Ухвала
від 05.03.2024 по справі 757/54636/23-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/54636/23-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 березня 2024 року Печерський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді - Новака Р.В.,

при секретарі судових засідань - Бурячок А.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Києві клопотання представника Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг - Смикалова В. про скасування заходів забезпечення позову по справі №757/54636/23-ц за позовом ОСОБА_1 до акціонерного товариства «Оператор газорозподільчої системи «Черкасигаз», треті особи: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, товариство з обмеженою відповідальністю «Міжрегіональна торговельна компанія», товариство з обмеженою відповідальністю «Газорозподільні мережі України» про захист прав споживачів, визнання дій протиправними та про зобов`язання утриматись від вчинення дій,-

ВСТАНОВИВ:

в провадженні Печерського районного суду м. Києва перебувала цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до акціонерного товариства «Оператор газорозподільчої системи «Черкасигаз» про захист прав споживачів, визнання дій протиправними та про зобов`язання утриматись від вчинення дій.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 29.11.2023 у вказаній справі було задоволено заяву представника позивача про забезпечення позову та застосовано заходи забезпечення позову.

Ухвалою суду від 29.11.2023 у справі за вказаним позовом відкрито провадження та призначено розгляд по суті за правилами позовного (спрощеного) провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 01.02.2024 залишено без розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до акціонерного товариства «Оператор газорозподільчої системи «Черкасигаз», треті особи: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, товариство з обмеженою відповідальністю «Міжрегіональна торговельна компанія», товариство з обмеженою відповідальністю «Газорозподільні мережі України» про захист прав споживачів, визнання дій протиправними та про зобов`язання утриматись від вчинення дій за заявою представника позивача.

Сторони в судове засідання не з`явилися, будучи повідомленими належним чином про час, дату і місце судового засідання.

Суд визнав можливим розглянути клопотання про скасування заходів забезпечення позову без участі учасників справи, оскільки їх неявка не перешкоджає її розгляду.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксація судового засідання з допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши матеріали цивільної справи, суд дійшов до такого висновку.

Відповідно до ч. 1-4 ст.158 ЦПК України, суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи. Клопотання про скасування заходів забезпечення позову розглядається в судовому засіданні не пізніше п`яти днів з дня надходження його до суду. За результатами розгляду клопотання про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, постановляється ухвала.

Згідно ч. 9 ст. 158 ЦПК України, у випадку залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі або у випадку ухвалення рішення щодо повної відмови у задоволенні позову суд у відповідному судовому рішенні зазначає про скасування заходів забезпечення позову.

З матеріалів справи вбачається, що судом, при вирішенні питання про залишення позову без розгляду, на підставі ч. 9 ст. 158 ЦПК України, було скасовано заходи забезпечення позову вжиті ухвалою від 29.11.2023.

Враховуючи, що питання скасування заходів забезпечення позову судом вирішено, підстави для задоволення вказаного клопотання про скасування заходів забезпечення позову - відсутні.

На підставі викладеного та керуючись ч. 1-4, 9 ст. 158 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Відмовити в задоволенні клопотання представника Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг - Смикалова В. про скасування заходів забезпечення позову по справі №757/54636/23-ц за позовом ОСОБА_1 до акціонерного товариства «Оператор газорозподільчої системи «Черкасигаз», треті особи: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, товариство з обмеженою відповідальністю «Міжрегіональна торговельна компанія», товариство з обмеженою відповідальністю «Газорозподільні мережі України» про захист прав споживачів, визнання дій протиправними та про зобов`язання утриматись від вчинення дій.

Ухвала суду може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження , якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Р.В. Новак

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117625224
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання утриматись від вчинення дій

Судовий реєстр по справі —757/54636/23-ц

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Таргоній Дар'я Олександрівна

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Таргоній Дар'я Олександрівна

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні