Рішення
від 01.10.2010 по справі 2о-59
БАРИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Спр ава № 2о-59

2 010 рік

З А О Ч Н Е Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

29 вересня 2010 року Баришівський районний суд К иївської області в складі го ловуючого судді К оваленко К.В.

при секретарі Старенькій С.М.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в смт. Бари шівка справу за заявою О СОБА_1 заінтересована о соба Хоцьківська сільс ька рада Переяслав-Хмельниць кого району Київської облас ті про встановлення фа кту родинних відносин ,-

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернувся в суд з заявою вказуючи, що вона ОСОБА_1 , є п лемінницею ОСОБА_2 яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Інших спадкоємців післ я смерті ОСОБА_2 не має.

В даний час заявник не м оже належним чином оформити свої спадкові права, тому вст ановлення факту родинних від носин йому необхідне для отр имання спадщини.

В судовому засіданні за явник підтримала свою вимогу , та просить суд встановити, щ о вона вона ОСОБА_1 , є племінницею ОСОБА_2 яка померл а ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Представник зацікавлен ої особи Хоцьківської с ільської ради Переяслав-Хмел ьницького району Київської області в судове засід ання не з' явився, про час та м ісце розгляду справи його на лежним чином повідомлено.

Відповідно до ч.4 ст.130 ЦПК України, при визнанні позову ухвалюється судове рішення в порядку встановленому стат тями 174 і 175 ЦПК України.

Згідно з ч.4 ст.174 ЦПК України у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для ц ього законних підстав, ухвал ює рішення про задоволення п озову.

Оскільки у виниклих пра вовідносинах між даними стор онами визнання позову заінте ресованою особою не суперечи ть закону та не порушує права , свободи чи інтереси інших ос іб, а також враховуючи позиці ю сторін, суд вирішив продовж ити слухання справи по суті т а вважає за можливе, відповід но до ч.4 ст.130 ЦПК України, ухвал ити судове рішення в поперед ньому судовому засіданні.

З наявних матеріалів справ и, представлених доказів, поя снень представників вбачаєт ься, що ІНФОРМАЦІЯ_1 п омерла ОСОБА_2 .

Відповідно до ч.1,6 ст.256 ЦПК Укр аїни суд розглядає справи пр о встановлення факту родинни х відносин між фізичними осо бами, належності правовстано влюючих документів особі, пр ізвище, ім' я, по батькові, міс це і час народження якої, що за значені в документі не збіга ються з ім' я, по батькові, міс це і час народження цієї особ и, зазначеної у свідоцтві про народження або в паспорті.

Згідно п.2 Постанови П ленуму Верховного Суду Украї ни від 30.05.2008 року “Про судову пр актику у справах про спадкув ання” я кщо виникнення пр ава на спадкування залежить від доведення певних фактів, особа може звернутися в суд і з заявою про встановлення ци х фактів, яка, у разі відсутнос ті спору, розглядається за пр авилами окремого провадженн я. Зокрема, у такому порядку су ди повинні розглядати заяви про встановлення родинних ві дносин із спадкодавцем, прож ивання з ним однією сім' єю, п остійного проживання разом і з спадкодавцем на час відкри ття спадщини, прийняття спад щини, яка відкрилася до 1 січня 2004 року тощо. Якщо під час розг ляду справи у порядку окремо го провадження з' ясується, що має місце спір про право, су д на підставі частини шостої статті 235 Цивільного процесуа льного кодексу України (далі - ЦПК) залишає заяву без розг ляду та роз' яснює заявников і, що він має право звернутися до суду з позовом на загальни х підставах.

Згідно довідки виданої Дер жавним архівом Київської обл асті №206,205-РАЦС від 27.03.2010 року в кн игах реєстрації актових запи сів про народження за 1923-1924 року відомостей про народження ОСОБА_3 не виявлено.

Свідок ОСОБА_4 пояснила суду, що проживає в с. Григорівка Баришівськог о району Київської області та знає заявницю з дитинства , так як вони двоюрідні сестри . З 2007 року ОСОБА_2, яка ї їй приходиться тіткою, п роживала в с. Григорівка у зая вниці, яка її доглядала.

Аналогічні покази суду дав свідок ОСОБА_5.

Крім показів свідків встан овлене судом підтверджуєтьс я матеріалами справи:

- копією свідоцтва про народження заявниці

- копією свідоцтва п ро смерть ОСОБА_2 т а ОСОБА_6

- довідками Державн ого архіву Київської області .

іншими матеріалами справ и.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.256 ЦПК України , п.2 Постанови Пленуму Верховн ого Суду України від 30.05.2008 року “Про судову практику у справ ах про спадкування” суд,

ВИРІШИВ:

Встановити, що ОСОБ А_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2, урод женка с. Хоцьки Переяслав-Хме льницького району Київської області, жителька АДРЕСА_1 є племінницею ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ _1. .

Апеляційна скар га на рішення суду подається протягом десяти днів з дня йо го проголошення. Особи, які бр али участь у справі, але не бул и присутні у судовому засіда нні під час проголошення суд ового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання к опії цього рішення.

Заочне рішення може бути п ереглянуте судом, що його ухв алив, за письмовою заявою від повідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути п одано протягом десяти днів з дня отримання його копії.

Суддя Коваленко К.В .

СудБаришівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення01.10.2010
Оприлюднено09.11.2010
Номер документу11982289
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2о-59

Рішення від 23.06.2011

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Черняк В. В.

Рішення від 28.10.2010

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Кузіна Жанна Василівна

Рішення від 17.12.2010

Цивільне

Христинівський районний суд Черкаської області

Орендарчук Михайло Петрович

Рішення від 22.12.2010

Цивільне

Дебальцевський міський суд Донецької області

Попович Тамара Миколаївна

Рішення від 22.04.2010

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Руденко Вікторія Василівна

Рішення від 29.06.2010

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Бугрій Володимир Михайлович

Рішення від 02.11.2010

Цивільне

Станично-Луганський районний суд Луганської області

Соболєв Є. О.

Ухвала від 02.11.2010

Цивільне

Любашівський районний суд Одеської області

Споришева Надія Іванівна

Ухвала від 27.10.2010

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко Костянтин Вікторович

Рішення від 01.10.2010

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко Костянтин Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні