Ухвала
від 23.04.2024 по справі 613/387/24
БОГОДУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №613/387/24 Провадження № 2/613/334/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 квітня 2024 року м.Богодухів

Богодухівський районний суд Харківської областіускладі головуючогосуддіХарченка С.М., за участюсекретаря Мізяк М.О., розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м.Богодухів заяву представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Багмат П.Д. про проведення судових засідань у режимі відеоконференції у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа: Служба у справах дітей Богодухівської міської ради Харківської області про позбавлення батьківських прав,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Богодухівського районного суду Харківської області знаходиться вказана вище цивільна справа.

До суду надійшла заява представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Багмат П.Д. про проведення судових засідань у режимі відеоконференції, за змістом якої з посиланням на введення воєнного стану по всій території України та складнощі з транспортним сполученням, представник відповідача просить з метою забезпечення оперативності судового провадження постановити ухвалу про проведення судових засідань по справі №613/387/24 в режимі відеоконференції; доручити Дзержинському районному суду міста Харкова здійснити заходи для організації проведення судових засідань в режимі відеоконференції за участі представника відповідача. Забезпечити проведення всіх судових засідань по справі №613/387/24 в режимі відеоконференції.

Сторони, представники відповідача та третьої особи в судове засідання не з`явилися, про день, час та місце розгляду справи були повідомлені.

Відповідно до ч.2ст.247 ЦПК України, за відсутності учасників справи фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вивчивши заяву, перевіривши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Відповідно до ч.1ст. 212 ЦПК Україниучасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

На підставі викладеного, оскільки процесуальне право на участь сторін у судовому засіданні в режимі відеоконференції передбачено законом, з метоюзабезпечення правапредставника відповідача,який знаходитьсяна значнійвідстані відБогодухівського районногосуду научасть всудовому засіданні,для забезпеченняоперативного розглядусправи,а такожз урахуваннямвведення воєнногостану вУкраїні, судвважає можливим забезпечити участь представника відповідача у судових засіданнях в режимі відеоконференції, враховуючи наявність технічної можливості здійснювати розгляд справи в режимі відеоконференції та доручити Дзержинському районному суду м.Харкова забезпечити проведення судових засідань в режимі відеоконференції у визначені дні та час, з відкладенням підготовчого судового засідання на іншу дату та розглядом інших клопотань під час проведення підготовчого судового засідання по суті.

Також суд зазначає, що відповідно до ч.4ст.212 ЦПК Україниризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Керуючисьст. ст.198, 212, 223, 247 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника відповідача ОСОБА_1 адвокатаБагмат П.Д.про проведеннясудових засіданьу режимівідеоконференції -задовольнити.

Проводити врежимі відеоконференціїсудові засідання з розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа: Служба у справах дітей Богодухівської міської ради Харківської області про позбавлення батьківських прав, між Богодухівським районним судом Харківської області та Дзержинським районним судом м.Харкова.

Підготовче судове засідання відкласти на 9 травня 2024 року на 09 год. 30 хв., в судове засідання викликати сторони, представників відповідача та третьої особи.

Доручити Дзержинському районному суду м.Харкова забезпечити проведення судових засідань в режимі відеоконференції за участю представника відповідача адвоката Багмат Петра Дмитровича.

Копію ухвали про участь осіб в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити до Дзержинського районного суду м.Харкова - для організації її виконання та представнику відповідача адвокату Багмат Петру Дмитровичу - для відома.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудБогодухівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення23.04.2024
Оприлюднено24.04.2024
Номер документу118543262
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —613/387/24

Ухвала від 06.06.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Харченко С. М.

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Харченко С. М.

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Харченко С. М.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Харченко С. М.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Харченко С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні