Вирок
від 06.05.2009 по справі 1-393/09
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-393/09

ВИРОК

ІМ' ЯМ УКРАЇНИ

6 травня 2009 р. м. Ужгород

Ужгородський міськрайонни й суд Закарпатської області

в складі: головуючого - судд і Ціцак О.В.,

при секретарі Головей Н.В.

з участю прокурора Попович І.

перекладача ОСОБА_1 роз глянувши у відкритому судово му засіданні в залі суду в міс ті Ужгороді кримінальну спра ву по обвинуваченню:

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, ур одженець Чеської Республі ки, м. Слани, мешканець Чеськ ої Республіки, АДРЕСА_1 гр омадянин Чеської Респуб ліки, чех, з середньою освіт ою, не одружений (на утриман ні неповнолітніх дітей не пе ребуває), тимчасово непрацюю чий, раніше не судимий, докуме нт, що посвідчує особу закорд онний паспорт гр. Чеської Республіки серії НОМЕР_2 від 12.11.2004 р.

за ч.2 ст. 305 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 постійно прож иваючий в м. Збірог, Чеської Республіки, разом зі своїм и співвітчизниками ОСОБА_4 та ОСОБА_5 03 березня 2009 рок у на належному останньому ав томобілі марки «Рено Кенго», 2001 р.в., р/н НОМЕР_1, виїхав з Чеської Республіки в Украї ну, у приватних справах, маючи у своєму розпорядженні особ ливо небезпечний наркотични й засіб - канабіс (марихуану) в агою 3, 36 г, яка була ним поперед ньо придбана для особистого споживання в м. Прага, та знахо дилась в 4 поліетиленових пак етиках, які, в свою чергу, були поміщені в пластмасовий кон тейнер з-під іграшки шоколад ки «кіндер - сюрприз».

Усвідомлюючи, що переміщен ня наркотичних засобів через митний кордон України забор онене, ОСОБА_2, не повідомл яючи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 про намір незаконного перемі щення через митний кордон Ук раїни наявного у нього нарко тичного засобу, приховав йог о від митного контролю, розмі стивши пластмасовий контейн ер з наркотичним засобом у св оєму одязі, а саме в лівій кише ні куртки, та близько 23 год. 30 хв . 03 березня 2009 року, прибув зі сто рони Словацької Республіки р азом із вказаними громадянам и Чеської Республіки на м итний пост «Ужгород» Ужгород ської митниці для подальшого слідування в Україну.

Тут, пройшовши прикордонни й паспортний контроль, ОСОБ А_2 разом із ОСОБА_4 та О СОБА_5, слідуючи на вищезазн аченому транспортному засоб і по смузі спрощеного митног о контролю, близько 23 год. 45 хв. т ого ж дня. прибув в зону митног о контролю митного поста «Уж город» Ужгородської митниці , де, маючи намір незаконно пер емістити на територію Україн и попередньо прихований від митного контролю у своєму од язі особливо небезпечний нар котичний засіб, не вказав в ми тній декларації про наявний наркотичний засіб та не заяв ив про нього в ході усного опи тування.

З метою приховування від ми тного контролю наявного у нь ого наркотичного засобу, ОС ОБА_2 не повідомив про нього митному органу України тако ж і в ході проведення поглибл еного огляду транспортного з асобу та речей.

Однак, в ході проведення осо бистого огляду, у ОСОБА_2 в лівій кишені куртки було вия влено 3, 36 г. наркотичного засоб у, що знаходився в 4 поліетилен ових пакетиках (об' єкти № 1, № 2, № 3, № 4), поміщених в пластмасов ий контейнер з-під іграшки шо коладки «кіндер - сюрприз», як ий був захований ним від митн ого контролю.

У відповідності до висновк у спеціалістів Ужгородської лабораторії з експертного з абезпечення митних органів № 19-130 від 05.03.2009 p., виявлена в ході осо бистого огляду у ОСОБА_2 р ечовина рослинного походжен ня є наркотичним засобом - «ка набісом» (марихуаною), яка, згі дно списку 1 таблиці І «Перелі ку наркотичних засобів, псих отропних речовин і прекурсор ів», затвердженого постаново ю КМУ від 06.05.2000 року № 770, являєтьс я особливо небезпечним нарко тичним засобом, обіг якого за боронено.

У відповідності до висновк у експерта НДЕКЦ при ГУ МВСУ в Закарпатській області № 499 ві д 12.03.2009 p., виявлена в ході особист ого огляду у ОСОБА_2 речов ина рослинного походження є особливо небезпечним наркот ичним засобом - «канабісом» (м арихуаною), обіг якої заборон ено та вага якої в перерахунк у на суху речовину становить 2, 2867 г.

У судовому засіданні підсу дний ОСОБА_2 свою вину у вч инені вищевказаного злочину визнав повністю, щиро сердеч но розкаявся та пояснив суду , що дійсно не території Чес ької Республіки, а саме в м. П рага придбав для особистого споживання наркотичний засі б канабіс, наміру збуту нарко тичного засобу на території України він не мав.

З врахуванням того, що факти чні данні по справі сторонам и не оспорюються, суд у відпов ідності ст. 299 КПК України, обме жив обсяг доказів, що підляга ють дослідженню, допитом під судного ОСОБА_2, приходить до висновку, що вина ОСОБА_2 органом досудового слідст ва за ч.2 ст. 305 КК України ознака ми якого є контрабанда нарко тичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прек урсорів, тобто їх переміщенн я через митний кордон Україн и, поза митним контролем або п риховування від митного конт ролю вчинене повторно або за попередньою змовою групою о сіб - доведена.

При призначені виду та міри покарання підсудному ОСОБ А_2 суд враховує характер і с тупінь суспільної небезпеки вчиненого ним злочину, данні про підсудного, який щиро пок аявся, по місцю проживання ха рактеризується позитивно, ра ніше не судимий, до криміналь ної відповідальності не прит ягався, а тому вважає за можли ве застосувати до нього норм у ст. 75 КК України.

Обставинами, що пом' якшую ть покарання підсудного ОС ОБА_2 суд визнає щире каяття , активне сприяння розкриттю злочину.

Обставин, які обтяжують пок арання підсудного, не встано влено.

Цивільний позов по справі н е заявлявся.

Судові витрати по справі за проведення експертизи слід стягнути з підсудного ОСОБ А_2.

Речові докази по справ: особ ливо небезпечний наркотични й засіб рослинного походженн я - канабіс (марихуана), загаль ною вагою в перерахунку на су ху речовину - 2, 2867 г. та пластмасо вий контейнер жовтого кольор у з-під іграшки «кіндер - сюрпр из», які знаходяться на відпо відальному зберіганні в каме рі речових доказів СВ УСБУ в З акарпатській області - слід з нищити.

Запобіжний захід підсудно му ОСОБА_2 до набрання вир оком законної сили залишити попередній - підписку про нев иїзд.

Керуючись ст. ст. 299, 323, 324 КПК Укр аїни, суд, -

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_2 - визнати винн им та призначити покарання з а ч. 2 ст. 305 КК України у вигляді п озбавленням волі строком на 5 /п' ять/ років.

На підставі ст. 75 КК України з вільнити засудженого ОСОБ А_2 від призначеного даним в ироком покарання у вигляді п озбавлення волі, якщо він про тягом встановленого судом ст року 1 /один/ рік не вчинить нов ого злочину.

Судові витрати по справі за проведення експертизи № 499 ві д 12.03.2009 року в розмірі 552, 40 грн. стя гнути з засудженого ОСОБА_2 .

Речові докази по справі: осо бливо небезпечний наркотичн ий засіб рослинного походжен ня - канабіс (марихуана), загал ьною вагою в перерахунку на с уху речовину - 2, 2867 г. та пластмас овий контейнер жовтого кольо ру з-під іграшки «кіндер - сюрп риз», які знаходяться на відп овідальному зберіганні в кам ері речових доказів СВ УСБУ в Закарпатській області -знищ ити.

Запобіжний захід щодо, ОС ОБА_2 до набрання вироком за конної сили залишити поперед ній - підписку про невиїзд.

Вирок може бути оскаржено в апеляційний суд Закарпатськ ої області через цей суд на пр отязі 15 днів з моменту його ог олошення.

Дата ухвалення рішення06.05.2009
Оприлюднено18.10.2010

Судовий реєстр по справі —1-393/09

Вирок від 14.07.2009

Кримінальне

Калінінський районний суд м.Донецька

Ушенко В. Ф.

Вирок від 14.07.2009

Кримінальне

Калінінський районний суд м.Донецька

Ушенко В. Ф.

Постанова від 18.11.2009

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Малех Ірина Богданівна

Вирок від 17.11.2009

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Малех Ірина Богданівна

Постанова від 18.11.2009

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Малех Ірина Богданівна

Вирок від 17.11.2009

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Малех Ірина Богданівна

Вирок від 03.09.2009

Кримінальне

Перевальський районний суд Луганської області

Іванов Андрій Петрович

Вирок від 06.05.2009

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Ціцак О.В.

Вирок від 03.09.2009

Кримінальне

Перевальський районний суд Луганської області

Іванов Андрій Петрович

Вирок від 06.05.2009

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Ціцак О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні