Вирок
від 17.11.2009 по справі 1-393/09
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 1-393/2009 рік

В И Р О К

іменем України

17 листопада 2009 року

Шевченківський районний суд м. Львова

В складі: головуючої судді Малех І.Б.

при секретарі Костюк А.В.

з участю прокурора Соколенко В.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Львові кримінальну справу про обвинувачення

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця м. Львова, українця, громадянина України, розлученого, з середньо-спеціальною освітою, військовозобовязаного, працюючого «Петрус Сервіс» майстром з ремонту взуття, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1, раніше не судимого, -

у вчиненні злочину, передбаченого ст. 309 ч. 1 КК України, -

у с т а н о в и в:

Підсудний ОСОБА_1 у квітні 2009 року за місцем свого проживання у АДРЕСА_1 виростив у вазоні рослину коноплі, після чого зірвав її висушив, подрібнив та зберігав для власного вживання без мети збуту. 16.09.2009 року близько 22.00 год. у м. Львові по пр.Чорновола,63 а, був затриманий працівниками міліції, які під час поверхневого огляду виявили та вилучили в нього газетний згорток з сухою подрібненою речовиною рослинного походження.

Згідно висновку експерта № 3/1424 від 29.09.2009 року, виявлена та вилучена у підсудного подрібнена речовина коричнувато- зеленого кольору, рослинного походження містить тетрагідроканнабінол і є канабісом (марихуаною) , який відноситься до особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено. Маса канабісу (марихуани) в перерахунку на висушену речовину, становить 7,23 г. Маса канабісу (марихуани), яку було надано на попереднє дослідження (висновок спеціаліста № 3/1768 від 17.09.2009року) в перерахунку на висушену речовину становила 7, 51 г.

В ході досудового слідства та в судовому засіданні підсудний ОСОБА_1 свою вину у вчиненні злочину визнав повністю, у вчиненому щиро розкаявся та пояснив, що він дійсно у квітні 2009 року за місцем свого проживання по АДРЕСА_1 посадив зернята коноплі. Після чого, кущ який виріс, зірвав, висушив та подрібнив. 16.09.2009 року за місцем свого проживання вжив частину наркотичної речовини, а решту загорнув у газету та заховав у шкарпетку на правій нозі. Цього ж дня близько 22.00год. у м. Львові по пр. Чорновола був затриманий працівниками міліції, які у нього виявили та вилучили наркотичну речовину, яка була загорнута у газету. У вчиненому щиро розкаюється та просить суворо не карати.

Крім повного визнання підсудним ОСОБА_1 своєї вини, його винуватість у вчиненні злочину повністю і обєктивно стверджується зібраними в ході досудового слідства доказами, які зазначені в обвинувальному висновку. Фактичні обставини справи, які підтверджуються цими доказами не оспорювались в судовому засіданні ні підсудним ОСОБА_2., ні іншими учасниками судового розгляду.

Оцінюючи зібрані по справі докази в їх сукупності, суд приходить до висновку, що винуватість підсудного у вчиненні злочину доведена повністю.

Суд вважає, що злочинні дії підсудного вірно кваліфіковані за ч. 1 ст. 309 КК України за кваліфікуючими ознаками незаконне виготовлення, придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту.

Призначаючи підсудному ОСОБА_1 міру покарання, суд враховує характер і тяжкість вчиненого ним злочину, особу винного, який позитивно характеризується по місцю проживання, раніше не судимий, обставинами, що помякшують міру покарання підсудного, є щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, обставин, що обтяжують покарання, суд не вбачає, тому вважає, що підсудному слід обрати покарання в межах санкції статті, за якою кваліфіковано злочин, у виді штрафу.

Речовий доказ по справі поліетиленовий пакет рожевого кольору в середині якого знаходиться паперовий згорток, в якому міститься речовина рослинного походження коричнувато-зеленого кольору, який знаходиться на зберіганні в ВТЗ ГУ МВСУ у Львівській області слід знищити (а.с. 65-66).

За проведення експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів слід стягнути з підсудного 187,80 грн. витрат в користь НДЕКЦ при ГУ МВСУ у Львівській області.

Керуючись ст.ст. 323, 324 КПК України, суд, -

з а с у д и в:

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 309 ч.1 КК України та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 70-ти (сімдесяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в доход держави.

Речовий доказ по справі- поліетиленовий пакет рожевого кольору в середині якого знаходиться паперовий згорток, в якому міститься речовина рослинного походження коричнувато-зеленого кольору - знищити.

Стягнути з засудженого ОСОБА_1 187 (сто вісімдесят сім) грн. 80 коп. витрат за проведення експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів в користь Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВСУ у Львівській області.

Раніше обраний ОСОБА_1 запобіжний захід підписку про невиїзд залишити без змін до вступу вироку в законну силу.

На вирок може бути подана апеляція до апеляційного суду Львівської області протягом пятнадцяти діб, з моменту його проголошення через Шевченківський районний суд м. Львова.

Суддя І.Б. Малех

Дата ухвалення рішення17.11.2009
Оприлюднено19.12.2022

Судовий реєстр по справі —1-393/09

Вирок від 14.07.2009

Кримінальне

Калінінський районний суд м.Донецька

Ушенко В. Ф.

Вирок від 14.07.2009

Кримінальне

Калінінський районний суд м.Донецька

Ушенко В. Ф.

Постанова від 18.11.2009

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Малех Ірина Богданівна

Вирок від 17.11.2009

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Малех Ірина Богданівна

Постанова від 18.11.2009

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Малех Ірина Богданівна

Вирок від 17.11.2009

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Малех Ірина Богданівна

Вирок від 03.09.2009

Кримінальне

Перевальський районний суд Луганської області

Іванов Андрій Петрович

Вирок від 06.05.2009

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Ціцак О.В.

Вирок від 03.09.2009

Кримінальне

Перевальський районний суд Луганської області

Іванов Андрій Петрович

Вирок від 06.05.2009

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Ціцак О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні