Ухвала
від 04.10.2023 по справі 272/486/23
ВОЛОДАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 272/486/23

Провадження № 2-о/364/20/23

УХВАЛА

про прийняття заяви до свого провадження

та відкриття провадження у справі

04.10.2023, суддя Володарського районного суду Київської області Моргун Г. Л.,

ознайомившись з заявою

ОСОБА_1 ( РНОКПП НОМЕР_1 , адреса місця проживання: АДРЕСА_1 , № тел. НОМЕР_2 )

заінтересована особа:

Володарський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області ЦМУ МЮ (м.Київ) ( ЄДРПОУ 25297981, адреса: площа Миру, 2, смт Володарка, Білоцерківський район, Київської області, № тел. +380456951540);

Андрушівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Бердичівському районі Житомирської області ЦМУ МЮ (м.Київ) ( ЄДРПОУ 22061580, адреса: площа Т.Г. Шевченка, 7, м. Андрушівка, Андрушівський район, Житомирська область, 13401, № тел. +380413621545),

про встановлення факту, що має юридичне значення,

В С Т А Н О В И Л А:

26.09.2023 на адресу суду за підсудністю від Білоцерківського міськрайонного суду Київської області надійшла заява ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення. Ознайомившись з заявою та матеріалами справи, суддя заяву залишала без руху та надала заявнику строк для усунення виявлених недоліків.

03.10.2023 на усунення недоліків заявниця надала належним чином завірену копію рішення Володарського районного суду Київської області та належної якості копії долучених доказів.

В заяві про встановлення факту, що має юридичне значення заявниця зазначає, що в актовому записі про народження дочки було допущено неправильність в частині запису дати народження матері дитини та зазначено « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в той час, як вірно « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Заявниця звернулася до Володарського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства Юстиції ( м.Київ) з заявою про внесення змін до записів актів про реєстрацію та 13.12.2022 отримала висновок про відмову у внесення змін до актового запису цивільного стану.

Оскільки інакшим шляхом, окрім як за рішенням суду встановити юридичні факти неможливо заявниця звернулася до суду та посилаючись на ст.ст. 13, 19, 293, 315 ЦПК України просить суд:

-встановити неправильність актового запису про народження дитини № 08, складеного 18.06.2012, Старокотельнянською сільською радою Андрушівського району Житомирської області, а саме дата народження матері « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в той час як вірно « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ;

-зобов`язати Андрушівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Бердичівському районі Житомирської області ЦМУ МЮ (м.Київ) внести зміни до актового запису про народження № 08 складеного 18.06.2012 та замінити дату народження матері дитини з « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на « ІНФОРМАЦІЯ_1 » .

За формою та змістом заява відповідає вимогам ст. 318 ЦПК України. До заяви додані її копії та копії всіх документів, відповідно до кількості заінтересованих осіб. Судовий збір сплачено. Справа підсудна Володарському районному суду Київської області, відповідно до ст. 316 ЦПК України.

З огляду на викладене, суддя дійшла висновку про відсутність перешкод для відкриття провадження у цій справі та призначення справи до розгляду у судовому засіданні з викликом учасників.

Відповідно до ч. 1 ст. 316 ЦПК України заяви фізичної особи про встановлення факту, що має юридичне значення, подається до суду за місцем її проживання.

Стаття 294 ЦПК України зазначає, що під час розгляду справ окремого провадження суд зобов`язаний роз`яснити учасникам справи їхні права та обов`язки, сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи. З метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази. Справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Отже, водночас з відкриттям провадження у справі з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Таким чином, суд вважає за необхідне для об`єктивного вирішення справи витребувати від Бердичівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Бердичівському районі Житомирської області центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Київ), код ЄДРПОУ 42083152 : витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію про народження № 08 від 18.06.2012, вчинений Старокотельнянською сільською радою Андрушівського району Житомирської області.

З огляду на викладене вважаю за необхідне відкрити провадження та розгляд справи призначити у судовому засіданні в залі засідань № 1 Володарського районного суду Київської області.

Керуючись ст. ст. 293, 315, 316, 318 ЦПК України, суддя,

УХВАЛИЛА :

Відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1

заінтересована особа:

Володарський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області ЦМУ МЮ (м.Київ);

Андрушівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Бердичівському районі Житомирської області ЦМУ МЮ (м.Київ),

про встановлення факту, що має юридичне значення.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Судове засідання призначити на 11:00, 10.11.2023, в залі №1 в приміщенні Володарського районного суду Київської області за адресою: смт Володарка, вул. Миру, 25, Київської області.

Про розгляд справи у відкритому судовому засіданні повідомити учасників судового розгляду.

Копію цієї ухвали надіслати учасникам у справі, а заінтересованим особам також копії заяви та доданих до неї документів.

Роз`яснити заінтересованим особам, що вони можуть заперечувати проти заяви, посилаючись на незаконність вимог, їх необґрунтованість, наявність перешкод для відкриття провадження в справі, мають право надати суду письмове заперечення на заяву з обов`язковою вказівкою на докази, що спростовують заяву.

Витребувати від Бердичівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Бердичівському районі Житомирської області центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Київ) витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію про народження № 08 від 18.06.2012, вчинений Старокотельнянською сільською радою Андрушівського району Житомирської області.

Копію ухвали надіслати для виконання до Бердичівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Бердичівському районі Житомирської області центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Київ) ( код ЄДРПОУ 42083152, адреса: Україна, 13300, Житомирська область, Бердичівський район, місто Бердичів, вулиця Житомирська, будинок 43, е-пошта: vcs@bdm.zt.drsu.gov.ua, № тел.: +380 (41) 434-02-99) та зобов`язати виконати вимоги ухвали протягом п`яти днів з дня отримання її копії.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Інформацію щодо руху справи учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням http://vl.ko.court.gov.ua/sud1010/ з зазначенням індивідуального номеру провадження.

Копію ухвали направити учасникам судового розгляду по справі .

Ухвала набирає чинності з дня її підписання.

Суддя Г. Л. Моргун

Дата ухвалення рішення04.10.2023
Оприлюднено05.10.2023
Номер документу113911187
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення

Судовий реєстр по справі —272/486/23

Рішення від 12.12.2023

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Моргун Г. Л.

Рішення від 07.12.2023

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Моргун Г. Л.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Моргун Г. Л.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Моргун Г. Л.

Ухвала від 27.09.2023

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Моргун Г. Л.

Ухвала від 08.08.2023

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Карповець В. В.

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Карповець В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні