Ухвала
від 10.11.2023 по справі 272/486/23
ВОЛОДАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 272/486/23

Провадження № 2-о/364/20/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.11.2023 , суддя Володарського районного суду Київської області Моргун Г. Л.,

розглянувши клопотання заявниці про заміну заінтересованої особи та заяву про уточнення змісту заяви у зв`язку з заміною заінтересованої особи у справі за заявою

ОСОБА_1 ( РНОКПП НОМЕР_1 , адреса місця проживання: АДРЕСА_1 , № тел. НОМЕР_2 )

заінтересована особа:

Володарський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області ЦМУ МЮ (м.Київ) ( ЄДРПОУ 25297981, адреса: площа Миру, 2, смт Володарка, Білоцерківський район, Київської області, № тел. +380456951540);

Андрушівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Бердичівському районі Житомирської області ЦМУ МЮ (м.Київ) ( ЄДРПОУ 22061580, адреса: площа Т.Г. Шевченка, 7, м. Андрушівка, Андрушівський район, Житомирська область, 13401, № тел. +380413621545),

про встановлення факту, що має юридичне значення,

В С Т А Н О В И Л А:

26.09.2023 на адресу суду за підсудністю від Білоцерківського міськрайонного суду Київської області надійшла заява ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення. Ознайомившись з заявою та матеріалами справи, суддя заяву залишала без руху та надала заявнику строк для усунення виявлених недоліків.

03.10.2023 на усунення недоліків заявниця надала належним чином завірену копію рішення Володарського районного суду Київської області та належної якості копії долучених доказів.

В заяві про встановлення факту, що має юридичне значення заявниця зазначає, що в актовому записі про народження дочки було допущено неправильність в частині запису дати народження матері дитини та зазначено « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в той час, як вірно « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Заявниця звернулася до Володарського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства Юстиції ( м.Київ) з заявою про внесення змін до записів актів про реєстрацію та 13.12.2022 отримала висновок про відмову у внесення змін до актового запису цивільного стану.

Оскільки інакшим шляхом, окрім як за рішенням суду встановити юридичні факти неможливо заявниця звернулася до суду та посилаючись на ст.ст. 13, 19, 293, 315 ЦПК України просить суд:

-встановити неправильність актового запису про народження дитини № 08, складеного 18.06.2012, Старокотельнянською сільською радою Андрушівського району Житомирської області, а саме дата народження матері « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в той час як вірно « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ;

-зобов`язати Андрушівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Бердичівському районі Житомирської області ЦМУ МЮ (м.Київ) внести зміни до актового запису про народження № 08 складеного 18.06.2012 та замінити дату народження матері дитини з « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на « ІНФОРМАЦІЯ_1 » .

04.10.2023 суд відкрив провадження у справ та призначив справу до судового розгляду на 10.11.2023.

06.10.2023 від заявниці надійшла заява про заміну заінтересованої особи у справі, а саме Андрушівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Бердичівському районі Житомирської області ЦМУ МЮ (м.Київ) ( код ЄДРПОУ 22061580) на Бердичівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Бердичівському районі Житомирської області центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Київ) (код ЄДРПОУ 42083152). Мотивує свою заяву тим, що Андрушівський відділ ДРАЦС у Бердичівському районі Житомирської області ЦМУ МЮ (м. Київ) припинив свою діяльність у зв`язку з реорганізацією.

Одночасно заявниця просить суд уточнити зміст заяви у зв`язку із заміною заітересованої особи та другий пункт заяви викласти в наступній редакції, а саме:

-зобов`язати Бердичівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Бердичівському районі Житомирської області центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Київ) код ЄДРПОУ 42083152, внести зміни до актового запису про народження № 08 складеного 18.06.2012 та замінити дату народження матері дитини з « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на « ІНФОРМАЦІЯ_1 » .

Ознайомившись з клопотанням та заявою, матеріалами справи суд прийшов до висновку, що вони підлягають задоволенню виходячи з наступного.

Відповідно до положень ч. 3 ст. 42 ЦПК України, у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

До заінтересованих осіб належать особи, які беруть участь у справі та мають у ній юридичну заінтересованість. Коло заінтересованих осіб визначається взаємовідносинами із заявником у зв`язку з обставинами, які підлягають встановленню і які можуть вплинути на їх права та обов`язки. Участь у справі цих осіб зумовлюється тим, що із установленням окремих обставин заявник може реалізувати свої права у правовідносинах, у яких беруть участь і заінтересовані особи. Для цих осіб характерним є те, що їхні суб`єктивні права та обов`язки мають юридичний зв`язок із суб`єктивними правами і обов`язками заявників.

Відповідно до положень ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Оскільки положеннями ЦПК України не передбачена заміна заінтересованої особи в окремому провадженні, суд за аналогією, застосовує положення частини 2 статті 51 ЦПК України щодо заміни неналежного відповідача, зокрема якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Після заміни неналежного відповідача або залучення співвідповідача справа розглядається спочатку в разі її відкладення або за клопотанням нового відповідача чи залученого співвідповідача, та за його результатами суд відмовляє в позові до неналежного відповідача та приймає рішення по суті заявлених вимог щодо належного відповідача (п. 8 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 12 червня 2009 року № 2 "Про застосування норм цивільного процесуального законодавства при розгляді справ у суді першої інстанції").

За наслідками заміни неналежної заінтересованої особи вважаю, що заява про внесення уточнення до змісту заяви про встановлення факту , що має юридичне значення є обґрунтованою та підлягає задоволенню з призначенням судового розгляду справи на загальних підставах передбачених нормами ЦПК.

Керуючись ст.ст. 51, 260, 294 ЦПК України, суд,

УХВАЛИЛА:

Клопотання заявниці про заміну заінтересованої особи у справі за заявою

ОСОБА_1

заінтересована особа:

Володарський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області ЦМУ МЮ (м.Київ);

Андрушівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Бердичівському районі Житомирської області ЦМУ МЮ (м.Київ),

про встановлення факту, що має юридичне значення - задовольнити.

Замінити заінтересовану особу Андрушівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Бердичівському районі Житомирської області ЦМУ МЮ (м.Київ) ( ЄДРПОУ 22061580, адреса: площа Т.Г. Шевченка, 7, м. Андрушівка, Андрушівський район, Житомирська область, 13401, № тел. +380413621545) на заінтересовану особу Бердичівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Бердичівському районі Житомирської області центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Київ) ( код ЄДРПОУ 42083152, адреса: Україна, 13300, Житомирська область, Бердичівський район, місто Бердичів, вулиця Житомирська, будинок 43, е-пошта: vcs@bdm.zt.drsu.gov.ua, № тел.: +380 (41) 434-02-99).

Витребувати від Бердичівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Бердичівському районі Житомирської області центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Київ) витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію про народження № 08 від 18.06.2012, вчинений Старокотельнянською сільською радою Андрушівського району Житомирської області.

Копію ухвали надіслати для виконання до Бердичівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Бердичівському районі Житомирської області центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Київ) ( код ЄДРПОУ 42083152, адреса: Україна, 13300, Житомирська область, Бердичівський район, місто Бердичів, вулиця Житомирська, будинок 43, е-пошта: vcs@bdm.zt.drsu.gov.ua, № тел.: +380 (41) 434-02-99) та зобов`язати виконати вимоги ухвали протягом п`яти днів з дня отримання її копії.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Інформацію щодо руху справи учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням http://vl.ko.court.gov.ua/sud1010/ з зазначенням індивідуального номеру провадження.

Копії ухвали, заяви та доданих документів надіслати заінтересованій особі.

Судове засіданні відкласти на 07.12.2023 о 09:00, про що повідомити учасників судового розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Г. Л. Моргун

СудВолодарський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення10.11.2023
Оприлюднено13.11.2023
Номер документу114812395
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них:

Судовий реєстр по справі —272/486/23

Рішення від 12.12.2023

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Моргун Г. Л.

Рішення від 07.12.2023

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Моргун Г. Л.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Моргун Г. Л.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Моргун Г. Л.

Ухвала від 27.09.2023

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Моргун Г. Л.

Ухвала від 08.08.2023

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Карповець В. В.

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Карповець В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні