Рішення
від 28.09.2010 по справі 2-1645
КАНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа  № 2-1645/2010 р.  

У Х В А Л А  

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ  

28 вересня 2010 року                       Канівський міськрайонний суд Черкаської області  

в складі: головуючого -  судді Русакова Г.С.  при секретарі Назаренко О.В.  

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до УПФУ в м. Каневі про стягнення заборгованості,  

В С Т А Н О В И В:  

Позивач звернувся в суд з позовом до Управління пенсійного фонду України в м. Каневі про стягнення потерпілому від наслідків аварії на ЧАЕС недоплаченої пенсії, посилаючись на те, що  згідно з ч.3 ст.51 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» він має право на додаткову пенсію за шкоду, заподіяну здоров’ю у розмірі 15% мінімальної пенсії за віком, при цьому розмір її визначається на момент виплати. Просить суд визнати неправомірними дії Управління Пенсійного фонду України в м. Каневі щодо відмови в нарахуванні та виплаті доплати щомісячної додаткової пенсії відповідно до ст.51 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та зобов’язати відповідача провести нарахування та виплату вказаних доплат з урахуванням раніше виплачених сум за вказаний період.  

Згідно з положенням ч.1ст.15 ЦПК України, суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи про захист порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, що виникають із цивільних, житлових, земельних, сімейних, трудових відносин, а також з інших правовідносин, крім випадків, коли розгляд таких справ проводиться за правилами іншого судочинства.  

Згідно п.3 ч.1 ст.17 КАС України до компетенції адміністративних судів відносяться спори фізичних чи юридичних осіб із суб’єктом владних повноважень щодо оскарження його рішень (нормативно-правових актів індивідуальної дії), дій чи бездіяльності.  

Згідно п.4ч.1ст.18 КАС України місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні усі адміністративні справи щодо спорів фізичних осіб з суб’єктами владних повноважень з приводу обчислення, призначення, перерахунку, здійснення надання, одержання пенсійних виплат, соціальних виплат непрацездатним громадянам, виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, виплат та пільг дітям війни, інших соціальних виплат, доплат, соціальних послуг, допомоги, захисту, пільг.  

Рішенням Конституційного Суду України щодо відповідності конституції України положень Закону України  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо підвідомчості справ, пов’язаних із соціальними виплатами» від 09.09.2010 року № 19-рп!2010 визнано такими, що не відповідають Конституції України, положення Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо підвідомчості справ, пов’язаних із соціальними виплатами» від 13.02.2010 року №16-91.            

Таким чином, вислухавши пояснення сторін, які не заперечують проти закриття справи, суд вважає, що даний позов не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, а відноситься до юрисдикції адміністративного суду.  

Відповідно до п.1 ч. 1 ст. 205 ЦПК України суд ухвалою закриває провадження у справі, якщо справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.  

Керуючись   п. 1  ч. 1  ст. 205ЦПК України, суд  

  У Х В А Л И В :  

Провадження  у справі за позовом ОСОБА_1 до УПФУ в м. Каневі про стягнення заборгованості     - закрити.  

Роз’яснити позивачеві, що розгляд таких справ відноситься до юрисдикції адміністративного суду.  

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду Черкаської  області через суд першої інстанції протягом п’яти днів з дня її проголошення.  

  Суддя                                                                                                          Г.С.Русаков  

Дата ухвалення рішення28.09.2010
Оприлюднено27.01.2011
Номер документу11887999
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1645

Рішення від 04.11.2010

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Петрашек Леонід Іванович

Ухвала від 16.12.2010

Цивільне

Сарненський районний суд Рівненської області

Болотвіна Лілія Олександрівна

Рішення від 07.10.2010

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Якименко Людмила Михайлівна

Рішення від 11.11.2010

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Шум Лариса Миколаївна

Ухвала від 20.10.2010

Цивільне

Дебальцевський міський суд Донецької області

Кардашенко Олексій Анатолійович

Рішення від 26.10.2010

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Русіна Алла Анатоліївна

Рішення від 17.09.2010

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч Антоніна Миколаївна

Рішення від 28.09.2010

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Русаков Григорій Степанович

Рішення від 14.05.2010

Цивільне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Сагайдак Інна Миколаївна

Ухвала від 10.08.2010

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Стоцька Лариса Анатоліївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні