Ухвала
від 05.03.2024 по справі 177/802/23
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 177/802/23

Провадження № 2/177/23/24

У Х В А Л А

05.03.2024 Криворізький районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Суботіної С. А.

за участі: секретаря Ференц Я. З.,

прокурора Гутніка Є.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Кривому Розі цивільну справу за позовом Криворізької північної окружної прокуратури Дніпропетровської області, поданої в інтересах держави в особі Глеюватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області до Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: СЕЛЯНСЬКЕ (ФЕРМЕРСЬКЕ) ГОСПОДАРСТВО ІМ. Т.Г.ШЕВЧЕНКА, про визнання незаконним та скасування наказу, визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки, витребування земельної ділянки із незаконного володіння, -

ВСТАНОВИВ:

Перший заступник керівника Криворізької північної окружної прокуратури Дніпропетровської області Мірошніченко В., діючи в інтересах держави в особі Глеюватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, звернувся до суду засобами поштового зв`язку з даним позовом, отриманим судом 25.04.2023.

Ухвалою судді Криворізького районного суду Дніпропетровської області від 08.05.2023 позовну заяву прийнято до розгляду у порядку загального позовного провадження, призначено підготовче засідання.

Представником відповідача ГУ Держгеокадастру у Дніпропетровській області на електронну адресу суду 08.06.2023 подано відзив на позовну заяву.

Від першого заступника керівника Криворізької північної окружної прокуратури Дніпропетровської області Мірошніченко В. 20.06.2023 надійшла відповідь на відзив на позовну заяву.

За клопотанням прокурора у підготовчому засіданні 14.11.2023 долучено додаткові докази в справі.

У підготовчому засіданні 05.03.2024 прокурор позовні вимоги підтримав, зазначив, що повідомили про всі відомі обставини справи, надав усі необхідні докази. Вважав за можливе закрити підготовче засідання та призначити справу до розгляду по суті.

Інші учасники справи до суду не з`явилися, участі представників не забезпечили, про день, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, заяв про відкладення підготовчого засідання з поважних причин, не подано.

Суд, за відсутності підстав, визначених ст. 223 ЦПК України, для відкладення підготовчого засідання, заслухавши думку учасників процесу дослідивши матеріали справи, дійшов до наступного висновку.

Відповідно до ст. 189 ЦПК України, завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування запереченьпроти позовнихвимог; визначенняобставин справи,які підлягаютьвстановленню тазібрання відповіднихдоказів; вирішеннявідводів; визначенняпорядку розглядусправи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

Статтею 196 ЦПК України визначено, що для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання, з повідомленням учасників справи.

Відповідно до ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд, серед іншого, може закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Беручи до уваги, що судом вжиті заходи для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті, враховуючи відсутність інших заяв по суті справи та заяв, клопотань з процесуальних питань, визначившись з обставинами, які підлягають доказуванню та доказами наданими на їх підтвердження, виконавши вимоги ст. 197 ЦПК України, суд вважає за необхідне закінчити підготовче провадження та призначити справу для розгляду по суті.

Керуючись ст. ст. 189, 196-198, 200, 259-261 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Підготовче провадження в справі за позовом Криворізької північної окружної прокуратури Дніпропетровської області, поданої в інтересах держави в особі Глеюватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області до Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: СЕЛЯНСЬКЕ (ФЕРМЕРСЬКЕ) ГОСПОДАРСТВО ІМ. Т.Г.ШЕВЧЕНКА, про визнання незаконним та скасування наказу, визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки, витребування земельної ділянки із незаконного володіння, - закрити.

Призначити судовезасідання зрозгляду справипо суті на02.04.2024,11год.00хв., у приміщенні Криворізького районного суду Дніпропетровської області (пр-т Миру, буд. 5а, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, зал судових засідань №1), про що повідомити учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України https://kv.dp.court.gov.ua/sud0420/ .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудКриворізький районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117426945
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —177/802/23

Ухвала від 10.06.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Остапенко В. О.

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Остапенко В. О.

Рішення від 23.04.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Рішення від 23.04.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні