Ухвала
від 05.01.2024 по справі 459/3790/21
КАСАЦІЙНИЙ ЦИВІЛЬНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

УХВАЛА

05 січня 2024 року

м. Київ

справа № 459/3790/21

провадження № 61-17419ск23

Верховний Суд у складі судді Касаційного цивільного суду Тітова М. Ю. розглянув касаційну скаргу державного підприємства «Львіввугілля» на постанову Львівського апеляційного суду від 09 листопада 2023 року в справі за позовом ОСОБА_1 до державного підприємства «Львіввугілля», треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: т. в. о. генерального директора державного підприємства «Львіввугілля» ОСОБА_2, відокремленого підрозділу «Шахта «Лісова» державного підприємства «Львіввугілля», в. о. директора відокремленого підрозділу «Шахта «Лісова» державного підприємства «Львіввугілля» ОСОБА_3, первинної профспілкової організації відокремленого підрозділу «Шахта «Лісова» державного підприємства «Львіввугілля» Львівської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості, про визнання незаконними та скасування наказів, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди,

встановив:

07 грудня 2023 року через підсистему «Електронний суд» до Верховного Суду надійшла касаційна скарга державного підприємства «Львіввугілля» (далі - ДП «Львіввугілля») на постанову Львівського апеляційного суду від 09 листопада 2023 року у вказаній справі.

Ухвалою Верховного Суду від 15 грудня 2023 року касаційну скаргу залишено без руху з наданням строку для усунення її недоліків.

На виконання вимог ухвали Верховного Суду від 15 грудня 2023 року через підсистему «Електронний суд» 25 грудня 2023 року до Верховного Суду надіслано касаційну скаргу в новій редакції із зазначенням у ній всіх осіб, які є учасникам справи.

Проте касаційна скарга в новій редакції не може бути прийнята до розгляду судом касаційної інстанції з огляду на таке.

Згідно з частиною третьою статті 392 ЦПК України касаційна скарга підписується особою, яка її подає, або представником такої особи.

За приписами частини першої статті 58 ЦПК України сторона, третя особа, а також особі, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника.

Юридична особа незалежно від порядку її створення бере участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншу особу, уповноважену діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи), або через представника (частина третя статті 58 ЦПК України).

Касаційна скарга ДП «Львіввугілля», яка надіслана до суду касаційної інстанції 07 грудня 2023 року, підписана Красьом В. М. Нова редакція касаційної скарги, надіслана до Верховного Суду 25 грудня 2023 року, також підписана Красьом В. М.

На підтвердження повноважень Крася В. М. представляти інтереси ДП «Львіввугілля» до первісної редакції касаційної скарги та до нової редакції касаційної скарги було долучено витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, у якому зазначено, що Крась В. М. тимчасово виконує обов'язки генерального директора ДП «Львіввугілля» терміном на 2 місяці з 25 травня 2023 року по 24 липня 2023 року включно.

Ураховуючи наведене, необхідно надати суду касаційної інстанції докази на підтвердження повноважень Крася В. М. представляти інтереси ДП «Львіввугілля», зокрема підписувати та подавати від його імені скаргу до Верховного Суду, станом на дату подання як первісної (07 грудня 2023 року), так і нової редакції касаційної скарги (25 грудня 2023 року).

Крім того, згідно з пунктом 1 частини четвертої статті 392 ЦПК України до касаційної скарги додаються копії скарги та доданих до неї матеріалів відповідно до кількості учасників справи, крім випадків, якщо така скарга та додані матеріали подаються до суду в електронній формі через електронний кабінет. У разі подання скарги та доданих матеріалів в електронній формі через електронний кабінет до неї додаються докази надсилання її копії та копій доданих матеріалів іншим учасникам справи з урахуванням положень статті 43 цього Кодексу.

Відповідно до частини сьомої статті 43 ЦПК України у разі подання до судув електронній формі заявипо суті справи, зустрічного позову, заяви про збільшення або зменшення позовних вимог, заяви про зміну предмета або підстав позову, заяви про залучення третьої особи, апеляційної скарги, касаційної скарги та документів, що до них додаються, учасник справизобов'язаний надати доказ надсилання таких матеріалів іншим учасникам справи.

Такі документи в електронній формі направляються з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, шляхом надсилання до електронного кабінету іншого учасника справи, а у разі відсутності в іншого учасника справи електронного кабінету чи відсутності відомостей про наявність в іншого учасника справи електронного кабінету - у паперовій формі листом з описом вкладення.

Нова редакція касаційної скарги надіслана до Верховного Суду в електронній формі через підсистему «Електронний суд».

До касаційної скарги в новій редакції долучено докази надсилання її копії з копіями доданих матеріалів лише до зареєстрованого Електронного кабінету ОСОБА_1 .

Проте доказів надсилання копії нової редакції касаційної скарги та копій доданих до неї матеріалів іншим учасникам справи не надано.

З огляду на викладене, необхідно надати суду касаційної інстанції докази надсилання копії нової редакції касаційної скарги та копій доданих до неї матеріалів іншим учасникам справи з урахуванням положень статті 43 ЦПК України (шляхом надсилання до електронних кабінетів інших учасників справи, а у разі відсутності в інших учасників справи електронних кабінетів чи відсутності відомостей про наявність в інших учасників справи електронних кабінетів - у паперовій формі листом з описом вкладення).

Згідно з частиною другою статті 127 ЦПК України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Ураховуючи викладене, суд вважає за необхідне продовжити строк для усунення недоліків касаційної скарги.

Керуючись статтями 127, 393 ЦПК України,

ухвалив:

Продовжити державному підприємству «Львіввугілля» строк для усунення недоліків касаційної скарги на постанову Львівського апеляційного суду від 09 листопада 2023 року, але який не може перевищувати десяти днів з дня вручення цієї ухвали.

У разі невиконання у встановлений строк вимог цієї ухвали касаційна скарга вважатиметься неподаною та буде повернута заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М. Ю. Тітов

СудКасаційний цивільний суд Верховного Суду
Дата ухвалення рішення05.01.2024
Оприлюднено08.01.2024
Номер документу116128729
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них

Судовий реєстр по справі —459/3790/21

Постанова від 11.09.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Ухвала від 30.08.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Ухвала від 05.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Постанова від 09.11.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Постанова від 09.11.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Ухвала від 01.09.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні