Рішення
від 24.04.2009 по справі 2-31/2009
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №2- 31/2009

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 квітня 2009 року м. Галич

Галицький районний суд І вано - Франківської області в складі:

головуючого судді Клюб и В.В.

секретаря Залес ької С.І.

з участю: відповідача ОСОБА_2

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в місті Галичі справу за поз овом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, -

встановив:

Сторони зареєстрували шл юб 16 січня 1986 року у виконавчом у комітеті Бурштинської місь кої ради Галицького району, п ро що зроблено актовий запис за №2. В шлюбі у сторін малоліт ніх та неповнолітніх дітей н емає.

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом і просив розірвати ш люб із ОСОБА_3, посилаючис ь на ті обставини, що сімейне ж иття з відповідачем не склал ося, через що він змушений був виїхати за кордон. З часу виїз ду за межі України, сім'я повні стю розпалася і відновити сі мейні відносини можливості н емає. Шлюб носить формальний характер.

В ході розгляду справи пози вачем уточнено зміст позовни х вимог щодо відповідача по с праві, прізвище якої згідно а ктового запису - ОСОБА_2.

Згідно поданої заяви, позив ач підтримує позовні вимоги.

В судовому засіданні відпо відач позову не визнала і поя снила, що в даний час спільно н е проживають з відповідачем в зв'язку із перебуванням йог о за кордоном. Проте шлюб можл иво зберегти, а тому розриват и шлюб не доцільно. Просить в з адоволенні позовних вимог ві дмовити.

Заслухавши в судовому засі данні доводи відповідача, пе ревіривши матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає до задоволення.

Судом встановлено, що сімей не життя у сторін не склалося . У сторін відсутнє взаємороз уміння, що призвело до фактич ного розпаду сім'ї і шлюб носи ть формальний характер.

Вказані обставини зазначи в позивач.

Ухвалою суду від 24 жовтня 2008 р оку сторонам надавався чотир ьохмісячний строк для примир ення, проте протягом вказано го строку примирення не відб улося.

За таких обставин суд прийш ов до висновку, що подальше сп ільне життя подружжя та збер еження шлюбу є неможливим і б уде суперечити інтересам сто рін. В зв'язку з цим суд вважає , що шлюб слід розірвати.

Витрати по реєстрації розі рвання шлюбу в органах реєст рації актів цивільного стану слід покласти на позивача

На підставі вищевикладено го, ст. ст. 110, 112 Сімейного кодекс у України, керуючись ст. ст. 209, 213 , 214, 215, 223 ЦПК України, суд, -

вирішив:

Позов задовольнити.

Шлюб, зареєстрований 16 січн я 1986 року у виконавчому коміте ті Бурштинської міської ради Галицького району (актовий з апис №2) між ОСОБА_1, ІНФОР МАЦІЯ_1 та ОСОБА_2, ІНФО РМАЦІЯ_2 розірвати.

Стягнути при реєстрації ро зірвання шлюбу в органах реє страції актів цивільного ста ну із ОСОБА_1 державне мит о в розмірі неоподатковувано го мінімуму доходів громадян , звільнивши від цього ОСОБ А_2.

Рішення суду набирає закон ної сили після закінчення ст року для подання заяви про ап еляційне оскарження, якщо за яву про апеляційне оскарженн я не було подано.

У разі подання заяви про апе ляційне оскарження, але апел яційна скарга не була подана у строк, рішення суду набуває законної сили після закінче ння цього строку.

Заяву про апеляційне оскар ження рішення суду може бути подано протягом десяти днів з дня проголошення рішення. А пеляційна скарга на рішення суду подається протягом двад цяти днів після подання заяв и про апеляційне оскарження.

Заява про апеляційне оскар ження рішення суду та апеляц ійна скарга подаються до Апе ляційного суду Івано - Фра нківської області через Гали цький районний суд.

СудГалицький районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення24.04.2009
Оприлюднено25.02.2011
Номер документу11844131
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-31/2009

Рішення від 17.04.2009

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н.О.

Рішення від 17.09.2009

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Пономаренко В.В.

Рішення від 02.03.2009

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Гребик Л.В.

Ухвала від 27.04.2009

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Бобуйок А.Д.

Рішення від 24.04.2009

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Клюба В.В.

Рішення від 02.04.2009

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Потеряйко С.А.

Рішення від 19.01.2009

Цивільне

Сніжнянський міський суд Донецької області

Радченко В.Є.

Ухвала від 11.03.2009

Цивільне

Березанський міський суд Київської області

Голік Г.К.

Рішення від 10.02.2009

Цивільне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Березюк О.Г.

Рішення від 15.01.2009

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Літвінова Л.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні