Постанова
від 29.07.2008 по справі 13/213
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА



  

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  міста КИЄВА

01025,  м. Київ,  вул. Десятинна,  4/6, тел. 278-43-43

Вн. № < Внутрішній Номер справи >

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

м. Київ

 29 липня 2008 року           < Час проголошення >           № 13/213

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді  Степанюка А.Г. при секретарі судового засідання  Федоровій О.В.  вирішив адміністративну справу

за позовом

 Заступник прокурора Оболонського району м.Києва

до

 Товариство з обмеженою відповідальністю "Кепітал Есетл Менеджмент"

про

 стягнення  з ТОВ" Кепітал Есетл Менеджмент" 2956,80 грн.

ВСТАНОВИВ:

Заступник прокурора Оболонського району м.Києва звернувся до суду з позовом в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі м.Києва про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «Кепітал Есетл Менеджмент» заборгованості у сумі 2956,80 грн..

Свої позовні вимоги обгрунтовує тим, що відповідач має перед Управлінням Пенсійного фонду України в Оболонському районі м.Києва заборгованість. Відповідач є платником збору на обов’язкове державне пенсійне страхування та зареєстрований, як платник збору в Управлінні. 05.05.2008 року Управління направило відповідачу вимогу про сплату недоїмки по страхових внесках в розмірі 2956,80 грн.. Відповідач не оскаржив таку в адміністративному та судовому порядку, однак коштів не оплатив. А тому просить стягнути з відповідача заборгованість по сплаті коштів на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування в розмір2956,80 грн..

Відповідач своїми процесуальними правами не скористався –відзиву на позовну заяву не надав, явку своїх представників у судове засідання не забезпечив.

Розглядом матеріалів справи встановлено наступне.

Відповідач є платником збору на обов’язкове державне пенсійне страхування та зареєстрований як платник вказаного збору в Управлінні.

Управлінням Пенсійного Фонду України в Оболонському районі м.Києва 05.05.2008 року виставлено вимогу ТОВ «Кепітал Есетл Менеджмент»про стягнення страхових внесків на суму 2956,80 грн., яку отримав відповідач 12.05.2008 року, що підтверджується розпискою про отримання.

Відповідно до п.1 ст. 14 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»від 09.07.2003 року з наступними змінами і доповненнями страхувальниками є роботодавці: фізичні особи —суб’єкти підприємницької діяльності та інші особи (включаючи юридичних та фізичних осіб —суб’єктів підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок, фіксований сільськогосподарський податок, придбали спеціальний торговий патент), які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, або за договорами цивільно-правового характеру,—для осіб, зазначених у пунктах 1, 10, 15 статті 11 цього Закону.

Приписом п.6 ст. 20 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»від 09.07.2003 року, страхувальники зобов’язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду. Базовим звітним періодом є: для страхувальників, зазначених у пунктах 1, 2, 4 статті 14 цього Закону, —календарний місяць. Перерахування страхових внесків здійснюється страхувальниками одночасно з одержанням (перерахуванням) коштів на оплату праці (виплати доходу), у тому числі в безготівковій чи натуральній формі або з виручки від реалізації товарів (послуг). При цьому фактичним одержанням (перерахуванням) коштів на оплату праці (виплати доходу) вважається одержання відповідних сум готівкою, зарахування на банківський рахунок одержувача, перерахування за дорученням одержувача на будь-які цілі, одержання товарів (послуг) або будь-яких інших матеріальних цінностей в рахунок зазначених виплат (доходу), фактичне здійснення із цих виплат (доходу) відрахувань, передбачених законодавством або за виконавчими документами, чи будь-яких інших відрахувань.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2007 року № 1261 «Про затвердження Положення про Пенсійний фонд України», основними завданнями Пенсійного фонду України, який здійснює свої повноваження безпосередньо та через утворені в установленому порядку головні управління Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі, управління в районах, містах і районах у містах є: забезпечення збирання та акумулювання внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, ведення їх обліку.

Відповідно до ст. 106 згаданого вище Закону, у разі виявлення своєчасно не сплачених сум страхових внесків страхувальники зобов’язані самостійно обчислити ці внески і сплатити їх з нарахуванням пені в порядку і розмірах, визначених цією статтею.

Територіальні органи Пенсійного фонду за формою і у строки, визначені правлінням Пенсійного фонду, надсилають страхувальникам, які мають недоїмку, вимогу про її сплату. Протягом десяти робочих днів із дня одержання вимоги про сплату недоїмки страхувальник зобов’язаний сплатити суми недоїмки та суми фінансових санкцій. Страхувальник у разі незгоди з розрахунком суми недоїмки, зазначеної у вимозі про сплату недоїмки, узгоджує її з органами Пенсійного фонду в порядку, встановленому правлінням Пенсійного фонду, а в разі неузгодження вимоги із органами Пенсійного фонду має право на оскарження вимоги в судовому порядку. Орган Пенсійного фонду також має право звернутися до суду чи господарського суду з позовом про стягнення недоїмки.

Як вбачається, Управління ПФ України у Святошинському районі м.Києва виставило 05.05.2008 року вимогу відповідачу про стягнення недоїмки по страхових внесках в розмірі 2956,80 грн., яку було направлено та отримано ТОВ «Кепітал Есетл Менеджент».

У матеріалах справи відсутні відомості про оскарження даної вимоги відповідачем, а тому сума недоїмки є узгодженою.

З урахуванням наведеного суд приходить до висновку про обґрунтованість позовних вимог щодо стягнення з відповідача заборгованості по сплаті недоїмки із страхових внесків у розмірі 2956,80 грн..

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу.

Доказів, які б спростовували доводи позивача, відповідач суду не надав.

Оскільки спір вирішено на користь суб'єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважень, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

Керуючись ст.ст. 71, 94, 158-163 КАС України, адміністративний суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позов заступника прокурора Оболонського району м.Києва в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі м.Києва задовольнити повністю.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Кепітал Есетл Менеджмент»(04205 м.Київ, Оболонський проспект, 23-А, код ЄДРПОУ 35488767) заборгованість на користь Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі м.Києва (р/р 256083012611 в Головному управлінні Ощадбанку по м.Києву та Київській області) в розмірі 2956,80 грн. (дві тисячі дев’ятсот п’ятдесять шість гривень 80 копійок).

Згідно ст.ст. 185-186 КАС України сторони та інші особи, які беруть участь у справі мають право оскаржити в апеляційному порядку Постанову повністю або частково. Заява про апеляційне оскарження подається протягом 10 днів з дня проголошення, апеляційна скарга подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Подаються до  апеляційного суду через суд першої інстанції.

Згідно ст. 254 КАС України Постанова, якщо інше не встановлено КАС України, набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова  суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                                                                 А. Степанюк

Повний текст постанови виготовлений 31.07.2008 року.

Дата ухвалення рішення29.07.2008
Оприлюднено03.11.2010
Номер документу11965685
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —13/213

Ухвала від 02.06.2020

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 20.05.2020

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 03.07.2015

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Кульбако М.М.

Ухвала від 30.06.2015

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Кульбако М.М.

Ухвала від 24.06.2015

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Кульбако М.М.

Ухвала від 26.04.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Стратієнко Л. В.

Постанова від 15.02.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Колядко Т.М.

Ухвала від 01.02.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Колядко Т.М.

Ухвала від 12.01.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Колядко Т.М.

Рішення від 07.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Макарова Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні