Ухвала
від 09.11.2023 по справі 205/11428/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

09.11.2023 Єдиний унікальний номер 205/11428/23

Провадження № 2/205/3910/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 листопада 2023 року м. Дніпро

Суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська Бізяєва Н.О., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 в особі представника ОСОБА_2 до Комісії з питань захисту прав дитини Великоновосілківської селищної ради, Служби у справах дітей Великоновосілківської селищної ради Донецької області, Удачненської селищної ради, Служби у справах дітей Слов`янської сільської ради про визнання дій протиправними, скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

До Ленінського районного суду м. Дніпропетровська через «Електронний суд» звернулась ОСОБА_1 в особі представника ОСОБА_2 з позовом до Комісії з питань захисту прав дитини Великоновосілківської селищної ради, Служби у справах дітей Великоновосілківської селищної ради Донецької області, Удачненської селищної ради, Служби у справах дітей Слов`янської сільської ради.

Ухвалою Ленінського районного суду м. Дніпропетровська від 31.10.2023 року позовну заяву було залишено без розгляду та надано строк на усунення недоліків.

На виконання ухвали суду, 07.11.2023 року стороною позивача надіслане клопотання про усунення вказаних недоліків.

Ознайомившись з вказаним позовом та доданими до нього документами, суд доходить висновку про залишення позову без руху виходячи з наступного.

Так, судом встановлено, що позовна заява подана через «Електронний суд» ОСОБА_2 від імені ОСОБА_1 , яка уповноважила, останню представляти її інтереси, в тому числі в суді, відповідно Довіреності від 30.08.2023 року.

Відповідно до ч. 2ст. 175 ЦПК України, позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Відповідно до частин 1 та 2ст. 60 ЦПК України, представником у суді може бути адвокат або законний представник.

Під час розгляду спорів, що виникають з трудових відносин, а також справ у малозначних спорах (малозначні справи) представником може бути особа, яка досягла вісімнадцяти років, має цивільну процесуальну дієздатність, за винятком осіб, визначених устатті 61 цього Кодексу.

Цивільна справа за позовом ОСОБА_1 в особі представника ОСОБА_2 до Комісії з питань захисту прав дитини Великоновосілківської селищної ради, Служби у справах дітей Великоновосілківської селищної ради Донецької області, Удачненської селищної ради, Служби у справах дітей Слов`янської сільської ради про визнання дій протиправними, скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії, не належить до малозначних справ, а тому представником останнього може бути лише адвокат.

Таким чином, позов підписано особою, яка не має права представляти інтереси позивача.

Таким чином, даний позов слід залишити без руху та надати позивачу строк для усунення зазначених недоліків, зокрема подання позовної заяви, підписаної позивачем безпосередньо, або його повноважним представником (адвокатом).

Керуючись ст.ст. 175, 177, 185 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Залишити без руху позовну заяву ОСОБА_1 в особі представника ОСОБА_2 до Комісії з питань захисту прав дитини Великоновосілківської селищної ради, Служби у справах дітей Великоновосілківської селищної ради Донецької області, Удачненської селищної ради, Служби у справах дітей Слов`янської сільської ради про визнання дій протиправними, скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії та надати позивачу строк п`ять днів з дня отримання копії ухвали для усунення вищевказаного недоліку.

Роз`яснити, що в разі невиконання вказаних вимог, заява буде вважатись не поданою та повернута.

Водночас роз`яснюю, що невиконання до вказаного строку вимог не позбавляє права повторного звернення до суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Н.О. Бізяєва

Дата ухвалення рішення09.11.2023
Оприлюднено10.11.2023
Номер документу114771237
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —205/11428/23

Ухвала від 23.05.2024

Цивільне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Якішина О. М.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні