Ухвала
від 28.11.2023 по справі 519/1285/21
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

28 листопада 2023 р.м. ОдесаСправа № 519/1285/21

Суддя П`ятого апеляційного адміністративного суду Яковлєв О.В., отримавши апеляційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Южного міського суду Одеської області від 19 травня 2023 року, у справі № 519/1285/21 за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 2 Головного управління Національної поліції в Одеській області, Головного управління Національної поліції в Одеській області, третя особа - Інспектор сектору поліцейської діяльності № 2 відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 2 Головного управління Національної поліції в Одеській області старший лейтенант поліції Оліферчука Бориса Юрійовича, про скасування рішення,-

В С Т А Н О В И В :

Рішенням Южного міського суду Одеської області від 30 жовтня 2023 року відмовлено в задоволені позовних вимог.

Не погоджуючись з вказаним рішенням позивачем подано до суду апеляційну скаргу.

Між тим, згідно ч. 1 ст. 297 КАС України, апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Згідно ч. 3 ст. 300 КАС України, в ухвалі про відкриття апеляційного провадження зазначається строк для подання учасниками справи відзиву на апеляційну скаргу та вирішується питання про витребування матеріалів справи, необхідних для розгляду скарги на судове рішення. Якщо разом з апеляційною скаргою подано заяви чи клопотання, суд в ухвалі про відкриття апеляційного провадження встановлює строк, протягом якого учасники справи мають подати свої заперечення щодо поданих заяв чи клопотань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

В свою чергу, згідно пп. 15 п. 1 розділу VII КАС України, до визначення Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів), можливості вчинення передбачених цим Кодексом дій з використанням підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи такі дії вчиняються в порядку, встановленому цим підпунктом.

Згідно абз. 3 пп. 15.17 п. 1 розділу VII КАС України, окремі підсистеми (модулі) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи починають функціонувати через 30 днів з дня опублікування Вищою радою правосуддя у газеті «Голос України» та на веб-порталі судової влади України оголошення про створення та забезпечення функціонування відповідної підсистеми (модуля) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. Про початок функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи у складі всіх необхідних для її повного функціонування підсистем (модулів) Вища рада правосуддя публікує оголошення у газеті «Голос України» та на веб-порталі судової влади України.

Згідно пп. 15.3 п. 1 розділу VII КАС України, розгляд справи у суді здійснюється за матеріалами у формах, визначених Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Згідно п. 113 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, що затверджено Рішенням Вищої ради правосуддя від 17 серпня 2021 року № 1845/0/15-21, до забезпечення початку функціонування всіх підсистем (модулів) ЄСІТС справи розглядаються (формуються та зберігаються) в паперовій формі. Документи, що надійшли до суду в електронній формі, роздруковуються за наявності такої можливості в суді та приєднуються до матеріалів паперової справи.

Електронні документи та електронні копії паперових документів зберігаються в автоматизованих системах діловодства.

Крім того, пп. 17 п. 1 розділу VII КАС України, справи, розгляд яких розпочато та не закінчено за матеріалами у паперовій формі до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, продовжують розглядатися за матеріалами у паперовій формі. За наявності технічної можливості суд може розглядати таку справу за матеріалами в електронній формі.

В даному випадку, вирішення питання про відкриття апеляційного провадження в адміністративній справі є однією зі стадій розгляду адміністративної справи, а тому для вирішення питання про відкриття апеляційного провадження у справі необхідно витребувати матеріали справи у паперовій формі із суду першої інстанції.

Керуючись пп.пп. 15, 15.1, 15.3, 15.17, 17 п. 1 розділу VII КАС України, суддя-доповідач,-

У Х В А Л И В :

Витребувати з Южного міського суду Одеської області матеріали адміністративної справи № 519/1285/21.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Яковлєв

Дата ухвалення рішення28.11.2023
Оприлюднено01.12.2023
Номер документу115279502
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування рішення

Судовий реєстр по справі —519/1285/21

Ухвала від 26.02.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Яковлєв О.В.

Ухвала від 10.01.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Яковлєв О.В.

Ухвала від 29.12.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Яковлєв О.В.

Ухвала від 28.11.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Яковлєв О.В.

Рішення від 19.05.2023

Адміністративне

Южний міський суд Одеської області

Лемець С. П.

Ухвала від 09.05.2023

Адміністративне

Южний міський суд Одеської області

Лемець С. П.

Ухвала від 28.12.2021

Адміністративне

Южний міський суд Одеської області

Горяінова К. А.

Ухвала від 14.12.2021

Адміністративне

Южний міський суд Одеської області

Горяінова К. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні