Ухвала
від 01.02.2024 по справі 757/54636/23-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/54636/23-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"01" лютого 2024 р. Печерський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді Новака Р.В.,

при секретарі судових засідань Бурячок А.І.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Києві заяву позивача про залишення без розгляду позовної заяви ОСОБА_1 до акціонерного товариства «Оператор газорозподільчої системи «Черкасигаз», треті особи: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, товариство з обмеженою відповідальністю «Міжрегіональна торговельна компанія», товариство з обмеженою відповідальністю «Газорозподільні мережі України» про захист прав споживачів, визнання дій протиправними та про зобов`язання утриматись від вчинення дій,-

ВСТАНОВИВ:

позивач звернувся до Печерського районного суду м. Києва з позовом до акціонерного товариства «Оператор газорозподільчої системи «Черкасигаз» про захист прав споживачів, визнання дій протиправними та про зобов`язання утриматись від вчинення дій.

Ухвалою суду від 29.11.2023 у справі за вказаним позовом відкрито провадження та призначено розгляд по суті за правилами позовного (спрощеного) провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 29.11.2023 у вказаній справі було задоволено заяву представника позивача про забезпечення позову та застосовано заходи забезпечення позову.

16.01.2024 представник позивача - адвокат Кузовкін Е.В. подав заяву про залишення позову без розгляду.

В судове засідання особи, які беруть участь у розгляді справи не з`явились. Про день, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

За таких обставин суд визнав за можливе розглядати справу у їх відсутність.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов наступних висновків.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Враховуючи, що письмова заява позивача про залишення позову без розгляду, не суперечить закону, а також є його правом, передбаченим п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд вважає за необхідне подану заяву задовольнити.

Відповідно до ч. 1 ст. 158 ЦПК України, суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Згідно ч. 9 ст. 158 ЦПК України, у випадку залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі або у випадку ухвалення рішення щодо повної відмови у задоволенні позову суд у відповідному судовому рішенні зазначає про скасування заходів забезпечення позову.

Відповідно до п. 10 постанови Верховного Суду України від 22.12.2006 № 9 «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову» із змінами, внесеними згідно з Постановою Верховного Суду № 2 від 12.06.2009, заходи забезпечення позову мають тимчасовий характер і діють до виконання рішення суду, яким закінчується розгляд справи по суті.

Зважаючи на вказані норми, суд вправі скасовувати вжиті заходи забезпечення позову, у разі коли потреба в забезпеченні позову з тих чи інших причин відпала або змінились обставини, що зумовили його застосування.

З огляду на ту обставину, що представником позивача подано заяву про залишення позову без розгляду, яка задоволена судом, суд, на виконання приписів ч. 9 ст. 158 ЦПК України, вважає за необхідне скасувати вжиті заходи забезпечення та скасувати арешт.

На підставі викладеного та керуючись ст.. 158, п. 1 ч. 2 ст. 200, п. 5 ч. 1 ст. 257, 354, 355 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до акціонерного товариства «Оператор газорозподільчої системи «Черкасигаз», треті особи: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, товариство з обмеженою відповідальністю «Міжрегіональна торговельна компанія», товариство з обмеженою відповідальністю «Газорозподільні мережі України» про захист прав споживачів, визнання дій протиправними та про зобов`язання утриматись від вчинення дій - залишити без розгляду.

Скасувати заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 29.11.2023 у справі № 757/54636/23-ц.

Роз`яснити позивачу, що після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, він має право звернутися до суду повторно.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Суддя: Р.В. Новак

Дата ухвалення рішення01.02.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117625223
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання утриматись від вчинення дій

Судовий реєстр по справі —757/54636/23-ц

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Таргоній Дар'я Олександрівна

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Таргоній Дар'я Олександрівна

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні