Ухвала
від 02.05.2024 по справі 761/499/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/499/23

Провадження № 2-др/761/203/24

У Х В А Л А

02 травня 2024 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді: Саадулаєва А.І.,

за участі секретаря: Лишняк А.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву відповідача про ухвалення додаткового рішення у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Київського державного хореографічного фахового коледжу, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо позову: ОСОБА_2 , про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,

встановив:

Рішенням Шевченківського районного суду м. Києва від 18.03.2024 року позовну заяву ОСОБА_1 до Київського державного хореографічного фахового коледжу, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо позову: ОСОБА_2 , про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу - залишено без задоволення.

Додатковим рішенням Шевченківського районного суду м. Києва від 16.04.2024 року стягнуто з ОСОБА_1 на користь Київського державного хореографічного фахового коледжу витрати на професійну правничу допомогу у розмірі 10000,00 грн. Стягнуто з ОСОБА_1 на користь держави судовий збір у розмірі 823,14 грн.

30.04.2024 року на адресу суду надійшла заява представника відповідача, про ухвалення додаткового рішення суду, яким стягнути з ОСОБА_1 на користь позивача витрати на правничу допомогу відповідача у розмірі 15775,00 грн.

На підставі положень ст. 270 ЦПК України, учасники справи не викликались в судове засідання.

Суд, дослідивши матеріали справи та поданої заяви про ухвалення додаткового рішення дійшов наступного висновку.

Так, статтею 270 ЦПК України визначено, що суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо:

1) стосовно певної позовної вимоги, з приводу якої сторони подавали докази і давали пояснення, не ухвалено рішення;

2) суд, вирішивши питання про право, не зазначив точної грошової суми, присудженої до стягнення, або майно, яке підлягає передачі, або дії, що треба виконати;

3) судом не вирішено питання про судові витрати;

4) суд не допустив негайного виконання рішення у випадках, встановлених статтею 430 цього Кодексу.

Заяву про ухвалення додаткового рішення може бути подано до закінчення строку на виконання рішення.

Суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів із дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення.

У разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Додаткове рішення або ухвалу про відмову в прийнятті додаткового рішення може бути оскаржено.

Судом встановлено, що в додатковим рішенням Шевченківського районного суду м. Києва від 16.04.2024 року по справі №761/499/23 було вирішено питання про розподіл судових витрат в повному обсязі, та стягнуто з відповідача на користь позивача витрати на правничу допомогу, та на користь держави судовий збір.

Наведений перелік підстав, за яких може бути постановлене додаткове рішення, є вичерпним.

Таким чином, ЦПК України передбачено процесуальний інститут додаткового судового рішення, яким вирішуються окремі правові вимоги, котрі не вирішені основним рішенням, та за умови, якщо з приводу позовних вимог досліджувались докази (для постанов) або вирішені не всі клопотання (для ухвал). Крім того, додаткове судове рішення може прийматися, якщо судом при ухваленні основного судового рішення не визначено способу його виконання або не вирішено питання про судові витрати.

Додаткове судове рішення є засобом усунення недоліків основного рішення, яким вирішено спір по суті позовних вимог за результатами судового розгляду справи, а не прийняття додаткових судових рішень.

Враховуючи те, що рішенням суду вирішено усі позовні вимоги, додатковим рішенням вирішено питання судових витрат та визначено спосіб виконання судового рішення, у суду відсутні правові підстави для прийняття додаткового рішення у справі, а тому суд дійшов висновку, що у задоволенні заяви про ухвалення додаткового судового рішення слід відмовити.

Таким чином, дослідивши вказані матеріали, суд вважає, що підстав для ухвалення додаткового рішення немає, оскільки всі позовні вимоги позивача судом було розглянуто і рішення по них прийнято, а тому в ухваленні додаткового рішення позивачу слід відмовити.

Керуючись ст. 270 ЦПК України, суд

ухвалив:

Відмовити у прийнятті додаткового рішення у справі № 761/499/23 за заявою відповідача про ухвалення додаткового рішення у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Київського державного хореографічного фахового коледжу, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо позову: ОСОБА_2 , про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Ухвалу може бути оскаржене до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку ст. 261 ЦПК України.

Суддя:

Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118820143
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —761/499/23

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Саадулаєв А. І.

Рішення від 16.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Саадулаєв А. І.

Рішення від 18.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Саадулаєв А. І.

Рішення від 18.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Саадулаєв А. І.

Ухвала від 22.02.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Саадулаєв А. І.

Ухвала від 12.01.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Саадулаєв А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні