Ухвала
від 16.11.2023 по справі 638/15098/20
ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 638/15098/20 Номер провадження 22-ц/814/1018/23Головуючий у 1-й інстанції Штих Т.В. Доповідач ап. інст. Дорош А. І.

У Х В А Л А

16 листопада 2023 року м. Полтава

Полтавський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

Головуючого - судді - доповідача Дорош А.І.

Суддів: Лобова О.А., Триголова В.М.

розглянувши у судовому засіданні в м. Полтава клопотання представника ОСОБА_1 - адвоката Петруніної Кристини Олегівни про проведення судового розгляду справи у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів

у справі за апеляційною скаргою у справі за апеляційною скаргою Об`єднання співвласників багатоповерхового будинку «Грінтаун»

на рішення Дзержинського районного суду м. Харкова від 18 травня 2021 року

у справі за позовом Об`єднання співвласників багатоповерхового будинку «Грінтаун» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю Фірма «Т.М.М.», про витребування майна з чужого незаконного володіння, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Полтавського апеляційного суду перебуває указана справа.

Ухвалою Полтавського апеляційного суду від 15 серпня 2022 року справу прийнято до провадження. Закінчено проведення підготовчих дій у справі за апеляційною скаргою Об`єднання співвласників багатоповерхового будинку «Грінтаун» на рішення Дзержинського районного суду м.Харкова від 18 травня 2021 року. Справу призначено до розгляду в приміщенні Полтавського апеляційного суду з повідомленням учасників справи.

Справу призначено до розгляду на 09.20.год 20 листопада 2023 року.

16 листопада 2023 року до Полтавського апеляційного суду надійшло клопотання представника ОСОБА_1 - адвоката Петруніної Кристини Олегівни про проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Частиною 7 статті 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» визначено, що учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Відповідно до положень ч. ч. 1, 2 ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

За таких обставин, враховуючи територіальну віддаленість місця розташування Полтавського апеляційного суду від місця здійснення професійної діяльності представника ОСОБА_1 - адвоката Петруніної Кристини Олегівни, у зв`язку із запровадженням воєнного стану на всій території України, апеляційний суд вважає за можливе провести судове засідання, що призначено на 09.20 год. 20 листопада 2023 року, та в подальшому у разі необхідності, в режимі відеоконференції.

Керуючись ст.212 ЦПК України, п.1-4 наказу Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 №196, Полтавський апеляційний суд,

у х в а л и в :

Заяву представника ОСОБА_1 - адвоката Петруніної Кристини Олегівни про проведення апеляційного розгляду справи у режимі відеоконференції - задовольнити.

Провести судове засідання, призначене на 09.20 год. 20 листопада 2023 року, та в подальшому у разі необхідності, в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення «ВКЗ» (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua) за участю представника ОСОБА_1 - адвоката Петруніної Кристини Олегівни ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , НОМЕР_1).

Роз`яснити особам, щодо яких вирішено питання про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, що у разі їх явки в призначений час безпосередньо до зали судового засідання № 2 у приміщенні Полтавського апеляційного суду за адресою: м.Полтава, вул.Соборності, 17, такі особи беруть участь у судовому засіданні в загальному порядку.

Роз`яснити, що згідно ч.5 ст. 212 ЦПК України, п.5 Розділу І Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: А. І. Дорош

Судді: О.А. Лобов

В. М. Триголов

Дата ухвалення рішення16.11.2023
Оприлюднено20.11.2023
Номер документу114966492
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування майна з чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —638/15098/20

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Олійник Алла Сергіївна

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Олійник Алла Сергіївна

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Штих Т. В.

Постанова від 20.11.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Дорош А. І.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Дорош А. І.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Дорош А. І.

Ухвала від 10.05.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Дорош А. І.

Ухвала від 30.03.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Дорош А. І.

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Дорош А. І.

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Дорош А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні