Ухвала
від 07.05.2024 по справі 922/4584/23
СХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

СХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження та призначення справи до розгляду

07 травня 2024 року м. Харків Справа № 922/4584/23

Східний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючий суддя Медуниця О.Є., суддя Істоміна О.А., суддя Радіонова О.О.,

розглянувши матеріали апеляційної скарги позивача (вх.976Х/3) на рішення Господарського суду Харківської області від 14.03.2024 (суддя Жигалкін І.П., повний текст складено 26.03.2024) у справі №922/4584/23

за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Німецький проект", м.Харків,

до відповідачів:

1. Товариства з обмеженою відповідальністю "Формула Комфорта-4", м.Харків;

2. Фізичної особи ОСОБА_1 , м.Харків;

3. Фізичної особи ОСОБА_2 , м.Харків;

4. Фізичної особи ОСОБА_3 , м.Харків;

5. Товариства з обмеженою відповідальністю «ДОЙЧЕ ШТІЛЬ», м.Київ;

треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача:

1. Харківська міська територіальна громада в особі Харківської міської ради, м.Харків;

2. Харківська обласна військова адміністрація, м.Харків;

3. Державна інспекція архітектури та містобудування України, м.Київ;

4. Державна податкова служба України, м.Київ;

5. Акціонерне товариство «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО», м.Харків;

6. Приватне акціонерне товариство "ХАРКІВЕНЕРГОЗБУТ", м.Харків;

7. Акціонерне товариство «ОПЕРАТОР ГАЗОРОЗПОДІЛЬНОЇ СИСТЕМИ «ХАРКІВГАЗ», м.Харків;

8. Акціонерне товариство «ХАРКІВМІСЬКГАЗ», м.Харків;

9. Державний архів Харківської області, м.Харків;

про витребування документів

ВСТАНОВИВ:

Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Німецький проект" звернулося до Господарського суду Харківської області з позовною заявою про зобов`язання Товариства з обмеженою відповідальністю "Формула Комфорта-4" передати позивачу щодо будинку №93 по вул.Клочківська у м.Харків технічну документацію (технічний паспорт на багатоквартирний будинок, паспорт об`єкта, складений за результатами обстеження прийнятих в експлуатацію об`єктів будівництва, енергетичний сертифікат і звіт про обстеження інженерних систем, проектну документацію зі схемами влаштування внутрішньобудинкових систем, документ, що підтверджує прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів, технічну документацію обладнання котелень, технічну документацію на ліфти, план земельної ділянки, акти приймання-передавання технічної документації на багатоквартирний будинок, паспорти, гарантійні документи, акти випробування, повірки й опломбування та інші технічні документи на системи, мережі, встановлені прилади, устаткування та обладнання у багатоквартирному будинку), а також інші документи, що велася Товариством з обмеженою відповідальністю «Формула Комфорта - 4» як управителем (актів технічних оглядів будинку; журналів аварійних заявок співвласників; протоколів вимірювань опору електромереж (за наявності); актів огляду, актів виконаних робіт).

Рішенням Господарського суду Харківської області від 14.03.2024 у справі №922/4584/23 у позові відмовлено повністю.

Не погодившись із означеним рішенням, Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Німецький проект" звернулося до Східного апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, згідно з якою просить скасувати судове рішення у справі №922/4584/23 та ухвалити нове рішення, яким задовольнити позовні вимоги. Зобов`язати відповідачів передати Об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку "Німецький проект" щодо будинку №93 по вул.Клочківська у м.Харків технічну документацію (технічний паспорт на багатоквартирний будинок, паспорт об`єкта, складений за результатами обстеження прийнятих в експлуатацію об`єктів будівництва, енергетичний сертифікат і звіт про обстеження інженерних систем, проектну документація зі схемами влаштування внутрішньобудинкових систем, документу, що підтверджує прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів, технічну документацію обладнання котелень, технічну документацію на ліфти, план земельної ділянки, акти приймання-передавання технічної документації на багатоквартирний будинок, паспорти, гарантійні документи, акти випробування, повірки й опломбування та інші технічні документи на системи, мережі, встановлені прилади, устаткування та обладнання у багатоквартирному будинку), а також інші документи, що велася Товариством з обмеженою відповідальністю «Формула Комфорта - 4» як управителем (актів технічних оглядів будинку; журналів аварійних заявок співвласників; протоколів вимірювань опору електромереж (за наявності); актів огляду, актів виконаних робіт).

Відповідно до витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 15.04.2024 для розгляду апеляційної скарги сформовано колегію суддів у складі: головуючий суддя Медуниця О.Є., суддя Попков Д.О., суддя Стойка О.В.

Ухвалою Східного апеляційного господарського суду від 22.04.2024 витребувано у Господарського суду Харківської області матеріали справи №922/4584/23. Відкладено розгляд питання щодо можливості відкриття провадження за означеною апеляційною скаргою до надходження матеріалів справи.

Матеріали справи надійшли на адресу суду.

У зв`язку із перебуванням у відпустках суддів-членів колегії Попкова Д.О. та Стойки О.В., на підставі розпорядження керівника апарату суду від 07.05.2024, відповідно до витягу з протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями для розгляду апеляційної скарги сформовано колегію суддів у складі: головуючий суддя Медуниця О.Є., суддя Істоміна О.А., суддя Радіонова О.О.

Перевіривши матеріали апеляційної скарги, судова колегія дійшла висновку, що апеляційна скарга відповідає вимогам ст.258 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України), підстав для залишення апеляційної скарги без руху, повернення апеляційної скарги без розгляду чи для відмови у відкритті апеляційного провадження не встановлено.

Заперечень проти відкриття апеляційного провадження в порядку ч.2 ст.262 ГПК України на час постановлення ухвали до суду не надійшло.

Відповідно до вимог ст.262 ГПК України колегія суддів визначилась про можливість відкриття апеляційного провадження у справі.

При цьому, з огляду необхідність розгляду апеляційної скарги впродовж розумних строків у контексті встановлених п.1 ст.6 ратифікованої Україною Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод 1950р. гарантій, з метою належного повідомлення учасників справи, Східний апеляційний господарський суд вважає за можливе призначити апеляційну скаргу позивача на рішення Господарського суду Харківської області від 14.03.2024 у справі №922/4584/23 до розгляду з повідомленням учасників справи.

Керуючись ст.ст.234, 235, 256, 258, 262, 268 Господарського процесуального кодексу України, Східний апеляційний господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою позивача на рішення Господарського суду Харківської області від 14.03.2024 у справі №922/4584/23.

2. Встановити строк по 28.05.2024 для подання:

- відзиву на апеляційну скаргу, який повинен відповідати вимогам ч.2 ст.263 Господарського процесуального кодексу України, а також доказів надсилання (надання) копії відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи;

- заяв та/або клопотань (за наявності), що пов`язані з розглядом апеляційної скарги, із доказами надіслання їх копій іншим учасникам справи.

3. Призначити розгляд апеляційної позивача на рішення Господарського суду Харківської області від 14.03.2024 у справі №922/4584/23 на "05" червня 2024 р. об 11:30год. у приміщенні Східного апеляційного господарського суду за адресою: 61058, місто Харків, пр.Незалежності, 13, 1-й поверх, у залі засідань №131.

4. Повідомити учасників справи про дату, час та місце розгляду справи.

5. Роз`яснити учасникам справи, що в умовах дії режиму воєнного стану, з міркувань безпеки та враховуючи приписи ст.3 Конституції України, розгляд апеляційної скарги може бути перенесений на іншу дату.

6. Запропонувати учасникам справи заздалегідь визначитися із бажанням та можливістю взяти участь у судовому засіданні, про що письмово повідомити Східний апеляційний господарський суд.

7. Явку представників учасників справи визнати необов`язковою. Довести до відома учасників справи, що нез`явлення у судове засідання апеляційної інстанції їх представників не тягне за собою відкладення розгляду справи на іншу дату, а також не перешкоджає розгляду справи по суті.

8. Запропонувати учасникам справи для прискорення документообігу в межах цієї справи, надсилати документи з використанням програми "Електронний суд".

9. Звернути увагу Товариства з обмеженою відповідальністю «ДОЙЧЕ ШТІЛЬ» на обов`язок зареєструвати свій електронний кабінет та на можливість ознайомлення з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

10. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя О.Є. Медуниця

Суддя О.А. Істоміна

Суддя О.О. Радіонова

Дата ухвалення рішення07.05.2024
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу118890012
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, щодо недоговірних зобов’язань спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —922/4584/23

Ухвала від 07.05.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Медуниця Ольга Євгеніївна

Ухвала від 07.05.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Медуниця Ольга Євгеніївна

Ухвала від 29.04.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Медуниця Ольга Євгеніївна

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Медуниця Ольга Євгеніївна

Рішення від 28.03.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Жигалкін І.П.

Рішення від 14.03.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Жигалкін І.П.

Ухвала від 20.03.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Жигалкін І.П.

Ухвала від 29.02.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Жигалкін І.П.

Ухвала від 26.02.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Жигалкін І.П.

Ухвала від 06.02.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Жигалкін І.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні