Вирок
від 17.11.2009 по справі 1-393/09
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 1-393/2009 рік

В И Р О К

іменем України

17 листопада 2009 року

Шевченківський районний суд м. Львова

В складі: головуючої - судді Малех І .Б.

при секретарі Костюк А.В.

з участю прокурора Соколенко В.В.

розглянувши у відкрит ому судовому засіданні в зал і суду в м. Львові кримінальну справу про обвинувачення

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ _1, уродженця м. Львова, ук раїнця, громадянина України, розлученого, з середньо-сп еціальною освітою, військо возобов' язаного, працюючог о «Петрус Сервіс» майстром з ремонту взуття, проживаючог о за адресою: АДРЕСА_1, рані ше не судимого, -

у вчиненні злочину, пер едбаченого ст. 309 ч. 1 КК України , -

у с т а н о в и в:

Підсудний ОСОБА_1 у к вітні 2009 року за місцем свого п роживання у АДРЕСА_1 вирос тив у вазоні рослину коноплі , після чого зірвав її висушив , подрібнив та зберігав для вл асного вживання без мети збу ту. 16.09.2009 року близько 22.00 год. у м. Л ьвові по пр.Чорновола,63 а, був з атриманий працівниками мілі ції, які під час поверхневого огляду виявили та вилучили в нього газетний згорток з сух ою подрібненою речовиною рос линного походження.

Згідно висновку експерта № 3/1424 від 29.09.2009 року, виявлена та ви лучена у підсудного подрібне на речовина коричнувато- зел еного кольору, рослинного по ходження містить тетрагідро каннабінол і є канабісом (мар ихуаною) , який відноситься до особливо небезпечних наркот ичних засобів, обіг яких забо ронено. Маса канабісу (мариху ани) в перерахунку на висушен у речовину, становить 7,23 г. Маса канабісу (марихуани), яку було надано на попереднє дослідж ення (висновок спеціаліста № 3/1768 від 17.09.2009року) в перерахунку н а висушену речовину становил а 7, 51 г.

В ході досудового слідства та в судовому засіданні підс удний ОСОБА_1 свою вину у в чиненні злочину визнав повні стю, у вчиненому щиро розкаяв ся та пояснив, що він дійсно у квітні 2009 року за місцем свого проживання по АДРЕСА_1 по садив зернята коноплі. Після чого, кущ який виріс, зірвав, в исушив та подрібнив. 16.09.2009 року за місцем свого проживання в жив частину наркотичної речо вини, а решту загорнув у газет у та заховав у шкарпетку на пр авій нозі. Цього ж дня близько 22.00год. у м. Львові по пр. Чорново ла був затриманий працівника ми міліції, які у нього виявил и та вилучили наркотичну реч овину, яка була загорнута у га зету. У вчиненому щиро розкаю ється та просить суворо не ка рати.

Крім повного визнання підс удним ОСОБА_1 своєї вини, й ого винуватість у вчиненні з лочину повністю і об' єктивн о стверджується зібраними в ході досудового слідства док азами, які зазначені в обвину вальному висновку. Фактичні обставини справи, які підтве рджуються цими доказами не о спорювались в судовому засід анні ні підсудним ОСОБА_2. , ні іншими учасниками судово го розгляду.

Оцінюючи зібрані по справі докази в їх сукупності, суд пр иходить до висновку, що винув атість підсудного у вчиненні злочину доведена повністю.

Суд вважає, що злочинні дії підсудного вірно кваліфіков ані за ч. 1 ст. 309 КК України за ква ліфікуючими ознаками незако нне виготовлення, придбання та зберігання наркотичних за собів без мети збуту.

Призначаючи підсудному О СОБА_1 міру покарання, суд вр аховує характер і тяжкість в чиненого ним злочину, особу в инного, який позитивно харак теризується по місцю прожива ння, раніше не судимий, обстав инами, що пом' якшують міру п окарання підсудного, є щире к аяття та активне сприяння ро зкриттю злочину, обставин, що обтяжують покарання, суд не в бачає, тому вважає, що підсудн ому слід обрати покарання в м ежах санкції статті, за якою к валіфіковано злочин, у виді ш трафу.

Речовий доказ по справі - п оліетиленовий пакет рожевог о кольору в середині якого зн аходиться паперовий згорток , в якому міститься речовина р ослинного походження коричн увато-зеленого кольору, який знаходиться на зберіганні в ВТЗ ГУ МВСУ у Львівській обла сті слід знищити (а.с. 65-66).

За проведення експертизи н аркотичних засобів, психотро пних речовин їх аналогів та п рекурсорів слід стягнути з п ідсудного 187,80 грн. витрат в кор исть НДЕКЦ при ГУ МВСУ у Львів ській області.

Керуючись ст.ст. 323, 324 КПК Ук раїни, суд, -

з а с у д и в:

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні злочину, передбаче ного ст. 309 ч.1 КК України та приз начити йому покарання у виді штрафу в розмірі 70-ти (сімдеся ти) неоподатковуваних мініму мів доходів громадян в доход держави.

Речовий доказ по справі- пол іетиленовий пакет рожевого к ольору в середині якого знах одиться паперовий згорток, в якому міститься речовина ро слинного походження коричну вато-зеленого кольору - знищи ти.

Стягнути з засудженого О СОБА_1 187 (сто вісімдесят сім) г рн. 80 коп. витрат за проведення експертизи наркотичних засо бів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів в ко ристь Науково-дослідного екс пертно-криміналістичного це нтру при УМВСУ у Львівській о бласті.

Раніше обраний ОСОБА_1 з апобіжний захід - підписку про невиїзд - залишити без з мін до вступу вироку в законн у силу.

На вирок може бути подана ап еляція до апеляційного суду Львівської області протягом п' ятнадцяти діб, з моменту й ого проголошення через Шевче нківський районний суд м. Льв ова.

Суддя І.Б. Малех

Дата ухвалення рішення17.11.2009
Оприлюднено15.12.2010

Судовий реєстр по справі —1-393/09

Вирок від 14.07.2009

Кримінальне

Калінінський районний суд м.Донецька

Ушенко В. Ф.

Вирок від 14.07.2009

Кримінальне

Калінінський районний суд м.Донецька

Ушенко В. Ф.

Постанова від 18.11.2009

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Малех Ірина Богданівна

Вирок від 17.11.2009

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Малех Ірина Богданівна

Постанова від 18.11.2009

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Малех Ірина Богданівна

Вирок від 17.11.2009

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Малех Ірина Богданівна

Вирок від 03.09.2009

Кримінальне

Перевальський районний суд Луганської області

Іванов Андрій Петрович

Вирок від 06.05.2009

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Ціцак О.В.

Вирок від 03.09.2009

Кримінальне

Перевальський районний суд Луганської області

Іванов Андрій Петрович

Вирок від 06.05.2009

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Ціцак О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні