Ухвала
від 21.11.2007 по справі 32/437
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

32/437

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                               У Х В А Л А  

21.11.07 р.                                                                                            Справа № 32/437                     

Господарський суд Донецької області у складі судді Сковородіної О.М.

при секретарі судового засідання: Бахмет А.В.

за участю представників сторін:

прокурор: Лисенко С.І.

від ВДВС: Погромський О.М. – довіреність від 25.05.07р.

від стягувача: не з'явився

від боржника: не з'явився

розглянувши матеріали заяви державного виконавця про  заміну сторони у виконавчому провадженні

у справі за позовом: Горлівського прокурора з нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень по кримінальним справам в інтересах держави в особі Державного департаменту України з питань виконання покарань, Управління Державного Департаменту України з питань виконання покарань у Донецькій області, підприємства Калінінської виправної колонії № 27  м. Горлівка

до відповідача: ДВАТ “Шахта ім. А.І. Гайового” м. Горлівка

про стягнення  заборгованості в сумі 1839,00грн.

                                  

Рішенням господарського суду Донецької області у справі № 32/437 від 04.01.06р. позовні вимоги Горлівського прокурора з нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень по кримінальним справам в інтересах держави в особі Державного департаменту України з питань виконання покарань, Управління Державного Департаменту України з питань виконання покарань у Донецькій області, підприємства Калінінської виправної колонії № 27  м. Горлівка до Державного відкритого акціонерного товариства “Шахта ім. А.І. Гайового” м. Горлівка про стягнення заборгованості в сумі 1839,00грн. задоволені в повному обсязі, на виконання якого був виданий відповідний наказ.

23.10.07р. господарським судом Донецької області була отримана заява державного виконавця про заміну сторони, в якій він просить замінити  боржника Державне відкрите акціонерне товариство “Шахта ім. А.І. Гайового” м. Горлівка на його правонаступника – Державне підприємство „Артемвугілля”.  

Розглянувши матеріали подання господарський суд встановив, що згідно п.1  наказу Міністерства вугільної промисловості України № 511 від 25 жовтня 2006р. “Про припинення діяльності Державного відкритого акціонерного товариства “Шахта ім. А.І. Гайового” була припинена діяльність Державного відкритого акціонерного товариства “Шахта ім. А.І. Гайового” шляхом реорганізації: приєднання до Державного підприємства „Артемвугілля”.

Відповідно до п. 6 наказу Міністерства вугільної промисловості України № 511 від 25 жовтня 2006р. наказано встановити, що ДП „Артемвугілля” є правонаступником усіх прав та обов'язків ДВАТ „Шахта імені А.І. Гайового” відповідно до передавального балансу.

Державне підприємство „Артемвугілля” зареєстровано як юридична особа, про що свідчить витяг з ЄДРПОУ станом на 09.11.07р., та є правонаступником всіх майнових прав та обов'язків Державного відкритого акціонерного товариства “Шахта ім. А.І. Гайового” (передавальний баланс станом на 01.03.07р. та акт прийому-передачі від 01.03.07р.).

Ст.11 “Про виконавче провадження” у разі вибуття однієї із сторін, державний виконавець з власної  ініціативи  або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду з заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, в якій вони б були  обов'язковими  для сторони, яку правонаступник замінив.

Стаття 25 Господарського процесуального кодексу України передбачає, що у разі вибуття однієї сторони в спірному або встановленому рішенням господарського суду правовідношенні внаслідок реорганізації підприємства чи організації господарський суд здійснює заміну цієї сторони її правонаступником, вказуючи про це в рішенні або ухвалі.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає заяву державного виконавця про заміну сторони у виконавчому провадженні – боржника з примусового виконання наказу у справі № 32/437  обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню.  

На підставі ст.11 Закону України “Про виконавче провадження”, керуючись ст.ст. 25, 86, 87 Господарського процесуального Кодексу України, господарський суд -

                                                                У Х В А Л И В  :    

Задовольнити  заяву державного виконавця Калінінського відділу державної виконавчої служби Горлівського міського управління юстиції  про заміну сторони – боржника виконавчого провадження з примусового виконання наказу у справі № 32/437.

               

Замінити боржника, Державне відкрите акціонерне товариство “Шахта ім. А.І. Гайового” м. Горлівка, у виконавчому провадженні щодо примусового виконання наказу господарського суду у справі 32/437 на його правонаступника - Державне підприємство „Артемвугілля” (84601, Донецька область, м. Горлівка, пр. Леніна, 13, ЄДРПОУ 32270533).

Ухвала є виконавчим документом, обов'язковим  на  всій території України і виконується в порядку, встановленому Законом України "Про виконавче провадження".

Суддя                                                                                                Сковородіна О.М.                               

                  

                                 

                                                                                            

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення21.11.2007
Оприлюднено27.11.2007
Номер документу1139862
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —32/437

Ухвала від 05.08.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Спичак О.М.

Ухвала від 25.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Спичак О.М.

Ухвала від 11.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Грєхова О.А.

Ухвала від 20.06.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Грєхова О.А.

Постанова від 29.03.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Саранюк В.I.

Ухвала від 16.03.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Саранюк В.I.

Постанова від 31.01.2011

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Зубець Л.П.

Рішення від 07.10.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хрипун О.О.

Ухвала від 28.09.2007

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хрипун О.О.

Ухвала від 21.11.2007

Господарське

Господарський суд Донецької області

Сковородіна О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні