Ухвала
від 26.04.2024 по справі 465/7764/23
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

465/7764/23

2/465/1362/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26.04.2024 року м. Львів

Франківський районний суд м. Львова в складі:

головуючої - судді Марків Ю.С.,

з участю секретаря судового засідання Мучинської Ю.О.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача ОСОБА_2 ,

при розгляді у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Львові цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Державного навчального закладу "Ставропігійське ВПУ м.Львова" про зобов`язання до вчинення дій, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та стягнення моральної шкоди,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Франківського районного суду м.Львова перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Державного навчального закладу "Ставропігійське ВПУ м.Львова" про зобов`язання до вчинення дій, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та стягнення моральної шкоди.

Як вбачається з позовної заяви ОСОБА_1 такий серед іншого просив зобов`язати адміністрацію Державного навчального закладу "Ставропігійське ВПУ м.Львова" поновити його на роботі згідно займаних до звільнення посад.

В судовому засіданні 28.03.2024 позивач відмовився від позовної вимоги про зобов`язання відповідача поновити його на роботі згідно займаних посад.

Представник відповідача не заперечила щодо закриття провадження у справі в частині позовних вимог позивача про поновлення його на роботі.

Суд, дослідивши заявлене позивачем клопотання та наявні матеріали справи, вважає, що клопотання про відмову від позову підлягає задоволенню, виходячи з наступних підстав.

Згідно з ч.3 ст.13 ЦПК України учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Відповідно до п.1 ч.2 ст.49 ЦПК України, позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно до ч.1 ст.206 ЦПК України позивач може відмовитися від позову. У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Згідно п.4 ч.1 ст.255 ЦПК України провадження по справі підлягає закриттю, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

За змістом ч.2 ст.256 ЦПК України у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Враховуючи викладене, суд вважає, що підстав для неприйняття відмови сторони позивача від позову немає, така відмова є добровільною, не суперечить вимогам чинного законодавства та не порушує прав сторін, тому у відповідності до п.4 ч.1 ст.255 ЦПК України провадження у справі в частині позовних вимог ОСОБА_1 до Державного навчальногозакладу "СтавропігійськеВПУ м.Львова"про поновленняна роботі необхідно закрити у зв`язку з відмовою позивача від позову в цій частині.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.3 ,4, 13, 49, 206, 222, 255, 260, 353 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти відмову позивача ОСОБА_1 від позовної вимоги до Державного навчального закладу "Ставропігійське ВПУ м.Львова" про поновлення на роботі.

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 доДержавного навчальногозакладу "СтавропігійськеВПУ м.Львова"про поновленняна роботі закрити.

Роз`яснити сторонам, що у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Львівського апеляційного суду.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручене у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Повний текст ухвали виготовлено 01.05.2024.

Суддя Марків Ю.С.

Дата ухвалення рішення26.04.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118784160
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —465/7764/23

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Рішення від 26.04.2024

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Рішення від 26.04.2024

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні