Ухвала
від 06.12.2023 по справі 372/6135/23
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/6135/23

Провадження № 1-кс-1503/23

ухвала

Іменем України

06 грудня 2023 року Слідчий суддя Обухівського районного суду Київської області ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у залі судових засідань Обухівського районного суду Київської області клопотання слідчого СВ Обухівського РУП ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором Обухівської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до речей і документів з можливістю їх вилучення (здійснення виїмки),

В С Т А Н О В И В :

Слідчий СВ Обухівського РУП ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням, яке погоджено прокурором Обухівської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до речей і документів з можливістю їх вилучення (здійснення виїмки).

На обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що СВ Обухівського РУП ГУНП в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12022111230001510, відомості про яке внесено до ЄРДР 31 грудня 2022 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190, ч. 1 ст. 358 КК України.

У ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження, на виконання клопотання представника потерпілого - адвоката ОСОБА_5 , для подальшого призначення та проведення судової психолого-психіатричної експертизи, виникла необхідність у здійсненні тимчасового доступу до оригіналів документів з можливістю їх вилучення, а саме медичної документації (аналізи, діагностики, УЗІ, виписки, історії хвороби, заключення та інше) щодо хворого ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що знаходяться в наступних медичних установах:

- ОСОБА_7 , ТОВ « Борис », за адресою: АДРЕСА_1 , у якій ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_6 помер;

- КНП ОМР « Обухівська БЛІЛ », за адресою: АДРЕСА_2 , де ОСОБА_6 перебував на обліку у лікарів;

- Клінічній лікарні « Феофанія » Державного управління справами, за адресою: АДРЕСА_3 ;

- Державній установі « Інститут епідеміології та інфекційних хвороб імені Л.В. Громашевського », за адресою: АДРЕСА_4 .

Відсутність у органу досудового розслідування зазначених документів та їх відомості позбавляють можливості всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження, виявити як ті обставини, що викривають, так і ті, що виправдовують можливого підозрюваного, а також обставини, що пом`якшують чи обтяжують його покарання, надати їм належну правову оцінку та забезпечити прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень, в інший спосіб отримати тимчасовий доступ до вказаних документів отримати неможливо, а тому слідчий звернувся до суду з вказаним клопотанням.

Слідчий Обухівського РУП ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 у судове засідання не з`явився, у поданому клопотанні просив розглядати клопотання без участі слідчого та прокурора, вимоги клопотання підтримав у повному обсязі, просив не здійснювати фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів, у тому числі не здійснювати аудіо запис та відеозапис за допомогою технічних засобів.

Розгляд клопотання відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України проводився за відсутності осіб, у володінні яких перебувають вказані документи, оскільки слідчим доведено, що існує реальна загроза зміни або знищення інформації.

Згідно норми ч. 4 ст. ст. 107 КПК України, у разі неприбуття у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи у разі, якщо відповідно до положень цього кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, дійшов до наступного висновку.

Судом встановлено, що СВ Обухівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області розслідується кримінальне провадження № 12022111230001510, відомості про яке внесено до ЄРДР 31 грудня 2022 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190, ч. 1 ст. 358 КК України.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах та документах, належить: відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Відповідно до ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 1 ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Пунктом 5, 6 частини 2 ст. 131 КПК України передбачені такі види заходів забезпечення кримінального провадження, як тимчасовий доступ до речей і документів і тимчасове вилучення майна.

Згідно ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Внесене слідчим клопотання відповідає вимогам ст. 160 КПК України, матеріалами клопотання (витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань) доведено достатність даних про здійснення слідчим досудового розслідування вказаних кримінальних правопорушень, а також про те, що документи про тимчасовий доступ до яких з можливістю їх вилучення просить слідчий перебувають у володінні ТОВ « Борис » ( АДРЕСА_1 ), КНП ОМР « Обухівська БЛІЛ » ( АДРЕСА_2 ), клінічній лікарні « Феофанія » Державного управління справами ( АДРЕСА_3 ), державній установі « Інститут епідеміології та інфекційних хвороб імені Л.В. Громашевського » ( АДРЕСА_4 ), можуть бути використані як докази стороною обвинувачення для підтвердження події кримінального правопорушення, встановлення винних осіб, доведення винуватості осіб та інших обставин, а отже клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 160, 162, 163-166, 309, 369-372, 532 КПК України, суд

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СВ Обухівського РУП ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором Обухівської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до речей і документів з можливістю їх вилучення (здійснення виїмки), задовольнити.

Надати слідчому групи слідчих, якому доручено здійснювати досудове розслідування кримінального провадження № 12022111230001510 від 31.12.2022 року лейтенанту поліції ОСОБА_3 та прокурорам групи прокурорів, які здійснюють повноваження прокурорів у кримінальному провадженні, саме: ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_4 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , - дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю їх вилучення, а саме медичної документації (аналізи, діагностики, УЗІ, виписки, історії хвороби, заключення та інше) щодо хворого ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що знаходяться в наступних медичних установах:

- ОСОБА_7 , ТОВ « Борис », за адресою: АДРЕСА_1 , у якій ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_6 помер;

- КНП ОМР « Обухівська БЛІЛ », за адресою: АДРЕСА_2 , де ОСОБА_6 перебував на обліку у лікарів;

- Клінічній лікарні « Феофанія » Державного управління справами, за адресою: АДРЕСА_3 ;

- Державній установі « Інститут епідеміології та інфекційних хвороб імені Л.В. Громашевського », за адресою: АДРЕСА_4 .

Строк дії ухвали визначити до 05 лютого 2024 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя : ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.12.2023
Оприлюднено11.12.2023
Номер документу115493792
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів з можливістю їх вилучення (здійснення виїмки

Судовий реєстр по справі —372/6135/23

Ухвала від 24.04.2024

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Сташків Т. Г.

Ухвала від 10.04.2024

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Сташків Т. Г.

Ухвала від 28.02.2024

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 28.02.2024

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Сташків Т. Г.

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 08.02.2024

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Сташків Т. Г.

Ухвала від 06.12.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Сташків Т. Г.

Ухвала від 06.12.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Сташків Т. Г.

Ухвала від 06.12.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Сташків Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні