Ухвала
від 18.10.2023 по справі 636/2360/21
ЧУГУЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЧУГУЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


Справа № 636/2360/21 Провадження № 2/636/302/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 жовтня 2023 року Чугуївський міський суд Харківської області

у складі : головуючого судді Гуменного З.І.,

за участю: секретаря судових засідань Селевко Т.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Чугуєва заяву представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Бакшеєвої Аліни Вячеславівни про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції, -

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 про розподіл житлового будинку в натурі та виділ земельної ділянки, в якому просить розділити житловий будинок з прибудовами та земельну ділянку площею 0,02278 га, кадастровий номер 6325483501:00:002:0272, які розташовані за адресою: АДРЕСА_1 .

Від представника позивача ОСОБА_1 -адвоката БакшеєвоїА.В. надійшло клопотання про участь у судовому засіданні по справі у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, посилаючись на перебування на території ЄС у звязку з повномаштабним вторгненням рф, тому не має змоги бути присутньою у судовому засіданні.

Вивчивши клопотання представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Згідно з ч. 7 ст. 11 Закону України «Про судоустрій та статус суддів», учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом.

Відповідно до вимог ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 № 1845/0/15-21 затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. Положення визначає порядок функціонування в судах та органах системи правосуддя окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, зокрема підсистем «Електронний кабінет», «Електронний суд» та підсистеми відеоконференцзв`язку; порядок вчинення процесуальних дій в електронній формі з використанням таких підсистем; особливості використання в судах та органах системи правосуддя іншого програмного забезпечення в перехідний період до початку функціонування ЄСІТС у складі всіх підсистем (модулів).Відповідно до п. 46 Положення за наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Крім того, за рекомендаціями Ради суддів України від 02.03.2022, якщо за об`єктивних обставин учасник провадження не може брати участь в судовому засіданні в режимі ВКЗ за допомогою технічних засобів, визначених КПК, як виняток допускати участь такого учасника в режимі ВКЗ за допомогою будь-яких інших технічних засобів, в тому числі і власних.

Дослідивши матеріали справи, вивчивши клопотання представника позивача, з метою забезпечення оперативності судового провадження у розумний строк, враховуючи нескладність справи та право на участь сторони у судовому засіданні в режимі відеоконференції передбачено ЦПК України, а також місце знаходження представника, суд вважає як виняток допустити участь представника позивача в режимі ВКЗ за допомогою власних технічних засобів.

Керуючись ст. ст. 208-210, 212, 258-261 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в :

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Бакшеєвої Аліни Вячеславівни про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції задовольнити.

Проведення судового засідання по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розподіл житлового будинку в натурі та виділ земельної ділянки здійснювати у дистанційному режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи «Електронний суд» за участю представника позивача - адвоката Бакшеєвої Аліни Вячеславівни.

Застосовані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження, а також інформаційну безпеку.

Копію ухвали направити сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудЧугуївський міський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення18.10.2023
Оприлюднено20.10.2023
Номер документу114252642
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них:

Судовий реєстр по справі —636/2360/21

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Гуменний З. І.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Гуменний З. І.

Постанова від 15.06.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Дряниця Ю. В.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Дряниця Ю. В.

Ухвала від 24.02.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Дряниця Ю. В.

Ухвала від 20.02.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Дряниця Ю. В.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Гуменний З. І.

Ухвала від 26.01.2023

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Гуменний З. І.

Ухвала від 17.01.2022

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Оболєнська С. А.

Ухвала від 15.06.2021

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Оболєнська С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні