/23

Провадження № 2/177/390/23

У Х В А Л А

28.09.2023 м. Кривий Ріг

Суддя Криворізького районного суду Дніпропетровської області Суботіна С. А. розглянувши матеріали позовної заяви Криворізької північної окружної прокуратури Дніпропетровської області (юридична адреса: вул. Невська, буд. 3, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область), поданої в інтересах держави в особі: Національної служби здоров`я України (юридична адреса: просп. Степана Бандери, буд. 19, м. Київ), Криворізької міської ради (юридична адреса: пл. Молодіжна, буд. 1, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область) до ОСОБА_1 (адреса місця реєстрації: АДРЕСА_1 ), третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Комунальне підприємство «Криворізька міська клінічна лікарня №2» Криворізької міської ради (юридична адреса: майдан 30-річчя Перемоги, буд. 2, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область), про відшкодування витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину,-

В С Т А Н О В И В:

Представник позивача Криворізької північноїокружної прокуратуриДніпропетровської області Карленко Ю. звернувся до суду 22.09.2023 з указаним позовом та просить стягнути зі ОСОБА_1 на користь держави в особі Національної служби здоров`я України кошти, витрачені на стаціонарне лікування потерпілої від злочину ОСОБА_2 , у розмірі 34183,34 грн, які зарахувати до Державного бюджету України. Стягнути зі ОСОБА_1 на користь Криворізької територіальної громади в особі Криворізької міської ради кошти, витрачені на стаціонарне лікування потерпілої від злочину ОСОБА_2 , у розмірі 10293,17 грн, які зарахувати до місцевого бюджету Криворізької міської ради.

На виконання вимог ч. 6 ст. 187 ЦПК України, судом отримано 27.09.2023 відомості з Глеюватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області про зареєстроване місце проживання відповідача ОСОБА_1 за адресою: АДРЕСА_1 .

Позовна заява, відповідно до ст. 27 ЦПК України, підсудна Криворізькому районному суду Дніпропетровської області, подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду, підстави для її повернення, залишення без руху чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного провадження без повідомлення сторін за наявними в справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду, розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Суд вважає за можливе розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін, так як позивачем визначена ціна позову в розмірі 44476,51 грн, тому, згідно з ч. 6 ст. 19 ЦПК України, ця справа є малозначною і, на підставі п. 1 ч. 1 ст. 274 та ч. 7 ст. 277 ЦПК України, підлягає розгляду в порядку спрощеного провадження.

Керуючись ст.ст.4, 13, 14, 19, 27, 33, 175, 177, 187, 274, 277, 279 ЦПК України, суддя,-

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження в справі за позовною заявою Криворізької північної окружної прокуратури Дніпропетровської області, поданої в інтересах держави в особі: Національної служби здоров`я України, Криворізької міської ради до ОСОБА_1 , третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Комунальне підприємство «Криворізька міська клінічна лікарня №2» Криворізької міської ради, про відшкодування витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину.

Розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 17.10.2023 о 13 год. 00 хв. у приміщенні Криворізького районного суду Дніпропетровської області (пр-т Миру, 5а, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, зал судового засідання №1), про що повідомити сторони.

Встановити відповідачеві 15-денний строк з дня отримання ухвали суду про відкриття провадження для подання відзиву на позовну заяву та пред`явлення зустрічного позову (за наявності для цього підстав). У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана відповідачами іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Встановити позивачу 5-денний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачеві 5-денний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити третій особі строк на подання пояснень щодо позову або відзиву, відповідно протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження по справі з копією позовної заяви та доданими до неї документами або копії відзиву.

Копію ухвали про відкриття провадження надіслати всім учасникам справи, та одночасно з копією ухвали надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів відповідачеві та третій особі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України https://kv.dp.court.gov.ua/sud0420/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя:

СудКриворізький районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення28.09.2023
Оприлюднено29.09.2023
Номер документу113772210
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —177/802/23

Постанова від 20.08.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Остапенко В. О.

Постанова від 20.08.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Остапенко В. О.

Ухвала від 19.08.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Остапенко В. О.

Ухвала від 27.06.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Остапенко В. О.

Ухвала від 10.06.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Остапенко В. О.

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Остапенко В. О.

Рішення від 23.04.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Рішення від 23.04.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні