Ухвала
від 29.02.2024 по справі 464/5007/23
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 464/5007/23 Головуючий у 1 інстанції: Сабара Л.В.

Провадження № 22-ц/811/178/24 Доповідач в 2-й інстанції: Приколота Т. І.

У Х В А Л А

про призначення справи до розгляду в апеляційному суді

29 лютого 2024 року м.Львів

Справа № 464/5007/23

Провадження № 22ц/811/178/24

Львівський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючий Приколота Т.І.

судді Мікуш Ю.Р., Савуляк Р.В.

учасники справи

позивач заступник керівника Львівської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Фонду державного майна України

відповідачі Приватне акціонернетовариство «Львівськийіподром», ОСОБА_1 треті особи Регіональне відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях; приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу Лаврика Ярослава Михайловича; державний реєстратор Стрихар М.І.

розглянувши питання про призначення до розгляду апеляційної скарги заступника керівника Львівської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Фонду державного майна України на ухвалу Сихівського районного суду міста Львова від 22 грудня 2023 року у справі за позовом заступника керівника Львівської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Фонду державного майна України до Приватного акціонерного товариства «Львівський іподром», ОСОБА_1 , з участі третіх осіб: Регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях, приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу Лаврика Ярослава Михайловича, державного реєстратора Стрихар М.І., про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні майном шляхом скасування в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно державної реєстрації прав приватної власності, визнання договору купівлі- продажу недійсним,-

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Сихівського районного суду міста Львова від 22 грудня 2023 року клопотання задоволено частково. Провадження у справі зупинено до набрання законної сили судовим рішенням в господарській справі №914/28/23 за позовом заступника керівника Львівської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Фонду державного майна України до Приватного акціонерного товариства «Львівський іподром», з участю третіх осіб: Регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях; Пельдера А.В., державного реєстратора Стрихар Т.І., про скасування державної реєстрації права власності з припиненням речового права та із закриттям відповідного розділу в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, яка перебуває у провадженні Господарського суду Львівської області. В задоволенні решти вимог клопотання відмовлено.

Ухвалу суду оскаржив заступник керівника Львівської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Фонду державного майна України.

Ухвалою Львівського апеляційного суду від 8 лютого 2024 року відкрито провадження у справі.

Встановлено, що підготовка розгляду справи судом апеляційної інстанції проведена відповідно до ст.365 ЦПК України.

26 лютого 2024 року представником Львівської обласної прокуратури Друзюком М. подано клопотання про розгляд справи з повідомленням сторін.

Відповідно до ч.1 ст. 368 ЦПК України справа розглядається судом апеляційної інстанції за правилами, встановленими для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, з особливостями, встановленими цією главою.

Відповідно до ч. 3 ст. 368 ЦПК України, розгляд справ у суді апеляційної інстанції здійснюється в судовому засіданні з повідомленням учасників справи, крім випадків, передбачених статтею 369 цього Кодексу.

Враховуючи те, що предметом апеляційного оскарження є ухвала суду про зупинення провадження у справі (п. 14 ч.1 ст. 353 ЦПК України) то відповідно до ч. 2 ст. 369 ЦПК України, розгляд апеляційним судом даної справи здійснюється в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

Частиною першою статті 367 ЦПК передбачено, що суд апеляційної інстанції переглядає справу за наявними в ній і додатково поданими доказами та перевіряє законність і обґрунтованість рішення суду першої інстанції в межах доводів та вимог апеляційної скарги.

Суд апеляційної інстанції досліджує докази, що стосуються фактів, на які учасники справи посилаються в апеляційній скарзі та (або) відзиві на неї (ч. 2 ст. 367 ЦПК).

В суді апеляційної інстанції не приймаються і не розглядаються позовні вимоги та підстави позову, що не були предметом розгляду в суді першої інстанції (ч. 6 ст. 367 ЦПК).

Враховуючи наведені вище норми ст. 367 ЦПК України, якою встановлено межі розгляду справи судом апеляційної інстанції, й те, що відповідно до ст. 43 цього Кодексу учасник справи має право подати до суду письмові пояснення в межах доводів апеляційної скарги та щодо вимог, заявлених у суді першої інстанції, - підстав визначення іншого порядку розгляду даної справи, ніж той, який передбачений ст. 369 ЦПК України немає, тому у задоволенні клопотання заявника необхідно відмовити.

Заслухавши доповідьсудді -доповідача,вивчивши матеріалисправи,колегіясуддів прийшладо висновку,що проводитидодаткові підготовчідійнемаєнеобхідності,справапідлягає призначеннюдо розглядубез повідомленняучасниківсправи.

Керуючись ст. 366 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

У задоволенні клопотання представника Львівської обласної прокуратури Друзюка М. про розгляд справи з повідомленням сторін,- відмовити.

Призначити справу до розгляду Львівським апеляційним судом в приміщенні суду (пл.Соборна,7 м.Львів) на 12 годину 30 хвилин 28 березня 2024 року без повідомлення учасників справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Ухвала підписана 29 лютого 2024 року

Головуючий


Т. І. Приколота

Судді:


Ю.Р. Мікуш
Р.В. Савуляк

Дата ухвалення рішення29.02.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117338508
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у користуванні та розпорядженні майном шляхом скасування в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно державної реєстрації прав приватної власності, визнання договору купівлі- продажу недійсним

Судовий реєстр по справі —464/5007/23

Постанова від 12.04.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Постанова від 09.11.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Постанова від 09.11.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні