Ухвала
від 06.11.2023 по справі 724/2078/23
ХОТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 724/2078/23Провадження № 2/724/521/23

У Х В А Л А

06 листопада 2023 року Хотинський районний суд Чернівецької області в складі:

головуючого судді: Ковальчук Т.М.

за участі:

секретаря судових засідань: Федонюка В.В.

представника відповідача ОСОБА_1 : ОСОБА_2

представника відповідача ТОВ «Буковинська

універсальна біржа» в режимі відеоконференції: Сатоніна В.І.

розглянувши увідкритому підготовчомусудовому засіданнів залісуду вм.Хотин Чернівецькоїобласті цивільнусправу запозовом ОСОБА_3 до Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Чернівецькій області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, ТОВ «Буковинська універсальна біржа», ОСОБА_1 про визнання недійсними електронних торгів, протоколу про результати земельних торгів, акта про проведені електронні торги,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Хотинського районного суду Чернівецької області знаходиться на розгляді цивільна справа за позовом ОСОБА_3 до Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Чернівецькій області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, ТОВ «Буковинська універсальна біржа», ОСОБА_1 про визнання недійсними електронних торгів, протоколу про результати земельних торгів, акта про проведені електронні торги.

19.10.2023 року до суду надійшла зустрічна позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Чернівецькій області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус Дністровського районного нотаріального округу Чернівецької області Масловська І.Ю. про визнання права власності на нерухоме майно, придбане на публічних торгах.

Позивач ОСОБА_3 у підготовче судове засідання не з`явився, причини неявки суду не повідомив, про день, час та місце розгляду справи повідомлений в установленому законом порядку (а.с.104), заяв про відкладення розгляду справи від нього не надходило.

Представник відповідача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 в підготовомусудовому засіданніпросив прийнятизустрічний позовдо провадженнята об`єднатийого з первісним позовом.

Представник відповідача ТОВ «Буковинська універсальна біржа» Сатонін В.І. у вирішенні даного клопотання поклався на розсуд суду.

Представник відповідача - Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Чернівецькій області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції в підготовче судове засідання не з`явився, причини неявки суд не повідомив, про день, час та місце судового засідання повідомлявся завчасно в установленому законодавством порядку (а.с.104).

Суд, ознайомившись із матеріалами заявленого зустрічного позову, дійшов висновку, що заявлений зустрічний позов слід об`єднати в одне провадження із первісним позовом, на підставі наступного.

Частиною 1 ст. 193 ЦПК України передбачено, що відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Відповідно до ч. 2, ч. 3 ст. 193 ЦПК України, зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Дослідивши зустрічний позов, суд дійшов висновку про його відповідність вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

З матеріалів позовів вбачається, що зазначені позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, а тому суд вбачає всі підстави для об`єднання первісного та зустрічного позовів в одне провадження.

Керуючись ст.ст.193 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання представника відповідача ОСОБА_1 про прийняття зустрічного позову та об`єднання його з первісним позовом - задовольнити.

Прийняти зустрічнийпозовОСОБА_1 до ОСОБА_3 , Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Чернівецькій області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус Дністровського районного нотаріального округу Чернівецької області Масловська Ірина Юріївна про визнання права власності на нерухоме майно, придбане на публічних торгах.

Вимоги за зустрічним позовом об`єднати в одне провадження з первісним позовом.

Проведення підготовчогосудового засіданнявідкластина28листопада 2023року о14:00годині в приміщенні Хотинського районного суду Чернівецької області (Чернівецька область, м. Хотин, вул. Незалежності, 25-а).

Відповідачу за зустрічним позовом направити копію ухвали про прийняття та об`єднання зустрічного позову у справі.

Встановити строк відповідачу за зустрічним позовом для надіслання (надання) до суду відзиву на зустрічну позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти зустрічного позову, - протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Зобов`язати відповідача за зустрічним позовом одночасно із надісланням (наданням) відзиву на зустрічну позовну заяву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

Роз`яснити позивачу за зустрічним позовом, що має право подати відповідь на відзив, а відповідачу за зустрічним позовом заперечення у строк трьох днів з дня вручення відзиву чи відповіді на відзив.

Роз`яснити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, що вона має право подати до суду у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення їй ухвали про прийняття зустрічного позову письмові пояснення щодо зустрічного позову.

Також роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://ht.cv.court.gov.ua .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.М.Ковальчук

СудХотинський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено08.11.2023
Номер документу114683209
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000)

Судовий реєстр по справі —724/2078/23

Рішення від 06.02.2024

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Ковальчук Т. М.

Рішення від 06.02.2024

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Ковальчук Т. М.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Ковальчук Т. М.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Ковальчук Т. М.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Ковальчук Т. М.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Ковальчук Т. М.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Ковальчук Т. М.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Ковальчук Т. М.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Ковальчук Т. М.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Ковальчук Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні